|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Linux help!!!
Ajd pošto imam malo mjesta na HDD instalirao bih Linuxiće! E, koji mi preporučate onak za home upotrebu da vidim kako to diše? Red hat mejbi? Imam tih 6 CD pa ono... To je prvo pitanje. Drugo: mogu li ga instalirati ako već imam instaliran XP? Tj. mogu li ga usmjeriti na drugu particiju a da mi XP ostanu, da imam multi boot? Ili moram prvo Linux staviti? I napravim particije prije ili s DD od Linuxa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja sam čuo da su i Mandrake dobri, no ako već imaš RedHat instaliraj njih.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Re: Linux help!!!
Citiraj:
Ako znas osnove rada sa racunalom, mislim da neces imati problema sa instalacijom. Ukoliko mozes, isprintaj installation manual za RedHat i ravnaj se po njemu. I zapamti: UVIJEK citaj ono sto pise na ekranu ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
prvo instaliraj windows pa onda Linux i sve ce ti fino raditi.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Jel brz, stabilan, koliko memorije papa?
![]() |
#7 |
Administrator
|
Brz do bola. I čini mi se da se proc manje grije ili sam ja zbrijo nešto... Još uvjek se pokušavam snać na njemu, ima puno sitnih pizdarijica koje vesele čovjeka ![]() Da malo skrenem s teme: TREBA MI PROGRAM DA IZ LINUXA MOGU DOĆI DO PARTICIJA OD WINDOZA. I AKO MOŽE I OBRNUTO NARAVNO. PA AKO NEKO ZNA BIO BIH MU JAKO ZAHVALAN. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ja neznam za nijedan program koji bi citao Linux particije iz Linux(A). Sto se tice citanja win particija iz Linuxa, jedino sto moras da uradis je da imas FAT32 i NTFS(read) FS support kompajliran u kernelu. Nemoj stavljati NTFS (write) jer ima dosta problema i moze ti sjebati cjelu particiju, pise ti i onako tamo u "make" fajlovima za kernel. Ja mislim da bi ti to trebalo biti kompajlirano ali provjeri : > cd /usr/src/linux > make menuconfig i onda otidji pod File System support i to bi bilo to vidi jeli podrzano, ako nije onda se javi ovde pa cu ti dati vise upustava ako je podrzano od strane kernela onda uradi ovo > mkdir /mnt/win > mount /dev/hda1 /mnt/win e sad to /dev/hda1 zavisi, jer ako ti je prva particija na prvom harddrajvu onda je to ali nije onda moze biti /dev/hda3 ili /dev/hda2. kad zavrsis sa "mount" komandom onda samo uradi > cd /mnt/win i tu bi ti trebali biti tvoji fajlovi sa windows particijie. Naravno sve to mozes napraviti za GUI i takodje mozes napraviti link na Desktop(u) > ln -s /mnt/win /home/user/Desktopdir/Windows ako imas pitanja slobodno pitaj ![]()
![]() |
#9 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Ne brini bude pitanja sigurno. Kad si već voljan- napravio sam conection za net ali mi je tako spor da je to živi užas. Imam nekakav vanjski modem koji mi nije prepoznat ali sam ga sam dodao i radi. Spoji se i onda mi padne mrak na oči. Da isčita stranicu treba mu pun k... Kaj ima neka fora s modemom, cacheom ili nečim trećim? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|