|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Pitanje o carini; sto i kako?
Ovakva stvar: Trebao bih kupiti komp u HG-u i prevest ga u Srbiju (da, znam da imau dvije poslovnice u Beogradu, ali su cijene previsoke, pogotovo za njihov standard) ali me zanima je li tko imao iskustva s takvim poslovima, i kako se takve stvari rjesavaju? Kod njih je PDV, koliko znam, 18% i kad se prijede granica, ima se pravo na povrat poreza (22%) kad se opet vratim u hrvatsku, ili nemam? Dalje, koliko iznosi carina za komp do 3 000Kn i ima li nacina da se ista nekako "zaobidje"? Unaprijed hvala na odgovorima i eventualnoj pomoci! P.S. Monitor bi bio polovan...Da li da se vozi odmah s kompom, ili da ide u drugoj turi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
ne kuzim,ti bi kupio komp u hrv i fural ga u srbiju ili? uglavnom iz koje drzave izvozis imas pravo napovrat poreza te drzave... imas sticky negdje na forumu o tome, mislim da je pod"ostalo"
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Znam za povrat poreza... ali me brine kako s carinom... Da, kupio ni komp u hrvatskoj, i furao ga u srbiju, pa me zanima jel se isplati i koliko bi izaslo, jer je tamo u principu, sve skuplje 20%... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
Vraća ti se samo 18% od poreza, a za carinu...nemam pojma. To ti najviše ovisi kakve je carinik volje. ako je dobre volje onda će ti samo udariti štembilj na obrazac za povrat poreza ali ako je nadrkan onda će ti naplatit i carinu a cijena carine ti najviše ovisi o veličini paketa. Probaj prenjeti bez ambalaže... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
e, to te pitam... kako zaobici carinu? Imam neku stelu na bosansko-srpskoj granici, ali iz hrvatske u srbiju nemam nikoga... a da u srbiju idem preko bosne, iako je lada na plin, jeftinije (lakse) je tamo kupiti komp... A ako bude u dijelovima razbacan komp po autu? oce li se moci skuziti to? I kao sto sam pitao, ako se vidi da je monitor star (prljav, malo izgreban) oce li mi i za njega moc naplatit carinu? Mislim, ono, naplacuje se carina za polovne aute i tako, ali za komponente nemam pojma, valjda je isti vrag? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
Normalno je da ćeš proć jeftinije. a za monitor, reci da ga nosiš nekom kolegi na poklon... OT: koliko te je izašla ugradnja plina za Ladu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Pa vidis, zanimljivo... prijatelju na poklon... Moglo bi i proc... Ugradnja plina? 3505Kn sa punim spremnikom plina (44l), i 1200Kn atest... Pila ide ok zmaj... 2 brzina 100, 3 150 Kmh, 4 170... Ne osjeti se da slabije vuce ni najmanje... Samo je malo problematicno, ako ju palim na plin na hladno... no kad se udje u stos, sve ide ko podmazano ![]() Ako nemas plin, ugradjuj odmah! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
V.I.P. član
|
ponosni sam vlasnik Samare 1500S i ozbiljno razmišljam o ugradnji plina ![]() e sad...carina, khm da... Ništa, povoljnije ti je kupit u HR pa prenjet u Srbiju svakako. A na carini, moraš malo muljat. Ali uglavno na manje cifre kao što je 3000,00kn ne uzimaju carinu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Koliko si siguran da do 3 000 Kn ne uzimaju carinu? Ako bi moglo proc, to bi bilo super odlicno... Kako smo se nasli, i ja vozim samaru 1500 iz 97.g. (koliko znam, zadnja serija) ![]() Ugradjuj plin ODMAH!!! Meni je najbliza pumpa bila 48Km daleko od kuce, znaci po tocenju sam uredno pusio 100Km... a sad imam pumpu 32Km od kuce, i nadam se da ce i do kraja godine i u pozegu doc plin i tek je onda voznja dzabe... ![]() Ide iduci tjedan na limariju (pragovi, rubnici i te pizdarije...) Kolega, hvala na pomoci, ako jos nesta znas u vezi svercanja kompova preko granice, samo pisi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
![]() moja je pila 90.god i još je zdrava. Uglavnom zdravija je od mene. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Evo, upravo sam dosao do glasina da se na inf. opremu ne placa carina?!? Jos to moram ispitat. Ako je istina, mislim da otvaram komp biznis hr-sr ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Moram se jos raspitat... Ako je zbilja tako, bit ce povecan uvoz kompova u srbiju za 20% ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
mislim da ste malo pobrkali lončiće. hrvatska carina vam nema apsolutno nikakvu namjeru naplatit carinu zbog toga što se robu kupili u hrvatskoj. oni vam mogu samo reć hvala što ste trošili novce kod nas, dođite nam opet. i udarit će štambilj na obrazac za povrat poreza i dobićete te novce al pod uvjetom da je kupac strani državljanin. dakle u ovom slučaju, neko iz srbije. ak se plača kakva carina, naplaćuje ju srpska carina pri ulazu u zemlju (kao što bi i naši kad kupite nešto npr. u austriji) a dali i oni imaju politiku nenaplačivanja carine na informatičke komponente, nemam blage veze.
![]() |
#15 |
Guest
|
Pa naravno... Znam ja da za povrat poreza nije problem, samo sam rekao da se moram raspitat jel se kod njih placa carina na racunalnu opremu... Ako je kao i kod nas, nemam vise problema... Imam stranih drzavljana koliko god hoces, tako da ni to nije problem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
V.I.P. član
|
Citiraj:
![]() A otkad je to tako? ![]() ![]() nhf |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
nhf
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Fanatik, mislim i ja da si ti u pravu sto se ovog tice... Cuj, kad ujak (kupac kompa) bude dolazio, pitat ce na carini (i jednoj i drugoj) jel se naplacuje carina na inf opremu i koliko i kako bi to islo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
ne, nego za strica... Koji zivi u srbiji... Znas sto je namjenjeno za selo... ![]() Nemoj mi temu spammat, ako nemas sto pametno za rec, reci, a za ovakve stvari ce bit vremena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Ma prošvercaj to preko granice i šta te briga |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Ovo je najbolji odgovor do sada... Pa pokusavam saznat nacin KAKO da ga prosvercam, pobogu... mislis da carinik nece primjetit komp u autu... ALO, ima li koga? Stos je u tome sto cu nazvat srpsku carinu za koji dan (kad nabavim broj) mozda i tamo imam kakvu stelu, u slucaju da se carina naplacuje... Treba znat provuc kraj carinika kompletnu konfiguraciju, a da se ne primjeti... zato i postoji ova tema, da mi kazete kako to sto bezbolnije izvest... Primam prijedloge i dalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Prošvercaš preko dunava u nekoj barčici evo primjera ili bi mogao kad ideš pokrit komp nekom ceradom |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Kad je SPAM, nek je SPAM... Glavno da problem jos uvijek nije rijesen, tj, nisam dobio konkretan odgovor na pitanje... Ako nemate nista pametno za rec, nemojte ni spamat temu, MOLIM VAS! nadam se da nije problem, ali stricu sam javio kako stoje stvari, i on ce se na carini raspitat oko toga, i kako je sa uvozom kompova u srbiju... Kad dodje i ja cu javiti ovdje kako i sto... I dalje primam OZBILJLNE prijedloge... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
sorry na OT al moram na ovo reagirat Citiraj:
![]() : lol2 : Citiraj:
: evil : |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Blago tebi... Pitaj koga god hoces, ali Ladaghini je THE auto, jer hebes auto po kom ne moras sarafat... Uz ladu se u opremi dobije i komplet kljuceva, sarafciger, i standardna oprema (dizalica, kljuc i rezervni kotac)... Cuj, ti zivis u zagrebu, a ja u Pozegi... Ako nisi znao zupanija nam je u steceju, onda znas koliko su ovi sto su prije bili na vlasti krali, pa nemamo ni pumpu za auto plin, koja je bila planirana an svim INA-ma u gradu... pa ti vidi... Mislim da je sad stvarno dosta OT-a... Mogao si mi ovo reci i na PM... inace... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Evo ti prijedlog. Utrpaš sve kmponente u staro, ofucano kučište. Kažeš na granici, ako te išta pita, da je to tvoj komp i da si ga nosiš sa sobom kod dede, bake, strica ili bilo koga ... Problem riješen. Osim ako carinik brije na PCE pa otvori kantu i vidi sve nove komponente koje su evo baš jučer izašle na tržište pa ti onda j*ebe mamu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Cuj, kuciste kupujem novo zbog jamstva kojese moze ostvaritii u srbiji, jer kupujem komp u hg-u... Kad je sve novo, onda ce bit i kuciste... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|