|
![]() |
#1 |
The Member
Datum registracije: Jul 2002
|
Irql_not_less_or_equal
Dakle, imam problemcich. Fino otvorena Opera, Eudora i tako to, i odjednom klik na bilo koji link sruši mašinu. Ali problem je što se to ne događa samo u operi, nego i u IEu (ili kombinacija IE +OE ili slično), a ponekad je dovoljan i samo otvoreni get right koji nekaj skida. Dakle, događa se samo kad sam na netu. No stvar je vrlo čudne prirode, jer nekad sam cijelo popodne na netu i ništa, a nekad ni pet minuta i bam. BSOD Stop 0x0000000 (...) IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL itd. Reinstal windoza ne pomaže. Widozi su XP SP1 (ista je stvar i bez sp). Pomagajte, jer ovo postaje vrlo frustrirajuće. Please help. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Irql_not_less_or_equal
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koju Operu imaš? Meni dela ok Opera i IE |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Re: Irql_not_less_or_equal
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
vrlo je moguce da je RAM jer te 0x00000000 greske su uglavnom vezane za memoriju, nego probaj otvoriti mozda 3-4 Divx filma u isto vrijeme i vidi ako to srusi, pa onda probaj zamjeniti memoriju i vidi sta se desi.
![]() |
#7 |
The Member
|
Opera je 7.01, ali ista se stvar događa i sa 6.05 Evo cijeli STOP dio BSOD-a: *** STOP: 0x0000000A (0x00000004, 0x00000002, 0x00000000, 0x804F67CD) A sad, kaj se tiče memorije, memtest npr. odvrti bez greške (svi testovi). Ali, opet... Jel ima još neki prog kojim bi mogo ispitat mem? Inače, trenutno su win 2000 up & running i za sada sve ok... Neznam jel to samo Xp jebava il šta. Vratit ću XP da se još malo poza*ebavam s tim... Blaženi Ghost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
The Member
|
Daj mi reci Trash jel valja šta taj Zamzung 333? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
#erase startup-config
|
ne mora biti memorija. meni to radi kada overclockam, a nisam mu dovoljno dignuo napon. također, imao sam slučaj kada napajanje nije bilo dovoljno jako. jednom i čak kada sam stavio krive drivere za grafičku, pa sam to dobio kod uključivanja TV-outa. tko će znati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
#erase startup-config
|
naravno, govorimo cijelo vrijeme o IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL greški kod plavog ekrana.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Member
|
Hm, eto nakon svega... Malo sam olabavio memorijske postavke i stvar se više ne pojavljuje. Naravno, 2000 radi bez beda tam di xp pada. No opet mi je čudno kaj se to pojavljivalo samo kad sam bio na netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
meni se isto komp samo ugasio kad sam bio na netu, nije mi dao nikakav error. u zadnje vrijeme mi se to ne dogadja... al ostao mi je drugi problem...kad ugasim komp iz ono Turn off komp umjesto da se ugasi, ugasi se i ponovo upali pa g amoram na gumb... jel to isto stvar memorije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Somewhere around Barstow
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() ja sam imal istu frku na staroj confi/celac 847/ ,al stvar je vjerojatno u prevec cackanja po bios-u.... ![]() kad bi bios vratio na default-ne postavke, sve 5! ![]() probaj s time...... a mozda ti odgovori jos neko na upit pa probaj sve pomalo dok ne rijesis ![]() pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Jeste vi sigurni ?
jeste vi ziher da je memorija kriva ? sorry kaj se petljam, ali slične su poruke i kada se kolju modem i mrežna ili bilo kaj drugo. ( zato se mreža stavlja na predzadnji PCI, a modem obavezno odmah iznad ili spod nje) mislim... još nisam imao taj problem s memorijom, ali mislim da bi bilo OK uzeti i ovo u obzir.
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
imam identican problem,isto kad dignem fsb na 169 dode u windowze i onda to plavo i taj irql...not...less.......... kad stavim na 166 radi savrseno. to je mozda zbog northbridgea,mozda se malo pregrije na visim fsb-om kod slabijih procesora tj. imam xp 1600 palomino i to se dogadja na 169 fsb,a prekjucer mi je frend posudio xp 1700 thoroughbred b i leti na 200 fsb s mnoziteljem na 12.5,nemojte se cudit oznake procesora su aiuhb,2497 mhz i sve radi uredu. sto se tice memorije nevjerujem da mi je to stvaralo problem jer je memorija nahvaljena twinmos 256 mb,radi na settinzima 5-2-2-cl2 potpuno stabilno i brzo a kosta 500 kn. dakle po meni iz iskustva sam zakljucio da je to procesor. a mogao bi biti i harddisk jer otkako sam stavio t-bred b i novi hard nema problema...
![]() |
#21 |
#erase startup-config
|
u svakom slučaju, ta greška se javlja u valjda 95% slučajeva kada postoje neki hardwareski problemi. a ovo kaj se tiče slaganja kartica po PCI slotovima... imam Diamond SupraMAX HW PCI modem, SB Live! 5.1 i Realtek 100Mbit mrežnu. kako god da ih upiknem i kako god da ih posložim unutra, oni RADE, osim ako je modem u zadnjem (šestom) PCI slotu - onda mi je sistem malo u vidu da se zna periodički smrznut na pola sekunde u radu :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|