|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
DVD player + rač. 5.1 zvučnici problem
ovako, kupio sam neki dannekakv DVD player Vivax KD200, čita divx, mp3.. i ima iza izlaze za 5.1 zvučnike znači 6 cinč izlaza, svakikanal zasebni izlaz, dva prednja, dva stražnja, centralni i sub.. e sad, ja sam nekako smatrao da ja to mogu spojiti na svoje Creative 5.1 T5900 zvučnike od kompa. pomoću onog kabla koji je s jedne strane bananica, a s druge seračvau dvacinča.. to sam i napravio, i rade prednji i stražnji lijevi i desni, ali je problem u centralnom i wooferu. uglavnom, signal koji bi trebao ić na woofer odlazi na centralni, a signal za centralni također ide na centralni, što je u redu, tako i treba.. e sad, kako da ja nariktam, prespojim da mi signal za woofer i ide na woofer..? pokušao sam zamijeniti kablove, ali ništa, ne funkcionira.. uglavnom, sve šljaka, super se čuje, ali je zapravo woofer mutav... jer ono što bi on trebao "svirati" odlazi na centralni... prijatelj je imao takav problem sa svojima, ali sa zvučnom, ali jeon dobio neki mali kratki "pretvarač" koji bi mu podijelio signal.. bez toga bi imao isti ovakav problem.. a on je spajao direktno zvučnu i zvučnike. help... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Jesi probao što stelati u opcijama od playera? To sve skupa mora raditi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji konektori izlaze iz zvučnika?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
|
acer - pokušavao sam, ali ne uspijevam zamijenit signal. domy - player na sebi ima 6 izlaza z azvučnike, znači, 2 prednja, 2 stražnja, te1centralni i 1 subwoofer. a na wooferu od zvučnika imam 3 ulaza, isto kao na zvučnoj, prednji, stražnji, cen/woof. to su one 3.5 bananice utikači.. a sami zvučnici nemaju baš veze sa ovim, jer oni imaju posebne izlaze za sebe, svaki ima svoj izlaz, kao na playeru, ako me razumiješ. evo slika pozadine playera, a iduća je pozadina zvčnika Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 21.02.2006. u 18:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ako se ne varam tebi u ulaz center/sub ulazi cetverozilni kabel dvi ti se zice odnose na sub a dvi na centralni zvucnik masa im je vjerovatno zajednicka ti bi sada treba ispitat koja se od preostale dvi zice odnosi na sub a koja na centralni i sam slozit kabel koji ce na jednom kraju imat bananu (stereo naravno) a na drugom 4 chincha i onda to ukopcat u dvd player naravno budi oprezan jer ako nesto krivo slemis nesto moze pregorit
![]() |
![]() |
#7 |
Lika u mom srcu
|
tooma - mislim da nije tako. nemam 4žilne kablove.. valjda... na playeru izlaz za sub je jedna cinch i izlaz za centralni je jedan cinch.. a na wooferu ima samo jedan ulaz za centralni i sub. jedan 3.5 ulaz. isto kao što je jedan za prednje i jedna za stražnje zvučnike. to je ULAZ druga stvar su izlazi za zvučnike kojih ima 5, jedna centralni i 4 komada prednji stražnji. woofer nema svoj izlaz jer je sve na njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Pa taj 3.5 mm jack ti ima 3 pina, jel tako? Jedan je masa, drugi je centralni i treći je subwoofer. Ti bi to trebo razdvojit odnosno samo masu podijelit na dva dijela, ovo ostaje isto.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
ako nemas iskustva s ovakvim stvarima ionako ces morat pozvan nekoga ko zna nesto o tome da ti rijesi samo da ti pojasnim sta san tija gore rec uzmimo na primjer prednje zvucnike koji se sastoje od livog i desnog za prenit signal do njih trebaju ti tri zice - masa i po jedna zica za svaki kanal, zato banana i je podijeljena na tri dijela. jednostavnosti radi i masa se podijeli na dvi zice kako bi moga zvucnike drzat udaljene. koliko ja mogu vidit sa slike slicna stvar je i s tvojim sub-om i centralnim zvucnikom - dva zvucnika - cetiri zice (po jedna za svaki zvucnik i masa podijeljena na dva dijela). upravo zato na krajevima i jesu dva chincha koja bez cetiri zice ne bi imala nikakva smisla ako nemas iskustva s ovim stvarima pozovi nekog tko je nesto slicno i prije radija i neka ti to sredi. zalemis li nesto krivo moga bi upropastit zvucnike a to sigurno nije nesto sta zelis
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
|
ok, tko bi mi onda mogao to prespojiti, jel zna netko ovdje na forumu, plaćam ![]() ili ako može neki guideline kako napraviti? bio bih jako zahvalan, jer nije baš gušt gledat filmove s tim da woofer ne brunda... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
|
danas sam pokušao neštosam raditi... bio u chipoteci i pričao sa "belim", koji me je savjetovao da isprobam sam.. kupio sam jednu bananicu, ukopčao u woofer, i onako na prazno bez iakkavih žica, dodirom prsta odredio koja mi je strana woofer a koja centrealni.. daje signal kad diraš, šuška.. ![]() sukladno tome sam precvikao postojeće cincheve, spojio masu na srednji pin na bananici, te svaki plus na svoju stranu. i... opet ništa, isti kurac. imam još tko ideju ili zna što sam napravio krivo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Hmmm... Stvarno čudno... Jel možeš rastavit konektor od orig. zvučnika?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
ajde ti nama nacrtaj sta si tocno napravija nesto nasvrljaj makar u paintu
![]() |
|