Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2013., 23:52   #1
zhaccc
Premium
Moj komp

zhaccc's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Playback ima nizak framerate!

Dakle kod nekih x264 filmova playback mi je uzasan. Nije mi jasno zasto.
Scarface u 1080p mkv verzija radi smooth (large file), ali recimo Paranormal Activity (ali puno puno manji file) je uzasno choppy.

Probao sam i par playera pa nista. Koristim Combined Community Codec Pack, naravno. Googlao sam no nemogu naci konkretno rijesenje. Kao traženje igle u plastu sijena. Pretpostaljam da je nesto banalno, ali jednostavno se ne snalazim. Konfiguracija racunala je ova u moj komp. Film gledam na Full HD TV-u spojenom na komp sa DVI to HDMI kablom (extendani display).

Ima li netko rijesenje za ovaj problem?
zhaccc je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2013., 00:30   #2
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Probaj sa xbmc-om i sa MPC, oni koriste svoje codece.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2013., 00:53   #3
zhaccc
Premium
Moj komp

zhaccc's Avatar

Zapravo da na MPC-u se kuzi razlika. Radi super. Do sad sam koristio SMplayer radi funkcionalnosti. Imas li mozda ovako neki dobar player za preporuciti sa integriranim codecima, a da ima sitnice poput podesavanja titlova (recimo ako su prebrze da mozes podesiti delay) te skipanje videa po par sekundi na strelice na tipkovnici itd.
Staro 13.02.2013., 07:23   #4
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Pogledaj u MPC tamo gdje kratice za tipkovnicu dodjeljujes, mozda nisu za te funkcije dodjeljene, xbmc ima te stvari to siigurno znam. Ja obicno skinem prijevod koji radi dobro pa nemoram prckat za vrijeme filma I namjestat titlove tak da nekoristim te opcije za titlove podesavat, ili ako nama dobrog titla onda uzmem neki pa ga prepravim prije gledanja filma, ili gledam bez titla

Staro 13.02.2013., 18:17   #5
zhaccc
Premium
Moj komp

zhaccc's Avatar

Citiraj:
Autor pinkskin Pregled postova
Pogledaj u MPC tamo gdje kratice za tipkovnicu dodjeljujes, mozda nisu za te funkcije dodjeljene, xbmc ima te stvari to siigurno znam. Ja obicno skinem prijevod koji radi dobro pa nemoram prckat za vrijeme filma I namjestat titlove tak da nekoristim te opcije za titlove podesavat, ili ako nama dobrog titla onda uzmem neki pa ga prepravim prije gledanja filma, ili gledam bez titla
Hvala na preporuci, sada je sve super! Cak sam i nasao "download subtitles" opciju.
Staro 14.02.2013., 01:12   #6
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Problem ti je bio u Combined Community Codec Pack i njegovim tko zna kakvim codecima, takve codec packove uopće netrebaš stavljat, mnogi playeri sad sadrže svoje codece s kojima praktički se može sve pokrenut. S njima ima više štete neo koristi ak se nezna šta se treba iz njih instalirat, jer često neko sranje od codeca postane glavno i onda imaš takvih gore napisanih problema.

Staro 14.02.2013., 09:51   #7
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Kad smo već kod choppy playbacka, meni se na KMPlayeru počele događati čudne stvari. Komp mi je spojen na TV preko HDMI kabla i recimo ako gledam film na TV-u (extended screen) i žena nešto pipne na kompu (desktop), onda počinje skakutati. To je bez obzira o kojem se formatu radi. mkv, mp4, avi, 1080, 720...

Kodeke koristim samo od KMPlayera, nemam nikakav Kodek-pack. Ima li alternativa KMPlayeru ili da skinem kakav kodek pack da vidimo jel to šta vrijedi.
Brko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno