Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Optički uređaji
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2006., 23:45   #1
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
NEC DVD-RW???

Evo danas sam malo prčkao po susjedovoj NEC DVD-RW, ne znam točno koji je model. Uglavnom požalio se da prža uopće ne radi, ja se ponudio da pogledam pošto mu je garancija istekla, uz konstataciju ( nemaš šta izgubiti, ionako ti ne radi ).
I lijepo ja nju otvorim, i nakon kraćeg studiranja ustanovim da jedan mali plastični dio na mehanizmu kod motora nije na svom mjestu. Vratim ga natrag, očistim prašinu, sve to lijepo sklopim i ubacim u svoju kantu da vidim rezultat.
Kad ono Win prepozna novi hardware i napiše da je spreman za upotrebu. Ubacim unutra film snimljen na DVD-u i normalno ga učita i pokrene, ubacim drugi DVD i njega lijepo očita i pokrene ga. Probam snimiti data DVD da vidim snima li, i taj do je odradila bez problema, i onda na kraju ubacim obični CD, i ne može ga nikako očitati, a isto tako kada pokušam snimit bilo šta na običan CD ništa se ne dešava. Samo mi izbaci dijaloški okvir please insert empty CD-CD/RW. Dakle očitava mi i snima samo DVD medije, a CD-e ne puši ni pod razno. Ima li netko ideju šta bi moglo biti, i kako riješiti problem?
Jablan je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2006., 00:37   #2
Hrubi
Premium
Moj komp

Hrubi's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Jablan Pregled postova
Evo danas sam malo prčkao po susjedovoj NEC DVD-RW, ne znam točno koji je model. Uglavnom požalio se da prža uopće ne radi, ja se ponudio da pogledam pošto mu je garancija istekla, uz konstataciju ( nemaš šta izgubiti, ionako ti ne radi ).
I lijepo ja nju otvorim, i nakon kraćeg studiranja ustanovim da jedan mali plastični dio na mehanizmu kod motora nije na svom mjestu. Vratim ga natrag, očistim prašinu, sve to lijepo sklopim i ubacim u svoju kantu da vidim rezultat.
Kad ono Win prepozna novi hardware i napiše da je spreman za upotrebu. Ubacim unutra film snimljen na DVD-u i normalno ga učita i pokrene, ubacim drugi DVD i njega lijepo očita i pokrene ga. Probam snimiti data DVD da vidim snima li, i taj do je odradila bez problema, i onda na kraju ubacim obični CD, i ne može ga nikako očitati, a isto tako kada pokušam snimit bilo šta na običan CD ništa se ne dešava. Samo mi izbaci dijaloški okvir please insert empty CD-CD/RW. Dakle očitava mi i snima samo DVD medije, a CD-e ne puši ni pod razno. Ima li netko ideju šta bi moglo biti, i kako riješiti problem?
ja sam imao obrnutu situaciju na jednom Asusu,znaci ci
tao je CDove a za dvd javljao da je empty.Otvorio przu,POCISTIO LECU i sve radi za pet
Hrubi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.11.2006., 01:32   #3
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
alimilano je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2006., 15:35   #4
Jablan
Premium
Moj komp

Jablan's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor alimilano Pregled postova
Ne znam točno, ali je vrlo lako moguće. Baš ću danas pogledati kod susjeda koji je model. Koliko vidim promjena drivera i firmwarea neće pomoći. Tko je šljivi neka radi bar sa DVD-ima, a ne znam točno da li ima garancije još na nju da ju proba reklamirati.
Jablan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno