|
![]() |
#1 |
doktor
Datum registracije: Sep 2004
|
Web na mobitelu
Želim kupiti mob s kojim bi mogao iole normalno surfati po netu, pa me zanima dali to u praksi uopće funkcionira ili se prikazuju samo stranice posebno prilagođene prikazu na mobitelu? Ima li itko iskustva s tim? Kako to izgleda Treba li mi baš smartphone za to ili se mogu provući sa d600 i sl? Gogo
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čuj, na običnim mobitelima to prejadno izgleda dok je kod symbiana/smartphonea izbor neograničen jer postoji hrpetina programa te namjene. Trenutno je najbolja Opera, verzija 8.6 je mislim najnovija. Možeš birati način renderiranja stranica, kvalitetu i još dosta toga. Ali uzmi u obzir da to povlači dosta prometa. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
doktor
|
ma lako za promet, ima t-mobile sad ove web n walk pakete po OK cijenama, ali me stvarno zanima kako to izgleda u praksi? Mogu li primjerice normalno čitati Wikipediju, blogove, gmail ili recimo ovaj forum? Takve mi stvari trebaju. Ima li itko first-hand iskustva s tim? Koji mobitel mi preporučate za tu namjenu a da nije 5000kn? A bome ni 4000kn.
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam davno probao na jednom od najjeftinijih symbian mobitela, Nokiji 6600. Još uvijek ga imam... Solidno je radilo, ali nemoj očekivati čuda jer je ekran mobitela ipak malo premali za pregledavanje stranica koje trebaju 800 x 600 ili veću rezu. Morat ćeš malo scrollati lijevo-desno kako bi vidio cijeli sadržaj. Možeš probati i drugu mogućnost, a to je spojiti mob na laptop recimo pa da ti posluži kao modem. Tako je puno praktičnije i brže. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
doktor
|
Danke schon! Ipak mislim da ću pričekati da pojeftine malo ovi smartphoneovi, a u međuvremenu ću igrati nagradne sa Blueberryjem kao glavnom nagradom Već sam ih odigra dvi, pa ništa. Možda treća sreća, ko će ga znati.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Sa Operom Mini mozes ugodno surfati na svakom mobitelu koji ima javu (prakticki svaki mobitel izasao u zadnje 3 godine). Cak izgleda prilicno dobro, a pomocu jos nekih zgodnih stvari promet nije toliko velik jer sve ide preko Operinog proxyja. Program je odlicno napravljen, tako da ti svaka web stranica izgleda odlicno cak i na malenom ekranu. P.S. Mozes normalno citati i pisati po blogovima, forumima i slicno, samo ces imati problema sa nekim chatovima i flashom jer gotovo niti jedan mobitel nema ugraden flash ili podrsku za web java applete. Btw, zove se Blackberry a ne Blueberry i preporucam ti da ga izbjegavas ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|