|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Line out na zvučnoj
Postoji li mogućnost da se dobiva signal, tj. zvuk na oba linijska izlaza (front i rear panel line-out) na Asusici P5B (koju mislim kupiti)? Naime, na svojoj P4P800 SE mi u manualu piše da istovremeno ne mogu biti aktivna oba linijska izlaza (prednji i stražnji). To me zanima zato što bih želio na stražnjoj strani imati priključene zvučnike, a na prednjoj po potrebi uključiti slušalice, što mi je komotnije nego ih "pikati" iza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
naravno da se može, samo trebaš spojit front panel na jumpere na ploći. kako? sve ti piše u uputama od mbo nisam siguran dali mogu oba radit zajedno, tj. da ti rade zvućnici i sluše skupa, ali to ti i ne treba, ne? imam tu ploću ali koristim audigy 4 pa stvarno nisam siguran, ali spji pa probaj, ak neide iskljući zvućnike i radit će
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
može se na način kako ti bobe kaže, ja upravo tako imam spojeno... no, ostoji problem... barem kod mene... meni je na lineout spojen receiver, a naprijed na kućište spajam slušalice... to odlično šljaka... no ako kojim slučajem upalim receiver, a slušalice su mi ostale ukopčane u kućište, onda mi glasnoća na zvučnicima upola slabija... riješenje, kad iskopčam slušalice, automatskis koči glasnoća za duplo... valjda zvučna nema dovoljno snage da pošalje signal na dva različita izlaza, ili tako neki vrag... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da neće ići kombinacija s oba izlaza istovremeno. Kod većine ploča možeš koristiti samo jedan izlaz, a koji će to biti određuješ jumperima na ploči. Rješenje je samostalna zvučna kartica koja će ti pokrivati jedan izlaz.
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
valjda zvučna nema dovoljno snage da pošalje signal na dva različita izlaza, ili tako neki vrag... djelomično si u pravu ali ne i potpuno; naime, istina je da zvućna ne može istovremeno dati dovoljno jak signal za dva uređaja, no tu se ne radi o dva razlićita izlaza već o istom, samo ima dva izlazna konektora spojena paralelno, tako kad spojiš dva uređaja oba su ubiti spojeni na isti izlaz, te svaki vuće sebi dio signala pa to sve skupa ne lići na ništa...
![]() |
#6 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
gle, kodmene to funkcionira jako dobro.. zvučna je integrirana neka na ploči, front panel od kućišta je spojen na ploču, i meni rade sluške bez problema, samo kažem, kad upalim i receiver, onda je manja glasnoća ako su slušalice ukopčane... iako, ako sam toliko baš lijen, mogu samo malo više pojačati receiver... ![]() ovo recimo, nisam mogao imati sa creative Live! karticom... jer ona na sebi nije imala dodatne priključke gdje bih mogao ukopčati prednji panel sa kućišta... ova kombinacija ide, samo ne znam je li autor topica mislio na to da on na ta dva izlaza, dobija različiti signal.. tipa da na slušalice sluša mjuzu, a da mu na izlaz sa zvučne, recimo ide zvuk od filma... ako je ovo u pitanju, onda mora imati dvije zvučne kartice... iako sam negdje pročitao ili načuo da postoji shema kako i to riješiti.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|