|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Kupnja ili cekanje
pozdrav svima! ovako ja sam na trista cuda jer neznam sta da napravim.... dakle radi se o tome da kada budem slagao komp cu vjerovatno uzeti X1900XTX u linksu za 3000 kn e sada...... 1.da li da uzmem tu graficku ili da uzmem slabiju i cekam DX10????? 2.kada uopce izlazi DX10????? 3.koja bi to bila graficka????? hvala na odgovorima! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
uzmi 1900xtx, al ne u linksu i xtx neg ovdje kod jednog člana foruma "vranoga1", 1900xt za 2500kn i flašaš je u xtx i 500kn u džep. nadalje dx10 neće izać još min god dana a igre za dx10 min 2god. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako te toliko drma taj DX10, sada si zemi neku čisto da moš igrat na njoj, a onda kada dođe DX 10 i Vista onda kupiš neku mrcinu (jer vidim da ciljaš na high class grafe). Makar, načekat ćemo se mi dok dođe neka DX10 igra, a kamoli dok DX10 bude neki standard...
![]() |
#5 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#6 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
ja bi rađe uzeo neku do 1500kn i onda čekao DX10. ima dobrih grafa do 1500kn koje će moći zadovoljit njegovu čar prema igranju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
vjerovatno cu platiti kesom pa mogu kupiti i u linksu X1900XT za 2580kn da sada vranoga nebi slao iz zagreba. e jos nesto zasto da flasham kada je jedina razlika takt (koliko vidim) Zadnje izmijenjeno od: AuX. 04.09.2006. u 12:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Zašto flešati? jedino ako voliš da ti piše XTX ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() To je isto kao da uzmeš 7600GS umjesto 7600GT... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
|
IMHO nema potrebe flashati X1900XT...osim ako ti nije cilj skupa s T-Bredom neke rekorde u 3Dmark-u probijati ili pak dobiti cca. 10 FPS-a više. Ta kartica vrti sve, bez ikakavih problema. Kaj se tiče DX10...još nije ni izašel, a oni koji su za njegov razvoj zaduženi, već imaju nekolicinu revizija i verzija na lageru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
znate kaj. ja to fleshanje u xtx i općenito klokanje skupljih grafa gledam ono kao zašto bih igrao na high detaljima i 1280(il više) neku novu igru kad mogu fino malo klokat grafu i igrati na high detaljima i 1280 ali onda i sa 4xaa i 8xaf ![]() ono klokanje grafe pruža 4xaa i 8xaf uz iste perf ko na stock tatkovima, ako sam već dao tolko para onda želim sav luksuz što može pružiti |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Šalim se ![]() Tko hoće nek izvoli... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
-------
|
Primjerice da imam potrebu za karticom tipa X1900XT i da mi onda neka igra trza...fino bi ta ista igra išla po kratkom postupku. Da nisu u stanju napraviti (a bome zadnjih godina izgleda da (neki) nisu) igru koja je optimizirana kak spada i da dela na karticama tipa X1900XT (ili jače)...ne valja im pos'o. Glavno da se forsira fizika, pa Quad-SLi, pa ovo, pa ono, to Vam treba, bez toga nemrete ni Windowse pokrenuti kak sapda, u tome je budućnost igranja i igara...čista glupost pod etiketom Designed For Preseravanje. Kaj se tiče clockanja svega i svačega (pogotovo skupih komponenti), ja nemam ništ protiv. Nek se clocka. I sam sam prije koji tjedan dobil "skurenu" 9600Pro od frenda s faksa. Čovek se na kartici uredno iživljaval, pa malo memoriju pretjeral, pa GPU, pa kartica odbila poslušnost i...hop nema slike na monitoru. Nabavil on novu, a ovu staru prosljedil meni, pa ako hoću nek si zemem, ali da on sumnja da dela. Kartica je kod mene prodelala sprve, malo se trebal smanjiti clock GPU-a i memorije da se skorigiraju artefakti. I eto za rad u Windowsima i Q3, dušu dala...a 0 kn koštala. ![]() Moje isprike na blagom OT-u. : sweating |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo doso iz skole i iz grada pa sta mi onda velike i pametne glave vase preporucuju od grafickih da uzmem preferiram ati ali moze i nvidia ako je naravno puno bolja. jos nesto kakva je GT u odnosu sa XT??? vidim da ima manje memorije tj. malo je osakacena. ja mislim da je najbolji izbor X1900XT 512mb sta vi mislite????? ima isto memorije znaci moze povuci (citaj: nije da ju kolicina memorije koci) isti broj pixel cjevovoda i koliko ja vidim jedina razlika je frekvencija meme i jezgre tako da postavljam jos jedno pitanje. koliko se moze OC-ati |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
kupujem polovicom 9. mjeseca i traziti cu vasu pomoc i nadam se da cete biti u dovoljno obrom raspolozenju da cete mi pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ako nisi tolki ati fan ili nvidiot, malo razmisli. prema meni je ati ponovo otišao korak dalje kod grafičkih u odnosu na nvidiu koja me kod nekih poteza podsjeća na intel, slično kad je ati izbacio 9700 (koji je i danas solidan, a pogledaj kolko je star) i onda derao gforce4 i fx da se sve prašilo. tak i u ovom slučaju, kod high end graf. par frameova razlike u korist 1900 vs 7900 i obratno i nije nešto, barem meni. ali kad se pogledaju feauturi koje 1900 nudi u odnosu na 7900, ja bi dao laganu prednost radeon-u i to zato jer bi i novije igre (oblivion se ne mora spominjati, i to sigurno i sam znaš) koje će izaći vjerojatno bolje raditi na radeon-u, (oni pixel shader, hdr+AA, avivo vs pure video(koji se mora kupiti,ali ne znači da je lošiji), a 7900 zbog svojeg dizajna će prebrzo zastariti odnosno nudit će manje mogućnosti od konkurencije a time novci koje baciš na nju ti neće puno značiti i morat češ prije u nadogradnju (a cijena dolaskom g80 če vjerojatno dosta pasti i onda češ poludjet), a kolko vidim u linksu za 2500 se može kupiti sapphire 1900xt sa 512 ram-a, a ne vidim neki 7900gt sa 512 ram za tu cijenu.
![]() |
#20 |
Premium
|
hvala onda X1900XT - KUPLJENO |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|