Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2012., 17:15   #1
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Project: Eternity

Eto, budući da na moje poveliko čuđenje ovdje još nema topica o Obsidianovom kickstarteru pod radnim imenom "Project: Eternity", otvaram temu.

Radi se o projektu koji vode tri velikana RPGa: Tim Cain (osnivač Troike, Arcanum, Fallout, Temple of elemental evil); Josh Sawyer (Black isle; Icewind dale, Icewind dale 2, Fallout: New Vegas i još podosta otkazanih projekata koji su obećavali puno ali izdavačima nisu bili dovoljno komercijalni); Chris Avellone (Planescape: Torment, Fallout 2, Van Buren (otkazano; pravi Fallout 3)...) Mislim da ova imena i njihov rad govore sami za sebe.

Project: Eternity je zamišljen kao hommage Infinity engine igrama (Baldur's gate 1 i 2; Icewind dale 1 i 2; Planescape: Torment) koji bi trebao spajati "dubinu priče Planescapea, istraživanje Baldur's gatea i borbu Icewind dalea". Na umu je svakako old-school RPG, a igra je PC ekskluziva (biti će i OSX, a vjerojatno i Linux verzija, ali za konzole ništa), što je odličan znak.

Borba će biti real time with pause (dakle kao u infinity engine igrama), no sistem neće biti D&D već novi koji će osmisliti Obsidian, tako da bi stvar trebala funkcionirati još bolje nego u IE igrama. Jednako tako, svijet je nova tvorevina Obsidiana (u prvom redu Avellonea i Sawyera). Koliko mi se čini, Obsidian namjerava raditi više nastavaka u ovom svijetu ako se kickstarter pokaže doista dobrim.

Grafika će biti 2D pozadine sa 3D likovima, fiksirana perspektiva.

Za igru je već sada odlučeno da će se ići na "mature" rating - i to ne zbog sisa, butt-sexa sa alienima i krvi - već zbog želje da se istražuje kompleksna narav dobra i zla, te razne ozbiljne teme.

Eto, igra za koju mnogi misle da je Obsidian bio stvoren da ju napravi, bez pritisaka izdavača, bez prekratkog vremena razvoja, bez pritisaka prohtjeva mainstream gaming publike. U vrijeme Dragon ageova 2, Mass effecta, konstantne konzolizacije Elder scrolls serijala i općeg simplificiranja i uništavanja RPG žanra (uz paradoksalno ubacivanje "rpg lite elemenata" u apsolutno sve druge žanrove), mnogi žeđaju za pravim old-school RPGima. Ovo bi svakako mogao i trebao biti jedan od njih.

Project: Eternity kickstarter page
piydek je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2012., 17:18   #2
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Jebiga, tek sada vidjeh da ipak postoji tema. Brišite temu i sorry haha.
piydek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno