|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
(riješeno) Problem s hard diskom - ne boota
Bok svima. Jedan frend me zamolio da mu osposobim jedan stariji komp. Normalno je bootao, pokrenuo sam stare WIN, stavio instalirati nove sa USB, pokrenuo instalaciju, otišao i kad sam se vratio, nije više htio bootati. BIOS očita hard, optički disk, no ne ide dalje. Ne mogu ući ni u BIOS setup, jednostavno stane. Ako otkopčam hard, prođe dalje i normalno napiše da nema boot devicea. Probaj sam staviti neki svoj stari hard od laptopa(i pun bad sectora), tada prođe i čak boota windowse koji su bili na tom hardu. Njegov hard u mojem kompu radi, izvrtio sam testove sa WD lifeguard diagnostic, nema grešaka. Hard je Western Digital Caviar Blue WD3200AAJS 320GB Matična je ASUS P5WD2 Premium Ove postavke sam isprobao u BIOSu: Code:
Configure SATA as: Onboard IDE operate Mode Enhanced Mode Support On: StandardIDE: Disabled Compatible: Prim PATA+SATA PATA Only SATA Only Enhanced mode: SATA+PATA SATA PATA AHCI RAID Crveno oznacene opcije ne prolaze Nije mi jednostavno jasno zašto sam mogao instalirati Windowse a dalje s istim postavkama nije išlo? Ima netko ideju?? ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Složio iza jumpere da ti je to master hard? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|