|
![]() |
#1 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
O brzinji dizanja windowsa..
Naime citam tu po forumu kako se ekipi dizu windowsi za cca 15 sekundi s puno slabijim konfiguracijama, no ja se nikako nemogu približiti toj brzini..uvjek je negdje 40 sekundi nakon šta se pokaže bios.. ..mislim, nije to neki bad 15-40-120 sekundi, imam vremena, nego me čisto tako interesira..da napomenem comp je Intel Pentium IV 2,8@3,5, giga kingmax rama, Abit IC7, i windows xp pro na SATA Raptoru.. I prije nego šta kažete..da, isključio sam sve servise.. Zašto tako sporo..bo..il je to normalno..no vjerujem da bi trebalo bit brže..ipak, windozi su friško instalirani..čak sam bacio clock..nema promene..
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Složi hibernaciju i uživaj u brzini ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Treba mi ono od starta do windoza..hibernacija je drugo..
![]() |
#4 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ili ovo start/run/regedit...slijedi donju adresu na slici u prozoru registry editora..promjeni vrijednost iz 3 u 0 ![]() ![]() http://img258.imageshack.us/img258/1...windoza4gj.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Lagano Power Managment u BIOS-u staviti na S3 i odes na Standby (off), kresnes makinu i eto ga za 2-3s si u Win ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
|
duže? god damn...meni traje manje..puuuuno manje..i zakaj si ga brisao..to ti nitko nije rekao |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Pod naletima kopita zla
|
nemoj brisati ![]() ja sam promjenio znaci vrijednost u nula..efekt je sljedeci ona trakica za loading windoza traje cca 1-2sec....niti ne prijede onu cijelu duziju..odmah te baca u windoze i tada ti odmah dize znaci sve programe...to je malo sporiji dio..ali sve u svemu puno brze nego inace ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
meni isto onaj Boot SCreen traje 2 sec ali kasnije onaj crni screen kada se mis pojavljuje traje malo duze.. pa mi se pojavi Win's is starting up (a to mi se inace ne pojavljuje), pa dok uloada NOD32, Deamon Tools, i ostali startup malo duze traje! Disk je defragmentiran, registry takoder! Virusa nema! Windowsi od 22.12.2005. Ravno 60 sec sa prefetcherom! A bez njega (vrijednost 0) 77 sec! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
1.regedit 2.msconfig 3.gpedit 4.instaliraj Powerpack Utilites i pogasi sve sta ti netreba mogao bih snimiti boot-up pa da vidite... ono dok vam 3 plave crtice prolaze na windows loading screenu... meni prođu jednom eventualno dvaputa...
![]() |
#18 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium moderator
|
I u biosu možeš malo čačkati ![]() Ako ne koristiš često floppy, isključiš ga sa popisa integriranih kontrolera. Također što će ti LPT i COM portovi, osim ako imaš neki stari printer na njemu? Također potraži Quick boot opciju, možda ti je već uključena a ako nije, uključi ju.Ako si to napravio, isključi Boot up floppy seek pod Advanced BIOS Features (ili tako nešto). Još u vezi floppya, namjesti za First & Second boot device Hard disk(s) a ostale stavi na Disabled. Otiđi pod IDE Configuration i Detection timeout smanji za par sekundi. Također uključi Enhanced mode za S-ATA. BIOS će manje tražiti neke nepotrebne uređaje koji nisu uopće uključeni ili ih jako rijetko koristiš. Možda nemaš sve ovako napisano u biosu,ali to potraži ![]() A sada Windowsi.... Otiđi na Start/Run i utipkaj Services.msc Evo nešto što možeš isključiti: Error Reporting Service Distributed Link Tracking Client (ako imaš kućno računalo i nije na nekoj mreži,isključi to) IMAPI CD-Burning COM Service (ako koristiš Nero, potpuno nepotrebno) Performance Logs & Alerts Smart Card (ako imaš Smart card, ostavi to) Smart Card Helper Telnet (ovo isključi ako ne korstiš Telnet, ovo također ima veliki sigurnosni rizik) Uninterruptable Power Suppy (ako nemaš UPS, gasi to) Wireless Zero Configuration (ako nemaš wireless ugasi i ovo) 'njoy ![]() EDIT: ovo nije overclocking ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nema sanse da se nekom dignu win za 15sec osim ako nisu neki uber lite ver . inace najbrze sto sma ja slozio je bilo 18 sec ali to je bilo ubijanje svega. prosjecno mi je oko 25sec.
![]() |
#21 | |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
evo ti odgovor na tvoje pitanje. 100% sam siguran u njega jer i meni je isto sranje. Izvadi sky star 2 i pogledaj pa je onda stavi i pogledaj. SS2 uspori komp ponekad. Meni kad nije stavljena prođe 2.5 puta ona crta dole i onda loada. (nod32,ati tools,MSN,keymaestro) A kad je stavim negdi oko 15-20 puta sa istim start upom. Probaj to ti je 100% riješenje! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Meni na P3 667MHz, 320MB i 40GB maxtorom traje 25 sec... Ali od zavrsetka post biosa do ulaska u win, znaci odmah mogu normalno radit... Ne da cekam jos min da ucita sve programe... Prvih 5 sec mi je crni ekran, onda se pojavi ona crtica koja se ucitava 13 sec i oko 7 sec dok ude u windowse... (welcome screen i ucitavanje programa kojih nema bas puno)
![]() |
#23 | |
Re-Registered User
|
Citiraj:
@ panzer:kak si podesio tak winse? @ Hamm: tvoj je HDD ipak brzi! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#26 | |
Re-Registered User
|
Citiraj:
kada upalim komp imam 23 procesa? puno/malo? :? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT... Evo, opet sam probao... 25 sec. Ona crtica mi prode brijem 5 puta, welcome screen je samo oko 1 sec upaljen... Jedva ga stignem vidjet...
![]() |
![]() |
#29 |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Vjerovali il ne meni su se windozi prek minute dizali dok je na kablu bila samo dvd prža,a sad kad sam dodo i običnu pržu dižu se skoro odma(mislim na onu crticu,prođe 2-3 puta) a konfa stara
![]() |
#30 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
sky star 2 ili SS2(skraćeno) ti je satelitska kartica. Služi za gledanje satelitskog programa ili za korištenje satelitskog interneta. @Mar to mi je čudno jer rijetki nemaju problema s njom. Koja revizija?? ja sam 100% siguran da je to riješenje Brown Acidovog problema ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|