|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
(riješeno) Check signal cable
Dobar dan! Upravo mi ova naslovna poruka lebdi na ekranu kad uključim komp. Prije par dana sve OK a onda ovo odjednom. Naime, kad upalim komp, nikakvi podaci mi se ne očitavaju a windows da i ne govorim. Ekran je cijelo vrijeme crn osim ove navedene poruke koja se pojavi. Kučište interesantno ne ispušta nikakve zvukove (beepove) da se radi o nekom specifičnom problemu, samo ventilatori vrte i to je to. Crvena lampica na prednjoj strani kučišta ne gori pa da nije kakav proble sa HD-om? Konfig je: -Monitor 19'' LCD SAMSUNG SM 940BF -MBO MSI K8N Neo4-F -AMD Athlon64,x2 Dual core, 4200+ -ASUS 7600GT,256 Mb -RAM PC-3200, 2048MB -Napajanje CHIEFTEC 350W, Delta GPS-350BB-101A, 12cm fan, ATX2 Nadam se da će neko bit blagonaklon i dat mi kakav savjet jer je bilo koji dobrodošao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A čuj, problem je u grafi, jer očigledno signal ne dolazi do monitora. Probaj je izvaditi, provjeri kabel, posudi drugu grafu od frenda pa probaj, resetiraj BIOS, provjeri sve kablova od napajanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
hmm, rekao bi da je problem negdje drugdje. poruka koju spominje se javlja ako kabel nije spojen u graficku. istina, moguce je da je ista krepala. ali da bi monitor detektirao graficku ona uopce ne mora biti ispravna, stovise ne mora biti niti ubodena u komp. isto mozes simulirati tako da kratko spojis dva pina na konektoru, zaboravio sad koja tocno. tako da bi ja prije stvarno pogledao kabel a pustio graficku na miru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
probaj prvo s drugim kabelom od monitora, a zatim s drugim monitorom ako to ne upali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala na vašim razmišljanjima zasad. Uskoro cu probat moguće varijante koje ste naveli pa cemo vidit sta ce ispast.Uglavnom, javim čim se problem riješi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dakle trebalo je samo resetirat BIOS čime sam lišen čekanja eventualnih popravaka ili zamjene grafe,napajanja ili čega god u što sam sumnjao da ne valja! Znači problem je bio softwerske prirode pa ako moderatori, administratori imaju volje, neka topic prebace u za to predviđeno mjesto. Hvala |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|