|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Ghost Recon i vertex shading u praksi
bok svima, Eto, nabavio ja lijepu, novu igru "Ghost Recon" - Tom Clancy i taj rad... Uglavnom igra je mrak, ali kaj ; GF2 GTS ne zna radit s vertexima nego sve radi u s/w modu! E sad, moje pitanje je: jel ko probo ovu igru (ili slicnu koja koristi isti engine) na GF3 ili ATI 8500 ili 7500 koji imaju tu opciju vertex shadinga, pa da vidim dal da se bacam u trosak ili ne! tnx! Sh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
matroxfanatic
|
Cuj, kroz praksu se pokazalo da je GF 2 MX najproblematicnija graficka i da ima problema s GRom. A kako je 2 MX nasljednik 2 GTS (nesluzbeno), onda... Znam da igra na Matrox G400/G450 (s 1GHz+) leti, dok je na TNT2 znatno losija, iako je TNT2 u pravilu na svim testovima jaca (napomenimo, testovima). Sto je s ostalim grafickim, nemam nikakve informacije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
Imas kakav link mozda? Mozda sam ja krivo shvatio mogucnosti kartica/potraznje igre.. BTW kolko je to stara igra? Meni igra radi stabilno, ali opako sporo.. U 32 bitnoj boji ni zamislit nemogu igrat, a u 16 bitnoj mi je tek 1024*768 donekle igrivo. Inace konfa je AXP1600, 640 MB DDR RAM i GF2 GTS. Na tome sve igre koje sam probao lete u bilo kojoj rezoluciji osim ove. Sva sreca pa nije igra tipa quake da moram imat milijon fpsa da bi bio konkurentan. Ja bih rekao da na 1024*768*16 imam oko 30-tak fpsa (mozda cak i manje, nisam mjerio, ne znam ni dal se moze). Uglavnom, svaka informacija je dobrodosla i hvala svima unaprijed! Sh. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
matroxfanatic
|
Nemam pojma sto igra koristi, ali da je nova, to je. Izasla je negdje u 12. mjesecu prosle godine i do sada se pojavila zakrpa 1.1 koja je poboljsala protivnike (pametniji su, precizniji) i popravila neke probleme oko GF 2 MX kartice (frend s 2MX je uspio izgubiti sve ljude prije nego se igra srusila). Sto se tice igrivosti, evo dva stroja na kojima igra leti savrseno stabilno: 1. PIII 1133 (T) Matrox G400 32MB DH 256 MB 2. Athlon Tbird 1200 Matrox G450 32 MB DH 512 MB Na oba stroja igra leti na 1024/768 na 16bit boji, sve postavke na midium. Zabluda je da Matrox G400/G450 nije graficka za ozbiljne igre. Istina je da su GF 3/4 i Radeon 7500/8500 totalna ludila, ali na Matroxicama se sve moze igrati, i pritom su igre stabilne koliko jesu, nema rusenja zbog drivera od graficke. Samo treba imati jak procesor i dovoljno memorije, jer se na Matroxicama tu dosta dobije. (Matrox koristi SSE, 3DNow! i ostale moderne i popularne naredbe procesora, bez dodatnih nariktavanja, sve je ukomponirano u driverima) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() Jel mogu patchat igru i nastavit campaign, tj. da li nova verzija kuzi stare save gameove? Sh. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Sto se tice zakrpe, nemam pojma, jer igram samo mrezno. |
|
![]() |