|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Windows 7 zastajkuje
Radi se o masini sa Windows 7 x64, svi updejti. Prije je unutra bio HDD sa 2 logicka diska ( c: i d: ), te DVD ( e: ). D disk je bio prazan a C sam clone-ao na SSD. HDD izvaden (kompletno, nema ga u kompu), SSD montiran. DVD oznaka promjenjena sa E na D (vise nema D HDD-a). I tu su poceli problemi, komp zapinje, zastajkuje svako toliko (1 min, 2 min). Jednostavno, svakih par min sve stoji par sekundi. Analizirao sam sa Process Explorer i Process Monitor i dosao do zakljucka da nesto ne stima sa D oznakom. Zakljucio sam da buduci da u DVD-u nema nis, cijeli komp se zablesavi cekajuci na DVD drive da odgovori (kao kad slucajno kliknete na DVD u Exploreru ili Total Commanderu pa onda treba cekat par sekundi da kaze "drive not found"). I vidi vraga, stavim DVD unutra i zastajkivanja su kraca, maknem DVD sa D na E i ne zastajkuje vise. Stavim USB stick, oznaka na D, nema zastajkivanja. I onda sam isao u lov po sistemu i registry-ju ali stvarno nisam nasao nista pametno zasto bi sistem stalno drkao po D drive-u. Naravno da DVD sad stoji na E, i D je prazan ali me previše puca znatiželja da bi odustao od istrazivanja. Pa ako netko ima savjet sta i di gledati, slusam! ![]()
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
meni je win7 x64 bacio i na d neke fileove isto kod instalacije, mislim da je i .net framework isto dio tamo, tako da možda traži to? a možda pričam gluposti. EDIT: ne samo na d: nego na sve particije (imam ih 3). pogledaj u registryu još jednom, počisti ga s nečim, da nije ostao neki reference na file na d disku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|