Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2009., 23:38   #1
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Software za katalogiziranje i manipulaciju fotkama

Pozdrav,

Nisam nigdje (pa ni ovdje) uspio naci nesto sto bi mi bilo korisno za ove svrhe, nadam se da cete imati prijedloga.

Naime, trebao bih (po mogucnosti) freeware program za totalnu manipulaciju (ne obradu) digitalnim slikovnim zapisima, tocnije fotkama, ponajvise JPEG datotekama.

Trebao bih nesto sto je pametno i moze iz headera JPEGa izvuci sve one podatke koji se mogu naci po defaultu, tipa camera model, date picture taken i slicni, zatim da ima batch-renaming prema datumu i/ili JPEG parametrima, i slicne gadgetarije...

Za slucaj mp3-ca imam jedan genijalan friverchich The Godfather, i da mogu tako nesto naci za slike bilo bi idealno.

Unaprijed hvala na preporukama.

naram-sin je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2009., 01:50   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
XnView možda?

McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.07.2009., 11:37   #3
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Moguce. Ako moze preimenovati fajlove tako da ubacuje EXIF informacije slika u naziv... mislim da je to TO sto trazim.

Probam, svakako. Puno hvala.

Staro 26.07.2009., 14:11   #4
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Ako ti XnView ne bude odgovaral moreš probati i neke druge poput FastStone Image Viewera ili nekog sličnog alata.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2009., 20:19   #5
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Probah XnView. Moja bezrezervna preporuka za ovaj alat kome god treba baratnje EXIF informacijama. Cita ih apsolutno sve, ima solidne mogucnosti imenovanja fajlova, importa iz svakakvih izvora (skeneri, kamere...), citanje metadata, batch obrada, pluginovi, integracija s drugim aplikacijama...
Nakon ukupno 3-4 sata koristenja mogu reci da sam doma.

Skinuo sam i FastStone. Sporta radi... Hvala.

Staro 24.10.2013., 10:44   #6
Pawzilla
Premium
Moj komp

Pawzilla's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Da ne otvaram drugu temu, probati ću ovdje. Imam oko 60GB fotografija, različitih (generiranih) imena, rezolucija, snimljenih različitim uređajima. Većina fotki je smeće, no ako ikoju obrišem, već mi je sljedeći tren žao Kako stalno izmjenjujem računala, uvjek sve te fotke kopiram s jednog na drugi disk i već sam paranoičan da će se nešto s vremenom izgubiti. Da skratim priču. Imam 30GB dropbox acc i 15GB google drive, pa sam mislio sve te fotke uploadati i na jedan i na drugi cloud, samo ih spremiti u dva stupnja kompresije, manji za dropbox i veći za google drive.

Tražim software kojim bi maknuo duplikate, a da mi ne obriše nešto krivo, pa software kojim bi označio sve slike i povećao im stupanj kompresije i još jedan za početak kojim bi označio thumbnailse onih stvarno bezveznih fotki i zajedno s originalom poslao u zaborav.
Pawzilla je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2013., 19:19   #7
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Probaj duplicate cleaner. Ne vidim smisao čuvanja thumbnailova isto kao niti "dva stupnja kompresije". Komprimiraš sliku - gubiš informacije.
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno