|
![]() |
#1 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() Napravio sam Sliku C: particije sa Ghostom. Kako to prebaciti na CD? Probao sam da mi odmah snima na CD al neće. Jel se to može iz Nere ili treba neki poseban način?
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Valja pretpostaviti da je to veće od 700 MB. Provuci stvar kroz Ghost explorer gdje ga možeš rasječi na točno određenu veličinu. Takvu stvar snimi na CD. Stvar ti je u Windowsima gdje si instalirao Ghost. Možeš kreirati i Ghost boot disketu i od iste napraviti boot CD pa na to zapržiti particiju. Tako imaš sve što ti treba na jednom mjestu. Moraš paziti da je ta disketa ona koja se može zapržiti na CD (piše u opisu, nije ona koja pokreće LPT, CD/RW i sl.).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Ghost problem
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
zasto ghost ? ima i boljih...
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Acronis. brz, pouzdan, intuitivan, isproban, ma sve za pet,.... no floppy, no problem. backup direktno na CD-RW, HDD, mrezu,...
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
I velik je svega 11,50 MB:confused: Ghost je još uvijek zakon, malih i učinkovitih 150 kB. Acronis TrueImage lijepo radi, lijepo izgleda, ima 1001 naprednu foru i opciju ali tek se treba dokazati i pokazati ![]()
![]() |
#10 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
kad smo vec kod ghosta, ima jedna stvar koja me uzasno nervira pa me zanima kak to drugi rjesavaju. meni je swap particija prva, onda ide xp particija, i treca je particija s podacima... e sad, uskoro mislim selit podatke sa 60GB hard na novi 36GB hard, i htio bi povecat swap sa 256 na 512MB, povecat xp sa 6GB na 10GB i ostalo ostavit za podatke. problem koji mi se uvijek prije javljao kod NT-a (pa pretpostavljam da je isto sa XP-om) je to da ako ghostam pariciju a ne disk on mi ne zapise boot sector. drugi problem je da ako prekopiram boot sector recimo iz linuxa, dobijem boot meni, ali se skrsi cim odaberem nesto iz menija (ne boota dalje). neznam da li je to rijeseno u XP-u, zapravo bih bio iznenadjen da je. ono sto planiram napravit je kreirat prvu particiju rucno, 512mb swap-a, onda ghost XP particije (od 6GB) stavit kao drugu particiju na novi disk, i dat joj 10GB, i onda pokusat bootat u windowse te od tamo dodati novu particiju i iskopirat podatke.. necu kopirat sve, tak da bi stalo na tih 20-tak GB sto je ostalo. ima ko ideju kak rijesit boot problem kad se resizeaju particije?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
idem popit Voltaren ![]()
![]() |
#12 |
Premium
|
Opet smo malo zastranili, a da čovjku nismo ponudili nekoliko učinkovitijih riješenja. Evo, http://service1.symantec.com/SUPPORT...02030414141625 ti je lista podržanih CDR-RWa od strane ghosta 2k3. Da bi podijelio image fileu u DOSu u prilagodljivo za CD onda koristi slijedeće switcheve a:\ghost.exe -split=600 -auto to ti znači da je svaka filea maximalno 600 Mb i da se svaka slijedeća automatski imenuje sam prema početnoj numerički pero, pero_1, pero_2, pero_n, ... A ovdje ti je step by step kako napraviti bootabilni CD http://service1.symantec.com/SUPPORT...&osv=&osv_lvl=
![]() |
#13 |
Premium
|
za dpajur
acronis rjesava i to, a i puno drugih stvari. po pitanju dokazivanja, treba koristit (ja jesam a ti Black Dragon) pa onda i komentirat iz vlastitog iskustva. Black Dragon koliko puta si ga isprobao i koliko te je puta acronis zaje... ? konkretno molim.
![]() |
#14 |
Premium
|
da slavoS, znao sam da ljudi drkaju i na druge stvari a ne samo na ATI.... dpajur, nevidim u cem je problem, nikad mi ghost nije zajebao boot sektor ma kako se mjenjala struktura diska, a ako vec radis ghost particije od 6 gb i zatim to prekopiras na particju od 10 gb ona ce se "pretvoriti" u particiju od 6 gb sto se iz windowsa rijesi bez problema (ionako planiras pravit kasnije radit nove particije tako da to nije nista vise posla).ako je napravljena swap particja od kolko?512 mb? nakon sto bootas komp ce tamo biti swapfile od 256 (ako je tako odredjeno fiksna brojka, prepostavljam da je) sto naravno promijenis u windowsima.... ili ja nista nisam shvatio????malo je rano ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
No, ako neće bootati, ukljući recovery conzole i upiši cfgboot /rebuild. To će sigurno riješiti problem.
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Re: za dpajur
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
tocno tako, djelim tvoje misljenje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Osobno sam operacije koje spominjes radio vise puta na Win98 i Win2000 OS-ovima, i to s Ghost6. Problem je jedino kada mjenjas disk s Win2000, i to samo ako radis "disk to disk". Sve je OK kada se radi "partition to partition" za svaku particiju zasebno.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|