|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Zvucnici digital in - da ili ne?
Zanima me koliko je bolji zvuk ukoliko zvucnike spojim preko S/P DIF konektora? U pitanju su Logitech Z640 i Creative 5.1 5500. Koliko vidim Z640 nema digital in. Je li razlika vrijedna 700kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Sorry sto ti tek sada odgovaram, ali morao sam malo i razmisliti po toj temi. Iako ce se veliki dio ljudi sloziti da je opticko povezivanje zvucne i zvucnika apsolutno, to bi trebalo uzeti s jednom dozom rezerve. Naime, nije bed ako imas kvalitetne i dovoljno jake zvucnike (20-25W po satelitu), ali zvucnici za racunala s 5W poa kanalu? Osobno imam Cambridge DTT3500 Digital koji su osim za racunalo namijenjeni i za spajanje na PS/PS2/XBOX, te direktno na DVD playere. Sami sateliti imaju po 7W, ali situaciju spasava centralni od 21W, dok je bas po mom ukusu i malo prejak sa 30W. Sve je to OK za jednu malu sobu, ali poprilicno fali preciznosti u povecem dnevnom boravku. Spajanje racunala na zvucnike preko digitalne veze ima smisla apsolutno samo ako si zaljubljenik u DVDove i Dolby Digital ti mnogo znaci. Ako je racunalo prvenstveno namijenjeno igri, tada nema svrhe od digitalne veze, jer se ne osjeti neka prava razlika naspram analogne.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
teoretski, što manje analognog prijenosa ima, to će zvuk biti kvalitetniji. no u praksi ti sve ovisi o tome da koliko je kvalitetan D/A pretvarač na zvučnoj kartici u odnosu na onaj ugrađen u zvučnike i koliko kvalitetno zvučnici dekodiraju Dolby Digital u odnosu na software na PCu ili standalone uređaju. ![]() ako se odlučiš spajati digitalno, koristi optiku, jer na taj način električki razdvajaš te dvije komponente (galvansko razdvajanje). na taj način češ spriječiti prenošenje bruma s napajanja kompa/ DVD playera i prenošenje šuma mase (ground noise) na zvučnike. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
E super... Prema vasim odgovorima zakljucujem da necu bacati 700kn vise. Za 820kn dobijem Logitech Z640 za koje sam citao da su super. DVD i DivX me apsolutno ne zanimaju, ne mislim ih spajati na linijski DVD ni HiFi. Znaci sikljucivo PC, a kad vec kupujem nove, pa nek budu i 5.1. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
neces osjetiti veliku razliku osim ako ides na veliku daljinu preko 5-6m ili slicno i onda sve zavisi isto sta ces pustati, uglavnom za muziku i slicne stvari ne, dok za igrice ima razlike jer dosta zvukova se sada optimiziraju za digitialce mada ta razlika nije nenormalna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|