Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.05.2006., 20:38   #1
hrvojezg00
Premium

Datum registracije: Apr 2006
najbolji dealer?

Koja firma ima najbolje cijene, neka provjerena?neki od susjeda ili malo dalje?
hrvojezg00 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2006., 20:52   #2
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
uglavnom webshopovi su najbolji , ali kod njih treba sve naruciti
uglavnom , svatko je u necemu ispred , ali razlike su minorne izmedju velikih .
meni su favoriti hgspot jer mi je blizu , ili ak imam vremena links zbog izbora i dodatnih 3% popusta .
Router je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.05.2006., 21:05   #3
hrvojezg00
Premium

a malo dalje u europu?austrija itd?
hrvojezg00 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2006., 21:08   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor hrvojezg00
a malo dalje u europu?austrija itd?
Trst, www.omcomputers.it

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2006., 21:12   #5
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
U HR mi je nekako Links naj, ovi novi - Borg isto imaju solidne cijene.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2006., 21:55   #6
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Webshopovi uglavnom...uvijek možeš pogledati uživo nešto što te zanima u normalnom dućanu pa onda na nabava.vet vidjeti ko je najpovoljniji..malo pe***ski ali, bože moj, kuna je kuna...
Staro 25.05.2006., 22:25   #7
Mr. M
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Lesa
Webshopovi uglavnom...uvijek možeš pogledati uživo nešto što te zanima u normalnom dućanu pa onda na nabava.vet vidjeti ko je najpovoljniji..malo pe***ski ali, bože moj, kuna je kuna...
ak tako gledas, onda u links ili hgspot pogledati sto ima i naruciti u borgu ili nekom drugom webshopu...neznam koliko je diskont24 jeftiniji, ali u borgu su relitivno jeftiniji...

Mr. M je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2006., 00:02   #8
West
Premium

West's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Inace je je Bing (bivsi) bio najbolji, ali i Links je ok, naravno ovaj Borg isto nije los.
West je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2006., 13:36   #9
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ve-mulj je po meni dobar
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2006., 14:29   #10
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

ok su oni. al je odnos prema kupcu tek neznatno bolji : suicide nego prije...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2006., 16:28   #11
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
U svim computer shopovima u Rijeci, u kojim sam ja bio(HG-spot, Ve-Mil, Kvark, Net-com) je odnos prema kupcu katastrofa! Iznimka je jedino Ventex, gdje su dečku ful susretljivi, ali njihov je izbor komponenti nikakav, a i cijene su im podosta više.

U svakom slučaju, probajte ući u neki computer shop u Trstu, pa da vidite uslužnosti. Ali plaće su kod nas male pa se našim trgovcima očito ne da biti ljubazan. S te strane ih potpuno razumijem, rade puno i rade za siću.
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2006., 16:43   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima Delta pravo - Ventex je očajno skup i nemaju baš neki izbor komponenti. Pogotovo im je slab izbor AMD-aca i ploča za njih. Kada sam tražio ploču za novu konfu, u Zg je ista bila 100+ kn jeftinija (809:938 kn). Sve nabavljaju od M-Sana.
Staro 26.05.2006., 17:25   #13
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Taj ventex je sigurno neka mala firma koja nabavlja od ostalih i onda se nada da će im neki susjed nasjest na njihove cijene, inače najbolje ti je kupovat od najvećih ve-mil, hgspot, m-san, a i links je dobar po izboru(po meni najbolji)
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2006., 18:08   #14
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ventex živi od imena jer su godinama bili prvi i jedini na ovom području. Sada kad im je došla Zg konkurencija (ve-mulj i hgšrot), počeli su tanje kakati. Ali ljudi još idu kod njih i full ispuše na cijenama.
Staro 26.05.2006., 21:41   #15
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Delta S4
U svim computer shopovima u Rijeci, u kojim sam ja bio(HG-spot, Ve-Mil, Kvark, Net-com) je odnos prema kupcu katastrofa! Iznimka je jedino Ventex, gdje su dečku ful susretljivi, ali njihov je izbor komponenti nikakav, a i cijene su im podosta više.
Ventexu je M-san dobavljac tako da im je ponuda ogranicena na njihovu ponudu. Dakle u prvom redu HP, IBM, Asus, Samsung, Canon, Logitech, Genius, MS, Microsoft, Creative...
Dobra stvar kod Ventexa je sto ima najjeftinije medije u gradu,te solidnu ponudu pisaca (Samsung laser printer za 650Kn, Canon Pixma seriju kojoj zamjenska crnom boja dode 56Kn...) i pratece opreme. Jedino to tamo kupujem.
Staro 28.05.2006., 02:01   #16
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Delta S4

U svakom slučaju, probajte ući u neki computer shop u Trstu, pa da vidite uslužnosti. Ali plaće su kod nas male pa se našim trgovcima očito ne da biti ljubazan. S te strane ih potpuno razumijem, rade puno i rade za siću.
Ne bih se baš složio s ovim...Moji dojmovi što se tiče Hgspota su jaaaako drugačiji. Dečki uvijek susretljivi, jako ljubazni i što god ti treba će ti provjeriti i na sve odgovoriti. +5 za odnos prema kupcu. Što se tiče cijena, nisu neka jeftinoća, ali nisu ni pretjerano skupi, uglavnom jeftiniji od ostalih, osim Ve-mulja i Kvarka. Pohvale idu na trajanje garancije u većine proizvoda, dosta širok izbor opreme i brzu nardžbu (dostavu). Što se tiče drugih dućana, krenimo redom:

Ve-mulj - odnos prema kupcu im je na ljestvici od 1-5 za +1, nevjerojatno su spori, na telefon ih ne možeš dobiti nikada i stalno nešto muljaju (Ve-mulj hehe ) oko toga kad im nešto treba stići na lager ili da li još imaju i da li ti mogu što sačuvati,a naslušao sam se dosta o mukama oko garancije. I imaju bezobrazno kratke garancije za neke djelove i uređaje.

NetCom - Lovačko društvo : CoolRamb s cijenama nabijenim do neba, uopće mi nije jasno kako ljudi mogu kupovati tamo (čudim se da nisu propali dosad). Što se tiče uslužnosti nije da sam previše kupovao,ali onoliko koliko jesam, stekao sam uglavnom pozitivan dojam. Izbor uglavnom loš.

Ventex - ah,dragi naš ventex...dugo vremena jedna od vodećih informatičkih firmi na riječkom području, koja (koliko vidim) ne posluje toliko loše (čim su otvorili onu ogromnu poslovnicu na srdočima-to je valjda od love pokradenih kupaca ), ali uglavnom preskupi i s očajnim servisom (ovo govorim iz vlastitog iskustva). Jaaako dugo nisam zalazio u njihove dućane, ne bih komentirao uslužnost, ali što se tiče izbora robe, ne briljiraju baš...

Kvark - Jedna od novijih firmi na riječkom području, uglavnom pozitivna iskustva. Dečki su dosta uslužni (osobno znam jednog), osim one glupače za koju mi se čini da je maloprije pala s Marsa u dućan i drži se ko da joj kupci nisu ni do čarapa Cijene su jako povoljne (čini mi se među najnižima od svih dućana u Rijeci) samo što bi mogli imati malo veći izbor opreme. Minus im je (i ono što mene ubije u pojam :mad: ) što nikad nemaju ništa na lageru,svaki put kažu dolazi sljedeći tjedan i lažu ko pas, i kad naručuješ treba i do mjesec dana da dobiješ (za razliku od HGspota gdje ti dođe za 2-3 dana). Ali dajem im prolaznu ocjenu, 3/4. Da malo poprave navedene stvari, bili bi (IMHO) puno popularniji.

Ostale dućane ne bih komentirao (a ni neznam koji su ), pošto nisam imao iskustva s njima. Ako netko ima što za nadodati ili komentirati, nek samo navali. Pozdraf : hello2 :
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 03:29   #17
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Imam komentar da u Kvarku nebih kupio podlogu za miša....
Ti ljudi nema šta nemaju,a nemaju ništa... A i poznanik jedan kad je tamo uzimao komp,rekoše mu da za windowse treba dat hiljadu - dakle 1000kn;pa valjda je 700kn a instalacija bi trebala biti gratis obzirom da je kod njih uzeo komp...
I onda normalno zove mene za stavit winse,kad skužim da stoka nije dala disketu sa RAID driverima...da bio je Sata disk,i ne - nije ga matična prepoznavala...pa ti traži PIDE i RAID na cd-u od matične dok ga ne pogodiš koji je za dotičnu matičnjaču...
A jednom dok sam ja bio tamo;prodavač je bio "uslužan"...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 08:56   #18
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Links je najbolji i tocka. Istina je da ponegdje ima jefinijih komponenti(Borg, ADM, nekad Bing) ali im je usluga debelo najbolja.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 09:06   #19
dexi
Premium
Moj komp

ako trazis izvan hr.pogledaj u www.alternate.de ili www.e-bug.at dosta su povoljniji pogotovo alternate
dexi je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 09:46   #20
archangel264
Premium
Moj komp

archangel264's Avatar

ve-mil
>>
archangel264 je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 11:48   #21
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Meni je Kingova usluga O.K. (dok su još bili u Slunjskoj ulici). Cura koja je radila na blagajni je bila iznimno susretljiva i ljubazna kao i serviser, čak si i malo popričao sa njima dok si čekao isporuku robe : goood :
Dok sam još imao garanciju na kantu i morao ju nositi tamo u servis na upgrade, nisam uopće trebao dugo čekati (ovisno o ugradnji komponente). Optiku, ram i grafu serviser je ugradio za 5 minuta, a ako je bila matična u pitanju dođeš po komp idući dan . Meni je garancija na cijelu kantu otišla kad su se oni preselili u Buzin, tako da ne znam kakvi su sada premda mislim da su ostali O.K.
Jedina pokuda im je što su skuplji od drugih

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 14:21   #22
MAHER
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2005
ve-mil je bio zakon dok se nisu preselili,sada su strašno usporeni,hg je ok jer ih možeš sanjkati da je to strašno,npr znam lik koji je kupio grafu tamo,igrao se flashanjem,naravno je s***************o,otišao sutra da je grafa sam od sebe krepala,lik probao grafu,nema slike i dao mu drugu taj isti dan,a link je najbolji,ekipa je ok i znaju kaj prodaju a ne ko ovi u hg
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 23:27   #23
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Ovako,da ne otvaram novi topic pa ću ovdje napisati;i odgovarajte čim prije;jer sutra se ide kupit roba,možda i prijepodne čak... :
Dakle;zemi mom je riknula matična;pritom izgorio i proc - riječ je o s.478... Sad sutra treba pothitno kupiti matičnu i proc. za čim manje para;limit bi bio kojih 700kn. A kako je hitno,znači dućan u kom se uzima mora biti u Rijeci;te mora ta roba biti na lageru. Dvoumim se između s.A i s.478 da mu ostane. Ovih s.A procova - Bartona i tome sl. nigdje ne vidim,bar ne u Rijeci,a s.478 ipak ima puno veći izbor ovih Celera,a i jeftini su... Pa sam gledao na HG Spotu da uzmem AsRock P4I65G - ovo gdje piše novo - 323.00kn (ipak ima Intelov 865 a ne VIA chipset...) :
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=4
I kao procesor da uzmem nešto od slijedećih Celerona D 310/315/325 :
http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=6
Usput budi rečeno;glupo mi što je ovaj D 315 skuplji od ovog 325,ali moguće da su to opet oni falili... A najvjerojatnije da bih mu onda uzeo D 310 jer je najjeftiniji.

To je mom zemi za internet i za kojekakve programe,ništa za igre,pa dakle nije ni nužda da bude s.A Barton. Ali ako ima šta takvo da se da pronaći,za jeftino,ili ako imate kakav bolji savjet ili prijedlog - ponavljam,dućan mora biti u RI i roba na lageru;slušam vas. I da,ništa polovno ne dolazi u obzir,mora biti novo.
Ajde pa odgovarajte i unaprijed hvala na odgovorima i savjetima.

BTW: Ako sam falio temu debelo;pa molim moderatora da premjesti post i obavijesti me,tj. da dotični ne briše. Hvala

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2006., 11:59   #24
angelius
Premium

angelius's Avatar

Staro 03.06.2006., 12:20   #25
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
meni je links najbolji, imaju najveću ponudu, možda malo više cijene, al full su susretljivi, za ostalo je tu hgspot, mala ponuda al kada nešto naručiš za dva dana ti dođe... reklamacije mi do sada uredno prolazile( 2 ploče) dobio nove
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno