|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Epox EP-8RGM3I MBO - driveri instalirani, ali nema zvuka
Imam staru matičnu Epox EP-8RGM3I sa nForce2 chipsetom i C-Media CMI9739A zvukom. Instalirao drivere sa www.epox.ru (epoxa više nema, ovo je nekakva stranica gdje još uvijek imaju neki support), instalacija je prošla glatko, u Device manageru nemam nikakvih uskličnika, mute nije uključen, u BIOS-u je onboard audio chip opcija uključena, ali zvuka jednostavno nema. Zvučnici su ispravno spojeni i provjereno dobri, na drugom compu rade bez problema. Googlao po stranim forumima, i ovaj problem nije baš tako rijedak, ali niti jedno rješenje meni nije pomoglo. Ima netko neku ideju? Unaprijed zahvalan. Zaboravio napomenuti: Instalirani OS je WinXP Professional SP3... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.08.2011. u 22:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Probaj s ovim doli C-media driverima http://www.chipdrivers.com/chipset/s...ft-windows-xp/ Te naravno MS audio driverima (iako bi oni tribali bit već u nekom od Service packova uključeni) http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/s...tem=ob-45958-1
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
nađi na matičnoj konektor za zvuk, onaj gdje se spajaju žice ili jack sa prednje stranice kućišta, pusti "nešto" da svira, odvijačem kratko spoji sa lijeve strane druga dva okomita pina. ako dobiješ zvuk dok su kratko spojeni stavi jumper sa hdd-a ili dvd roma. to je jedan kanal, onda presokči jedan ili dva mjesta pa probaj opet dok ne dobiješ i drugi kanal |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Registered User
|
Citiraj:
![]() Može li biti da je zvučna na ploči neispravna? Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: nino. 27.08.2011. u 16:46. Razlog: Nauci koristit multiquote |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pa postoji. Ako zvuk u windowsima nije stišan, niti mutan, zvučnici spojeni u ispravnu rupicu, probaj disablat karticu u biosu pa opet enablat ili na kraju clear CMOS ili upikni neku drugu zvučnu. Jel prije bilo zvuka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Probao i druge drivere, ali ništa... Da nije vrisnuo zvuk? Ploču sam kupio polovnu, dečko koji ju je imao kune se da je njemu zvuk radio, ali nema driver kojeg je on instalirao jer ploču dugo nije koristio. Nudi mi zvučnu, ali meni ova ploča treba za nisko desktop kućište u koje ne idu kartice punog profila. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
moguće meni je na EP-8RDA3i vrisnuo ulaz za mikrofon, riješio sam to stavljanjem pci zvučne |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|