|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Nizak fps u nelosom PC-u
Pozdrav momci, do nedavno sam zamjenio gpu pod moj komp gts250 u gtx950 te stavio ssd i novi psu. Igre koje najvise igram trenutno su Dota2 i Crysis 2. Dok Crysis 2 na FHD mi radi 50+ na ultra detaljima, dota 2 i strider losije rade nego na gts250. U full fight dota 2 i Strider ne prelaze zauzece gpu vise od 35%, dok cpu zna potegnuti na 70% ne ide vise od toga. Odradio sam full reinstall steam i igara izmjenio 3-4 verzije drivera. Samo nisam reinstall OS, ako neko ima ideju neka podijeli jer je ovo bezveze ipak bi trebao osjetiti razliku izmedju ove dvije graficke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Pa kako si stavio ssd bez instalacije OS-a? Klonirao? Instaliraj sve na novo pa onda provjeri opet. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Posto kolega bas ima problema sa igrom zvanom DOTA 2, nista cudnoga, dota bez ikakve logike radi lose na jacim pc-ima i nitko nezna razloga, ja imam taj problem na dobrom laptopu i cura na dobrom racunalu, u kojeg sam cak stavio testno GTX 460 da vidim da li je do GPU-a problem.
![]() |
#4 |
Registered User
|
Nije nista klonirano, mislio sam nisam reinstall OS kako sam ubacio novi GPU. Na staroj gts250 radi isto kao i na novoj gtx, malo smijesno, ali evo kao sto rece kolega iznad nadati se da ovaj source 2 se nekada u buducnosti ispegla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Skineš DDU i driver i piči. Ako moja single GTX980 nepali ventove u Dota 2 na 1440p sve max postavke i zakucanih 144FPS mislim da ni GTX950 nebi trebao na rezoluciji koja je ispod 1080p. Ovo mi više smrdi na pregrijavanje. Si gledao temp procesora? Kod igara poput Dote nemoj da te takve stvari čude to ti je sasvim normalno.Igra nije zahtjevna grafički a ako baš hoćeš zakucat GPU na 99% onda ukloni VSync. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 06.01.2016. u 06:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Kakvo pregrijavanje ![]() Ugasen vsync forsane max postavke u nvidia cpanelu no i dalje mi je fps slabasnih 45fps (koji pada nekada na 30fps), nije mi samo jasno zasto (cak i na low detaljima ne mogu probiti 60fps sto je stara gts250 bez problema radila). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Kad stignem kuci odradim, no cudi me sto ga onda ne zakuca na 3.5ghz (razlika u fps izmedju stock i 3.5ghz je mislim svega 4-5fpsa) no izmjerim danas detaljno stock mid oc i max koji uspijem izvuc. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Imaš li slučajno neki OC software u pozadini ili prilikom paljenja OSa(Asus GPUTweak ili takvo što)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Ontopic:nevidim razlog clean installa.Vidi dali ima što u postavkama Dote što limitira FPS |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Onda mozes ostaviti i na balanced i opet imas istu stvar. ![]() Sto se njega tice, ako ima vremena a vidim da se vec 3 dana maltretira oko ovog, reinstalla bi ga sigurno rjesio muka al ako mu se da nek istrazuje i dalje.
![]() |
#18 |
Registered User
|
Vidim napisalo se svega, pa da krenemo isprobao hira radi high/balanced isto je. Vezano za clean install trenuntno ne mogu, ovo mi je i pc za work znaci silu gluposti nastelovati. Pokusao i sa dx11 i openGL (dx11 manji fps za 10, openGL isto kao i dx9). OC nista nije doprineo 3.5/4ghz skok od 1-2 fps-a. Dok crysis 2 uredno skalira i dosta je fluidnije (manji fps drop na explosion), dota2 ne benda ni 5%. Sto vise resursa imam ona manje trosi (gpu jos nije presao usage od pisljivih 35%, nekada se desi da ode na 70% i dobijem fps of 90 no brzo se vrati na 35-40% usage). |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Jer iskreno ja nemam problema sa Dotom. EDIT 1 Evo moj Screenshot od nedavne partije Dote. Ovo je na 1440P http://i.imgur.com/QqD1eXl.jpg EDIT 2 Evo ti bez SLI sa single GTX 980 http://i.imgur.com/804rDja.jpg Zakucanih 120FPS (da jer je engine zaključan na 120FPS). Mislim da imaš uključen VSync u igri i/ili u nvidia control panelu. Daj nam jednu sliku AFBurnera kao što sam ja. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 10.01.2016. u 18:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Danas postam dota 2 sa msiaf ss. No u medjuvremenu isprobao World of Warcraft i GPU usage je 40% isto O.o. Ovdje fakat nest nije uredu, znam da i3 nije record breaker, ali da na 4.0 ne moze potjerati WoW da iskoristi gtx950 preko 40%, nest ovdje ne stima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
I daj nam rezoluciju koju treba da GPU pumpa. Napravi si MSI AF kao i ovaj. Da se vidi usage CPUa i GPUa https://www.youtube.com/watch?v=9njazjVaLXc |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|