|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Acer 5672 i radeon x1600
Kupio sam nedavno lap i zanima me koliko on ima dedicated rama. Na naljepnici samo pishe up to 512 Hypermemory. ATItools kaze da ima samo 128, ali takodjer kaze da ima samo i cetiri pajpa, pa.... S kojim program mogu vratiti grafulju na normalne frekvencije jer sada radi na 420 gpu i 360 ram, a default je 470 gpu i 470, ali je to acer promijenio : finger : eto greetingz ps ATITools nerade. Zadnje izmijenjeno od: danij3l. 24.09.2006. u 02:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliko sam ja vidio, Acer 5672 koristi X1400, a ne X1600 grafiku. Shared memory ili Hypermemory znači da za svoj rad grafa koristi RAM laptopa. Količinu RAM za grafu određuješ u BIOS-u.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Da se nadodam....ili se dinamcki odreduje po potrebi.... Kad nisi u 3D modu, onda se grafickoj spuste frekvencije da manje struje trosi i manje se zagrijava. Kad udjes u neku igiricu ili sl. grafickoj se opet vrate normalne frekvenceije, ne brini se zbog toga. Koristi Ati Tray Tool, ako ti bas treba.... Graficka i ima pravih 4 pipa, ali nek te ne brine to, odlicna je to graficka za laptop.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
|
Citiraj:
Graficka je definitivno x1600 samo neznam ima li 128 ili 256 dedicated. Citiraj:
Model koji ja imam je 5672AWLMi: http://www.notebookcheck.net/Review-...Mi.1324.0.html Graficka je definitivno x1600 i ima 12 pajpova. U BIOS-u nemam opcije za namjestanje kolicine Hypermemory. Ja zeli samo vratiti default tog Radeona, a to je 470/470. P.S. Ni ATT ne rade ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ne grafička ima 4 prava pajpa ko i svaka X1600 grafa,ali ima više verteks shraderea,pa je to 12 umjetnih pajpova,nazovimo to tako u nedostatku bolje riječi,inače default je u laptopima obično malo niži(zbog baterije i grijanja)tako da si razmisli,ali ako baš hoćeš stolne taktove odi na guru 3d i pod overclocking tools imaš više programa za klokanje ati grafa pa valjda jedan od njih radi,ako već ne ati tool |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
sve rijeseno osim "problema" s hypermemory. pretpostavljam da je to nerijesivo, tj. da se nemoze kontrolirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |