|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
TV (audio) preko pojačala
Nabavkom nove opreme, sam u situaciji da ne znam kako spojiti pojačalo (Vivax analogni) na TV, ili DVB-S2, jer oba uređaja sem HDMI-a nemaju odgovarajuće izlaze. Molim neku preporuku načina spajanja, bez velikih dodatnih ulaganja. TV još ima osim 3 HDMI i skart i PC priključak i USB + 3,5mm činč (PC audio). Nadam se da sam iznio sve potrebne podatke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Učiteljica ti nije dala dovoljno jedinica, nisi dao dovoljno detalja ![]() To "pojačalo (Vivax analogni)" ima nekakav Line audio ulaz (DIN / Chinch / xxx) ? TV ima SCART a u njemu imaš audio in i out, otvoriš Google i nađeš da je u njemu audio out pinovi 1 i 3 a 4 audio masa. Ako je SCART već "zauzet" otvori konektor i u paralelu zalemi mikrofonski (oklopljeni kabel) na navedene pinove a na drugi kraj kabela npr. Chinch - eve i evo tona u pojačalu. Može se desiti da nivo nije usklađen pa će trebati paziti prilikom prebacivanja funkcije pojačala jer će možda trebati više pojačati u odnosu na druge izvore. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Obicno se spaja IZVOR (HDMI) > RECIVER/POJACALO (HDMI) > TV (HDMI) Ako ti izvor ima samo HDMI , a pojacalo samo analogne ulaze, dok TV ima scart izlaz... onda mozes prosetati do chipoteke/ili slicnog ducana i kupiti kabel koji na jednom kraju ima scart a na drugom chinceve ( i to obrati pozornost da pise audio izlaz/out ...obicno bude hrpa, jedno 6komada (audio in/out/R/L + video in/out) Onda izvor utakas direktno u TV / a na TV izlaz utakas skart / te analogni audio izlaz utakas u pojacalo.. Zadnje izmijenjeno od: yoke. 25.09.2012. u 11:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Najjednostavnije bi ti bilo na izlaz za slusalice, ukoliko ga imaš na tv-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Ajde napiši modele av receivera, satelita i tv-a. ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Jeste najednostavnije ovo izlaz iz skarta, ali mi je tu problem što pojačalo nema daljinski, te bih morao stalno ustajati radi regulacije glasnoće. Inače TV je ELIT 3211, i nema izlaz za slušalice (garancija 2 god. pa ga ne bih otvarao. Ima li neka solucija preko HDMI (DAC kkonvertor ili sl. Inače Resiver je ALMA S-2250, radi lijepo You Tube na 720P, kao i You *orn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() a cek, na koji si drugi način mislio regulirati glasnocu ako ne na pojačalu ? Ako je pojačalo nekad imalo daljinac a ti ga izgubio, onda mozes pogledati neki od onih univerzalnih... ili si montiras pojacalo kraj nogu pa ga palcem desne noge mozes do mile volje stisavati i pojacavati ![]() ![]() sve ostalo je prekomplicirano ![]() mislim, imas rjesenje za 40$ gdje dobijes regulaciju glasnoce, daljinac, i display..ali s obzirom na ostatak opreme, mislim da nema smisla... http://www.ebay.com/itm/PGA2311-Volu...item1c1a3bba25 ne..stvarno mi nije jasno...kako si mislio regulirati glasnocu ako ne preko pojacala ? Zadnje izmijenjeno od: yoke. 25.09.2012. u 17:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Smislićemo nešto, pa ovo je najbolji forum ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Reciver ALMA S-2250, jel to ovo čudo > http://www.almadigital.tv/?q=product&id=164 To je sat reciver a mi smo te pitali za pojačalo, mislili smo da govoriš o AV Reciver - u. Ako nemaš pred pojačalo sa regulacijom signala (volumena) trebao bi ga dodati. Jednostavnije i komodnije rješenje bi bilo nabavka kućnog kina sa opcijom vanjskog ulaza (TV) ili da gradiš cijeli sustav oko nekog AV Recivera koji će ti nuditi od izbora x izvora / ulaza do daljinskog i regulacije volumena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Pojačalo je aktivni zvučnici od kućnog kina, svedeni u dva činča (in), i to je dobro radilo preko Dreamboxa. Nije neki kvalitet, ali je bolje od zvučnika TV-a. Vjerovatno nabavim neki komplet sa daljincem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Ti sa konja na magarca. Imao dream, sad alma ![]()
![]() |
#13 |
Premium
|
Db7000s radi i sad u drugoj sobi kod sina. Trentno preko zemaljskih predajnika gleda dva kablovska distributera besplatno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|