|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Spajanje mreže
da neotvaram novu temu pitat cu tu: situacija je ovakava, imam doma dva kompa koju su povezani crosover kablom u mrezu i svaki od njih je wlan-om povezan na st780, al posto su to dve mreze ocito je da se negdje krse Nekad radi normalno slanje podataka izmedju dva kompa (cca 90MB/sec) a nekad (500KB/sec) jel imate kakav prjedlog kako rjesit taj problem, mozda nekako drukcije slozit mrezu?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za razliku od Linux - a winsi imaju x problema kada se koriste dvije mreže. Probaj složit / spojit na klasični način > oba kompa standardnim Straight-through kabelima na router (Lan1 i 2). Ako je router "daleko" a kompovi su relativno bliže onda nabavi mrežni switch pa tada spajaš kompove u switch a jedan kabel od switch - a do routera. Ako ti oba kompa imaju Gb mrežnu onda se isplati invenstirati u Gb switch + Cat6 kabele između kompova i switch - a (za manje udaljenosti može i Cat5e). Time dobivaš traženi brži transfer među kompovima a 100 Mb veza prema routeru je dovoljna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ja mislim da su u oba Gb mrezne, koristim integrirane mrezne na ploci ploca br1 gigabyte ma 770 ds3 rev2 ploca br2 asrock fm2a75 pro4-m kolike ce brzine razmjene podataka biti ako je svaki komp spojen cablom na ruter
![]() Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 06.03.2013. u 13:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
gigabyte ma 770 ds3 rev2 > Realtek 8111C chip (10/100/1000 Mbit) asrock fm2a75 pro4-m > Realtek RTL8111E Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s Potraži malo po forumu ili netu, ovisi o x faktora od os - a do mrežne i drajivera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
za 100mbps bi ti brzina bila 10x manja nego trenutna, odnosno oko 9MB/s a sad, odi u "Control Panel\Network and Internet\Network Connections" pritisni tipku Alt, odi advanced - advanced settings i pod connections dovedi "local area connection" na vrh (na ovom drugom kompu jer je tamo vjerojatno prioritet na wlan mrezi i dok nage preko wlan tunnel, zanemari brzi preko lan-a) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
u network and sharing centar s ljeve strane je: menage wireless networks change adapter settings change advenced sharing settings homegroup internet options windows firewall edit: skuzio sam ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
1. stavi adrese LAN kartica u drugi subnet, korištenje bi moglo biti malo kompliciranije ili 2. ugasi im wireless, uštekaj LAN kabele u ovakvo nešto http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12307 a on se kao klijent spaja na DSL modem/router |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|