Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2006., 01:52   #1
Lancia
Registered User

Datum registracije: Jan 2006
Konfiguracija X

Dakle, glejte ...

Ja bi skucao nekakvu konfu, pa mi trebaju vaši, više ili manje objektivni, savjeti

Ahm...dakle...

Kućište - Antec Overture II-EC (450W) (995 kn)

Matična ploča - Gigabyte k8n SLI s939 (735kn)

CPU A64 3200+ BOX (1470kn)

Memorija ???? ??????? ??????? (???kn)

Grafička - Leadtek PX6600 TD, GF 6600, PCIE, 128MB, TV-out, DVI (780,80)

ili Gigabyte GF 6600GT PCIE Turbo rev., 128MB, VIVO, DVI 1.287,10

Hir iz d dil...

1. Ku(r)ćište mi ne dirajte, u njega sam zaljubljen na prvi pogled!

2. Ne namjeravam niš clockati i želim staviti naglasak na tišinu prije performansi.

3. Koja je razlika između ove dvije kartušine???(osim brda para) Isplati li se više uzeti istu Gigabyteovu kartušinu sa 256 MB memorija?(dođe isto oko 1300kn) Bilo bi dobro da se može spojiti na TV(gledanje DVD-ova 1-2 puta godišnje.

4. Koju memoriju staviti??? Kakava je ta DDR2 memorija?(relativno je jeftina) Ide li na ovu ploču? Isplati li se nju staviti?

5. Još jedan važan parametar je da sve komponente moraju biti nabavljive u HG-spotu ili Ve-milu, jer se nemam namjeru živcirati sa naručivanjem komponenti iz ZG. (živim u Rijeci)

Uživajte u mozganju !

P.S. Ima li netko od vas kakvih iskustava sa zvučnom karticom Terra tec sound system Aureon PCI 5.1?? (ima optički ulaz i izlaz što mi je jedino bitno jer bih volio slušati glazbu preko svoje linije)
Lancia je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2006., 02:33   #2
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-

psf[i]-[Tomek]'s Avatar

Datum registracije: Aug 2005
1. Ok

2. Ja baš nisam neki ljubitelj Gigabyte ploča za AMD platformu. Ako ne misliš clockati vjerojatno budeš zadovoljan s njom. Zakaj mora biti SLI ploča?? Moja preporuka za non-SLI ploču je Albatron K8NF4U u Ve-milu za 733Kn ili jedna od vjerojatno najboljih ploča ali ona je više za OC EPoX 9NPA+Ultra za nekih 850Kn.

3. Razlika je u taktu GPU-a 6600 i brzini memorije. (na 6600 je DDR, a na 6600GT je GDDR3).
Ne više memorije na ovoj kartici ne znači ništa. Obično ako kartice tog tipa imaju više memorije onda imaju sporiju memoriju nego one sa manje. Sve kartice se daju spojiti sa TV prek TV-izlaza. (kabel sa činćom dobiš s karticom - ali je jako kratki).

Moja preporuka je Powercolor Radeon X800GT PCIE, 256MB, TVout, dual DVI u Ve-milu za 1287,1Kn. Ova kartica ima 3 vertex shadera više od 6600/GT kartica i ima 256-bitnu memorijsuk sabirnicu i 256MB memorije, a 6600/GT imaju 128-bitnu sabirnicu.

4. Ako hoćeš DDR2 memoriju na AMD-u onda moraš još malo pričekat jer ovi procesori ne podržavaju DDR2 memoriju. Tokom godine bi trebali izači novi procesori i novi čipseti sa podrškom za DDR2.
Pošto ne misliš clockati dosta ti bude neka value memorija koja bude stabilno radila na deklariranim brzinama. Mislim da bi sa Kingmaxovim superramom bil sasvim zadovoljan. 2x512Mb naravno!

5. To je to sljedil sam tvoja uputstva.

Zadnje izmijenjeno od: psf[i]-[Tomek]. 09.01.2006. u 04:47.
psf[i]-[Tomek] je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2006., 12:24   #3
Lancia
Registered User

Hvala puno na savjetima

Do sada sam imao Radeona 9600, pa bi sad malo promijenio na Nvidiu(the way it`s ment to be played )...Nedostaje mi moja dobra stara MX 440

Kako bi se taj radeon snašao na Nforce 4 ploči? Kaj ne bi bilo zgodnije da je i kartušina bazirana na Nvidia chipu?
Staro 09.01.2006., 13:41   #4
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-

psf[i]-[Tomek]'s Avatar

Nije bitan proizvođač kartice... Sve radi. Ako hoćeš zadržatitog rdeona onda ti treaba ploča s939 koja ima AGP. nF4 ploče imaju sve PCI-E.

Ima jedna zgodna ploča bazirana na ULI-evom čipsetu (by the way ULI je kupljen od strane nVidia-e). ASROCK 939Dual-SATA2. Cijena ploče je 465,64Kn u Bingu.

Review ploče: http://w_w_w.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2524 (iskopiraj link u browser i izbriši _ _ _ između w_w_w)
Staro 09.01.2006., 14:17   #5
Lancia
Registered User

E, Asrokicu imam na ovom drugom kompu! Strava stvar...jeftina, a šljaka! Ima samo dva slota za ram do duše i još neka ograničenja/okljaštrenosti, ali nemam nikakvih problema s njom.Zanimljivo je riješena podrška za SATA diskove, naime tada za potrebu bootanja treba napraviti...pazite sad...BOOT DISKETU!hehehe...ali stvar šljaka!

Ova koju ti predlažeš, kako vidim, ima i AGP i PCI-Express utor? Ima li kakva kvaka? Kakava je ona u odnosu na onu Gigabyticu? Osim što nema SLI(koji mi u biti i ne treba).
Staro 09.01.2006., 14:31   #6
psf[i]-[Tomek]
-nVidiot-

psf[i]-[Tomek]'s Avatar

Pa ploča je dobar performer. najveća prednost na njoj je prisutnost PCI-E i AGP-a. Ako ne želiš mijenjat grafu, a hoćeš s939 ploču ona ti je najbolje riješenje.
Staro 09.01.2006., 14:43   #7
Lancia
Registered User

Možda bi za prvi čas stavio MX440 gore

U svakom slučaju, za Asrock me vežu lijepe uspomene.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno