|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
5.1-kupiti ili samogradnja???
Dakle...sad imam zvučnu pa sam išao malo pronjuškati cijene 5.1 zvučnika...i cijene su dosta "šarene",od 500 kuna (šrot) pa do 3000-4000...joj ![]() E sad-kakva su vaša iskustva sa pojedinim 5.1 zvučnicima? Uloženo-dobiveno?Dobro znam i ja da je otprilike kolko para tolko muzike...ali me zanima kaj imate,kakvi su, cijena i tako to... Samogradnja???hmmm s vremenom mi se nabralo i nešto zvučnika pc, običnih, i auto...a imam mislim negdje u šupi i nekakvo bijesno auto pojačalo...+nekakvo standarno od neke mini-linije 2x20w KAKVO bih pojačalo ustvari ja trebao??? Ima li netko od vas kakva iskustva u samogradnji takvih stvari??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Moje mišljenje o komp zvučnicima sastoji se od toga što imam 1 par Trust zvučnika za 180 kn (tada). Radi se o škartu koji ne izgleda kao obični zvučnici nego je malo tanji i nije bež boje. A sada o samogradnji. Teško da bi se to isplatilo. Čak i ako imaš doma viškove zvučnika. Auto pojačala i zvučnici ne rade dobro u kučnim uvjetima već po prirodi stvari. Oni su namijenjeni za auto i tamo najbolje rade. Radi se o drugačijem prostoru. Teškoće bi pretstavljalo i problem 5.1 pojačala koji bi teško sam napravio. Ako bi htio iskoristiti punu kvalitetu 5.1 zvuka onda bi ti trebao optički ulaz, a stvarno ne znam kako da to izvedeš. Ako misliš iskorisiti 2 para zvučnika od kompa, onda ti je problem regulacija glasnoće. Najbolje je rješenje za zvuk uzeti 5.1 pojačalo i prave zvučnike za front i malo slabije za satelite i centar. Toga ima za kupiti u dučanima. Recimo Sony receiver (da nije pretjerano skup), Mission zvučnike za front i Sony satelite. To ne bi koštalo više od skupljeg 5.1 sistema, a zvuk bi bio daleko bolji.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
|
Sony DVD+FM prijemnik+5.1 zvučnici dođe oko 500$... Nekakvi bolji picek zvučnici dođu oko 2ooo-3500kn s tim da ovi od 2000 nisu baš nešto... Ma, moralo bi se nekaj dati napraviti i ovak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Jelc, zelis li ti zvucnicki sistem koji ces na zvucnu vezati analogno ili digitalno? Digitalno? Naje ![]() Analogno? Dobijes postene mrcine za 800-900kn. Aha, da, imas opaku zvucnu ![]()
![]() |
#5 | |
Feldwebel
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Ma ja hoću napraviti ANALOGNI sistem od matrijala kojeg imam... digitalni sistem u samogradnji mi ne pada na pamet Ja ZNAM da se to može napravit od onog kaj imam,samo si još gruntam kak...sad sam gledal imam pojačalo ALPINE 2x40 i još jedno iste firme i jačine za bas U mojoj familiji postoji duga(i mučna) povjest svađanja oko HI-FI-a još od elektronki u pojačalima tak da ne bi baš tjerao mak na konac, neg me sam zanima vaše mišljenje o svemu tome... Odustao sam još davno od delanja idealnog zvučnog sistema jer to jednostavmo u normalnom kućanstvu nemreš napravit pa da se ubiješ... Dakle:ili delat samogradnju??? Kupit neko komercijalno rješenje za sto eura??? Linijsku komponentu??? Ili stvarno ići na perverziju pa sam složit mrcinu od pojačala koje ću moći koristiti i na piceku,telki i dvd-u??? Onoooo...laganooo se šminkamo sa novom staniškom??? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
A-ha... Dakle, po anketi oko 30 ljudi ima 5.1 zvučnike...a kad pitaš za savjet jave se samo dvojica... Ljenčine... Nemam iskustva sa takvim 5.1 picek zvučnicima a soba je 20 kvadrata,pa mi se nekak čini da bi oni u klasi od oko 100 eura bili malo slabički??? Baš ste mi lijepo metnuli sa tom karticom...već dva dana pizdim po kući,šupi,preslagujem i gruntam... Frendovi su već počeli skrivat zvučnike kad me vide,valjda misle da sam krenuo u pljačkaški pohod ![]() Ah,tak i tak dolazi hladnije vrijeme-bar sam si našel zabavu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
|
Marš stoko... ![]() Vi se zajebavate a ja... Pazi sad: Imam stereo telku-centralni Sony mini linija-zadnji Dakle još trebam kvalitetni aktivni sabić i dva sa strane... A tih 2+1 ima ko kenje,kvalitetnih,jeftinih ma ima ih i digitalnih za malu lovu ![]() Komentari,pljuvanja i tako- to su dobrodošli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
#erase startup-config
|
hmm, gle, ja ti imam Technicsa SA-AX720 5x100W Dolby Surround receiver. To je top model od prije tri godine koji nema DD decoder. Takvoga iz oglasnika možeš kupiti danas za cca. 1500kn. Glavne zvučnike sam kupio u Mercatoneu za 1000kn, 2x120W, 8ohma, 20cm bas membrana gumom obložena. imaju tako lijep, mekan, dubok i DEFINIRAN bas o kakvom na kakvom SoundWorksu možeš samo sanjati. Ej, govorimo o 20cm basu! I ne treba ti subwoofer ![]() Surrounde uzmeš za isto toliko koliko i glavne, pa te konačna računica izađe: 1500 + 1000 + 1000 == 3500kn Znači, kao da si uzeo tamo neki ("bolji") SoundWorks za komp, ali..... ovi zvučnici su mnogo jači, imaš odvojeno pojačalo koje prima VCR, TV, TAPE, PHONO (ako češ koristiti gramofon), DVD i CD, a beba ima dovoljno sirove snage da upogoni tulum na prilično velikom prostoru. S tim da taj receiver ima još i RDS tuner i elektroničke zaštite od svega živoga što ono smeće za PC nema ništa od toga. u biti, ukratko, oni koji htjeli neki bolji 5.1 sustav, odustali su od svega i poželjeli imati takvo nešto. pazi prednosti su: - možeš UVIJEK odvojiti receiver i zvučnike i zamijeniti bilo koji od 6 zvučnika, a ne samo u kompletu skupa s pojačalom - zaštite od svega živoga - sofisticirano Hi-Fi pojačalo iznimno čistog zvuka prilikom glasnog slušanja muzike - pojačalo NE GUBI BAS kad odvrneš pot, a visoki ne cvrče - 5x100W sirove snage na 6ohma zvučnicima (oko 85W na 8ohma) - 260W maximalne snage na 2ohma zvučnicima (na 1ohm zaštita ne da više od 40-ak wata) - RDS tuner - mogućnost spajanja puno drugih audio komponenti negativne: - ista ili veća cijena u odnosu na istu prdekanu za komp - ako si slab na potenciometru, trajni gubitak sluha ![]() - eventualni susjedi susjedi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Imao sam priliku poslusati nekoliko 5.1 sistema... npr. creative, logitech, sony... I nakon sto sam ih cuo mislio sam to je to... zvuci super. E... a onda je moj prijatelj donio u moju kucu Bose... samo dva satelita i jedan SUB... Spojio sam komp na njih i bez obzira sto nisu 5.1 zaboravio na sve one zvukove koje sam cuo prije... (sto se tice kvalitete). Prednost 5.1 je u tome sto zvuk dolazi sa vise strana... ali bose zvuci bolje.
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
|
Evo jednih za 1200 koji i ne izgledaju tak loše... http://hr.europe.creative.com/produc...t.asp?prod=372 6.1-idu na 5.1 zvučnu 8w sateliti centralni 20w sub 22w hmmm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Preporučujem
Creative Labs, Inspire, 5.1, 5300 . Imam ih nešto više od mjesec dana i vjeruj mi da vrijede svake kune koliko sam ih platio (cca 900 kn). Kvalitetno napravljeni, za tu lovu sviraju super. Za "malo" love dobiješ puno. :clap:
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
Ma ja sam htio nekaj iskemijat sam-ali...sve mi se čini da bi me to došlo otprilike kao i novi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
|
A to ti je oko 3ooo kuna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |