Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.05.2007., 15:37   #1
@zec
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
konfiguracijo,brigo moja

U Vemilu uzimam konfiguraciju koja neće biti za igre niti overclockin:

Kućište: GIGABYTE TRITON GZ-XX1CA-SNB 479,49 kn
Napajanje: Mode Com FEEL II 400 W 145,00 kn
Optika: DVD/RW LG GSA-H55 278,00 kn
HDD: Seagate ST 3250620AS 250GB 521,20 kn
Monitor: SAMSUNG SM 731 BF 1.679,00 kn
DDR2: 2 x 1GB KINGMAX 800Mhz 693,08 kn
CPU: AMD Athlon64 X2 4000....65nm 795,49 kn
MBO: ECS AMD690GM-M2....mATX
sa integriranom VGA Radeon X1250 (256MB shared) 485,62 kn

Sada sam u dilemi:
1-hoće li ovo biti dovoljno da iskoristi potencijale MaxADSL-a i ovoSamsunga,mislim na dovoljno brzi rad?
2-da li bi bilo bolje uzeti matičnu GIGABAYT M61P-S3 , integriranomVGA
NVidia Cine FX 3.0, ATX ...umjesto ove ECS Amd690 matične?
2-da li bi bila bolja konbinacija:
CPU: INTEL Core 2 Due E4300 936,01kn
MBO: GIGABAYT 965QM-DS2 sa integriranom VGA Intel GMA 3000 902,86kn
a tu mi je dilema što ova Intel kombinacija:
-nema DVI port,
-skuplje je za 550 kn , ovaj INTEL E4300 je 10 % boljih perfomansi od ATHLON64 X2 4000 a ova VGA Intel GMA 3000 je nešto slabija od
VGA RadeonX1250 pa ne znam da li je to onda zajedno brže od AMD kombinacije?

Zahvalan bi bio na komentarima
@zec je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2007., 15:43   #2
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
1. nije Gigabayt, nego Gigabyte...
2. nisi napisao koliko novaca ima na raspolaganju, ekipa ti bi složila najbolje rješenje, samo treba iznos
3. općenito rješenja sa integriranim grafama nisu popularna niti dobra... (definitivno odvojena grafa)
- što se tiče performansa tih integriranih grafulja, sve je to slabo i nije vrijedno uspoređivanja, jedva ta će i Vistu furati ijedna od tih, a o igrama da i ne pričam....
4. ne kužim ovo s MaxADSL-om, ali danas gotovo i najslabija nova konfa može iskoristiti "potencijale" ADSL-a (koji god to potencijali bili )

Napiši iznos pa ćemo vidjeti....

eluminer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2007., 17:19   #3
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor geniusboy Pregled postova
3. općenito rješenja sa integriranim grafama nisu popularna niti dobra... (definitivno odvojena grafa)
- što se tiče performansa tih integriranih grafulja, sve je to slabo i nije vrijedno uspoređivanja, jedva ta će i Vistu furati ijedna od tih, a o igrama da i ne pričam....
Konfiguracija nije za igranje ni overclock, a ti mu predlažeš da kupi PCI-E grafičku. Čemu? Da potroši/baci 300 do 600 kn za ništ? Osim toga AMD-ov 690G se čist fino nosi s Vistom i njezinim sučeljom. Ako ti se da daj molim te objasni zakaj matične s integriranim grafičkim karticama (pogotovo u slučajevima di se ne bu igralo ni clockalo) nisu "popularna" ni dobra rješenja. Grije se čipset, integrirana grafička ruši cijeli sistem ili ne podržava neke rezolucije? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2007., 17:31   #4
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
To je samo moje mišljenje stečeno na temelju iskustva....
A sad baš da Vista Aero leti na tome, ne bih baš rekao tj. vidio sam kod frenda kak to "ide" (nije da sad to ne znam kak šteka, ali ipak.....)

No da ne bi bilo svađe, nisam mislio da on to ne smije kupiti, samo sam rekao što je bolje rješenje... A da odvojena grafa nije bolje od integrirane, to jednostavno nije istina....

NHF...
eluminer je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2007., 17:49   #5
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
To je samo moje mišljenje stečeno na temelju iskustva....
A sad baš da Vista Aero leti na tome, ne bih baš rekao tj. vidio sam kod frenda kak to "ide" (nije da sad to ne znam kak šteka, ali ipak.....)

A da odvojena grafa nije bolje od integrirane, to jednostavno nije istina....
PCI-E kartica je bolja u slučaju da se on misli naigravati na 1280x1024 (ili većoj) rezoluciji s pristojnim AA i AF postavkama i još povrh toga misli i clockati karticu. Ali on to ne namjerava delati i zato je PCI-E kartica totalno bacanje para i u njegovom slučaju nije bolji izbor. Kaj se tiče 690G i nVidia 430/630 čipseta i štekanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
IMHO za ono kaj njemu treba je integrirana grafička i više nego solidno rješenje, a i pitanje je dal bu opće čovek instaliral Vistu i koristil sve njezine kerefeke i dal bu mu kaj štekalo. Uostalom njegove pare i ako hoće PCI-E karticu...samo naprijed.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2007., 18:58   #6
@zec
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
2. nisi napisao koliko novaca ima na raspolaganju, ekipa ti bi složila najbolje rješenje, samo treba iznos
4. ne kužim ovo s MaxADSL-om, ali danas gotovo i najslabija nova konfa može iskoristiti "potencijale" ADSL-a (koji god to potencijali bili )

Napiši iznos pa ćemo vidjeti....

Na poslu imam stariji komp na kojem ne može biti ništa jače od OS od Windows 98 a o brzini surfanja da ne govorim, to me jako iznerviralo pa ne želim pogriješiti i uzeti nešto što bi sporo surfalo Internetom.

Koliko je bitan DVI port?

Što se novca tiče ova kombinacija Athlon+matična ECS je 1.280 kn, Intel+matična Gigabyte je 1.830 kn, a sada ako matična sa integrušom nije dovoljna za Vistu (mislio sam sada staviti Windows XP a kasnije, ovisno o razvoju, Vistu) uzeo bih Intel E4300 + matična Gigabyte 965P-DS3 +grafička Gigabyite GF 8500GT a to je 2.440 kn pa je razlika 1.280-2.440 onda 1.160 kn. Sada, ako bi konfiguracija Athlon 64 X2 4000+ i matična (sa integrušom Radeon X1250) ECS AMD690 GM-M2 bila dovoljna za sve osim igara ( uredski programi, Internet, osnovna multimedija), ostao bi mi taj novac.
@zec je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno