|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Novi komp
Pozdrav! Evo nagovorio sam roditelje da mi kupe komp i zamolio bih vas za mišljenje. Dakle ja sam to složio da bez monitora bude oko 7000kn. Abit NF7-S v2.0 Athlon XP 2500+ Thermalright SLK700+Thermaltake Smart Case Fan 2+adapter Sapphire Radeon 9800 2x256 Mb KingMax SuperRAM PC-3500 iCute VG100SL Black+Chieftec 420W |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Ja ću uzet 9600 PRO, mislim da se više isplati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Novi komp
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ja bi ipak uzeo TwinMos memoriju, i 9800pro!Inače sve 5!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Htio bi i ja 9800pro, ali je razlika 800-tinjak kuna. Kakva je TwinMOS memorija? Jel ima tko iskustva s njom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Joj da, jel bi mi bilo dosta 360W od Chiefteca jer bi onda uzeo Big Dragon zajedno s napajanjem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Prošvrljaj po forumu i vidjet češ da puno ljudi ima TwinMos memoriju koliko ja znam memorija je jako dobra, 360W od Chiefteca pa trebalo bi ti bit dosta uzmi taj Big dragon. ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() 9600 je u principu loša kartica - ma koliko mi šutjeli o tome. 9800 np/pro je jako dobra kartica - koju got izabrao nema greške. Memorija Kingmax/Twinmoss u tvom slućaju i nije toliko bitna jerbo sa tim coolerom i nečeš previše clockat. Big Dragon sa 365 W bi trebal biti i više nego dovoljan. Nego ... koji HDD :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Evo vratio se SK7 u Links pa bi onda radije uzeo njega. Za hard disk još nisam skroz siguran, dvoumim se između Seagate barracude 7200.7 80Gb i Maxtora 80Gb. Nego, zašto cooler nije dobar za clockanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
cooler je dobar, ali radije uzmi SK7, ic ce do 2200Mhz bez problema, a kasnije koliko budes imo srece |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Cuo sam da taj Super ram Kingmax 433 Mhz i nije bas nesto. Samo dizajn modula drugaciji, a cesce rikne i od standardnog Kingmaxa. Zna li netko jel to istina i koliko se moze uopce dici frekva te memorije i kako uopce radi na clockanom stroju?
![]() |
#14 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Drugo - moj Kingmax 333 radio je na frekvi kao u sigu neko duže vrijeme ( zbog HALO-a sam moral spustiti na 190 ![]() Anyway ... kao clocker nije niti blizu Corsairu i ekipi, ali je JEFTIN. Bolje kupiti 2*512 RAM-a, pa sporiji nego 2*256 koji se bolje clocka za iste novce. U svakom slućaju, svi noviji RAM-ovi rade na FSB 200 ( DDR 400 ) tako da i nije neki problem, obzirom da se NF2 ploče clockaju do 240 MAX sa hebenim hlađenjem - a uobićajeno do 210 Mhz-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Kupio sam sve komponente osim memorije i to mislim kupiti u Mlacomu TwinMOS. Zanima me jel bolje uzeti 2x256 TwinMOS Twister cl2 ili 512 TwinMOS-a s winbond čipovima? Koja je prednost 2x256 osim kaj onda rade u dual chanellu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() A što bi ti više od dual rada? Samo to je razlika... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Propala solucija da odem do Ljubljane, pa bum ipak uzeo Kingmax. Kad još to kupim konfa će izgledati ovak: Thorton 2000+, Abit NF7-SL, Thrmalright SLK900A+Enermax 92mm, Hercules 9800, Maxtor 80Gb SATA, 2x256 mb Kingmax SR PC-3500, Chieftec Midi 360W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |