|
![]() |
#1 |
AKA Vitez
Datum registracije: Jan 2006
|
Konfa za gejmanje, mjuzu i filmove...
Dkl slazem frendu konfu za navedeno u subjectu (+ piz*arije u Office-u za skolu) . I trebam napraviti 2 opcije, normalnu i optimalnu, jer se jos uvijek ne zna tocno s kolko love raspolaze. S obzirom da sklapam konfu from scratch ima stvarno previse dijelova za koje bi citao review-e, vec sam prosao 15tak sajtova sa benchmarkovima grafickih, procova i maticnih i iskreno nisam puno pametniji, sve ima svoje pros & cons. Pa vas usurdno molim malo pomoci. Konfa ce biti cijela sklopljena u Linksu zbog garancije na cijeli komp, tak da u slucaju kvara nema previse zezancije. I tu je poprilican problem jer sam ogranicen na jednu firmu, a Linksovcima jedino vjerujem da ce sloziti tak komp kak spada. I overclock nije opcija, frend se premalo razumije u kompove da bi se s tim igrao. Ovo je cista PnP konfiguracija, sjedni i igraj. Ovo bih stavio pod default (no otvoren sam za sugestije): DVD±RW BENQ DL DW1650, 16x, Dual layer ± recording,retail HDD 250.0 GB MAXTOR DiamondMax 10, 16MB cache, 7200 okr/min RAM PC-4200, 1024MB, DDR2, KINGMAX, DDR 533 MHz Zvučnici LOGITECH 5.1 X-530 Monitor 19'' Samsung SM997MB, 96 kHz, 0.20mm. DynaFlatX Floppy drive 3.5'', 1,44MB, crni Napajanje CHIEFTEC 410W, 12cm vent., ATX2 ver 2.0 Zvučna kartica Creative Labs AUDIGY 4 24-bit, 7.1 Kuciste, mis i tatatula nije problem, to ce on sam odabrati. Nego me muci da li sljedece prolazi, u grafickama sam se pogotovo pogubio: ZA OPTIMALNU: VGA PCI-E ASUS Extreme AX800XL/2DTV, ATI Radeon X800XL, 256MB DDR3, 2xDVI, TV ILI VGA PCI-E ASUS Extreme AX800/2DTV, ATI Radeon X800, 256MB DDR3, 2xDVI, TV CPU AMD Opteron 146 BOX, socket 939, Sledgehammer, 2000MHz, 1MB c, HTT 1000MHz MBO DFI nF4-INFINITY/DAGF, nForce 4, DDR, zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. 939 ZA NORMALNU: VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON X1300 Pro 256MB DDR2, DVI, TV ILI VGA PCI-E XFX, GeForce PCX 6600GT, 128MB DDR3, DVI, TV CPU AMD Athlon64 3000+ BOX, socket 939, Venice, 1800MHz, 512kb c., HTT 1000MHz MBO ne znam dal Abit ili Asus ili nesto trece. Epoxa nema u Linksu. Eto puno hvala svima na pomoci, procitao sam tu dosta postova sa konfama, no nisam nasao niti jednu da je bas from scratch radjena. Inace decko bi igrao COD2 i stedi vec par godina za komp. ![]() ![]() Thnx svima!
![]() |
#2 |
Premium
|
HDD 250.0 GB MAXTOR DiamondMax 10, 16MB cache, 7200 okr/min: nono : Uzmi Hitacija ili WD. NIKAKO Maxtora. Hitaci ti je jos i jeftiniji od Maxshrota a puuuuuuno bolji. cita trajniji i tisi. Po meni i floppy ti je nepotreban. zar to ljudi jos koriste. Ukoliko moze izdvojiti vise para neka uzme 7900gt u nekoj drugoj trgovini a ostalo u linksu sigurno ce mu decki sloziti to bez problrma, ukoliko ne opet puuno bolja je VGA PCI-E ASUS Extreme N7600GT/2DHTV, GeForce 7600GT, 256MB DDR3, dual DVI, TV 1.779,69 kn - malo skuplja ali isplati se. CPU AMD Athlon64 3200+ BOX, socket 939, Venice, 2000MHz, 512kb c., HTT 1000MHz 1.268,54 kn MBO ABIT AN8 SLI, nForce4 SLI, DDR, zvuk, G-LAN, FW, S-ATA, PCI-E, s. 939 ili MBO ASUS A8N-SLI Deluxe,nForce4 SLI, DDR,zvuk 7.1,FW,S-ATA,2xG-LAN,PCI-E, s. 939 ili nesto od dfi Sve ti ovisi koliko para, vjerovatno ce ti decki sloziti jos nesto i ubaciti DFi pa vidi ja sam stavio Asusa i Abita jer si pitao za njih |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
AKA Vitez
|
Ah, ta vjecna bitka oko HDDa. ![]() Floppy je esencijalan, idealno sranje za sredjivanje virusa. Restart - Win98 Boot disk - delete virus, amen. A da ne pricam o backupu..., I'm old school. ![]() Za 7900GT stvarno sumnjam, no 7600 cu uzeti u obzir. Za Asus i Abit preporuke muchas gracias. Moze jos koja preporuka za neku jeftiniju plocu tipa ECS ili Gigabyte, glavno da je nForce4 chipislav gore...
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
ddr2 ti sa amd-om ne bude isao . za normalno asrock dual sata - cijena je dobra. i 6600gt . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
AKA Vitez
|
Vidi stvarno budala napisala DDR2... Dobro da si uhvatio grijesku. My bad, mislio sam na DDR vulgaris. Tak je to kad bleim u monitor cijeli dan... A tu AsRockicu sam zamjetio, sam ne znam kaj ce mu AGP i PCI-E kad vec uzima grafulju novije generacije... No nije nForce chipislav na njoj pa nekak radije ne bih. Uzet cu to kao rezervu. Thnx. (BTW Radeonka ti se chilla vec mjesec i pol, cak sam skurio 2 proca samo da bi se malo odmorila ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|