|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Koji program za edit i join mpg clipova?
Dakle imam neke video clipove koje bih htio spojiti i editirati. S kojim programom da to napravim, a da izgubim najmanje vremena?? Pokusao sam sa Nero Vission Expressom 3 (ne prikazuje mi sliku, a zvuk da :confused: ), onda sam uzeo par nekih mpeg editora, ali nema srece od njih i na kraju Virtual dub, ali kod njega mi kasni zvuk za slikom i to me zivcira, a nemam vremena se toliko zahebavat s tim....dakle, treba mi nesto jednostavno i kvalitetno, ako to uopce postoji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma MPEG Video Wizard po koji put... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
No, za ipak ugodnije slaganje uzmi si barem Pinnacle. Par sati rada sa njim i bit ces uhodan. Prije sam gledao na njega kao na notepad naspram Avid,Vegi i Premierka ali za brze poteze nema zgodnijeg paketa za sve sto si opisao. Sve verzije iza 7-mice. ![]() Druga stvar, nisi spomenuo sto ti tocno inputiras? Ako ti clipovi imaju komprimiran audio sto vjerovatno imaju onda nije cudo Tada treba prvo "upristojiti" materijal, pa tek onda editirati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
moram ti proiznati da sam instalirao pinnacle 9-ku prije nego sam procitao par postova i odlucio ostati na njemu ![]() nego, ja snimam s tv-a nesto u mpeg2 formatu, ali meni se cini da to nije bas standardni mpeg2, no nema veze, sredi se to.... i posto na kraju to mislim kodirat sve jos jednom, koj imi format preporucujes i s kojim bitrateom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Cesto puta gledam glatki Xvid na kojem se vidi da je posao dobro obavljen, nema ni A od Artifakticha, ali opet nema finocu dubinskih detalja koji itekako cine dojam gledanja ugodniji. Iznad 2000+ ....3000+ ti detalji se ne gube. Na manje od 4000+ kad se snimi sa TV-a Divx/Xvid dobije se UDF-ko od 3500-3700MB. Vecina nece znati da nije MPEG2 jer je slika prekrasna. Sa danasnjim cijenama medija i cinjenicom da ti ipak ostaje za gledanje, cemu gubiti kvalitetu? Kad je izvor odlican bez saturacije, sa izvrsnim kontrastom i bojom, tipa DVD-a transfer, onda to ne dolazi toliko u obzir. Mada se cesto i tada vidi gubitak tih dubinskih detalja sve zbog zguravanja na 1 ili 2 CD-a. Sa TV-a najcesce ostanem na 2GB fajlu super slike, cca 2000-3000 bitonje, za moje oko idealan izvor detalja,slike i ekonomizacije u razumnim okvirima. Znam da ovo mozda zvuci razvratnicki, ali pase mi danas takav nacin ![]() Opet, ako se radi o nekom dokumentarcu koji ima vise informativnu vaznost, onda cu ipak ekonomizirati i peglati sliku max u Gordianu, tipa CD velicine. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U tom Pinnacleu mi najviše nedostaje to što ne mogu zvuk pomaknut da kasni djelić sekunde (točnije 3 framea jer mi ga TV kartica malo pomakne) u odnosu na sliku i time ga uskladio sa slikom što mogu recimo u MPEG Video Wizardu. Drugo mi je sve uglavnom OK u Pinnacleu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
hvala svima, uspio sam to sredit uz malo truda! : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
evo mmalo trazim trebam neki program bas az splittanje video clipa dakle da ga splitam ili na dva jednaka il nejednaka djela svejedno . znam onu foru sa hj splitom pa splitam na puno malih fajlova al jel ima neki program bas da mi podjeli avi fajl u dva avi fajla recmo ? edit:nadeno i to iz prve http://dw.com.com/redir?pid=10195306...-10195306.html easy video splitter se zove , radi upravo ono kaj ja ocu - vise malih video fajlova , a to kolko vise , odlucujes sam , oces da svi budu jednake velicine , oces da doredis da pvi recimo bude velicine cda pa onaj drugi manji ili da oba budu jednako velika ... ma gro opcija za program od 1 MB respect |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|