|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Imam Asus A7V KT133 rev. 1.02 maticnu plocu sa Atlonom 750. PITANJE: Najjaci procesor za ovu maticnu plocu??? Naime, na sluzbenim stranicama ASUS-a se navodi da ova ploca ne podrzava ni Duron sa Morgan jezgrom ni Atlon XP dok se na nekim forumima navodi i ta mogucnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
|
Neznam sto se tice sluzbenih stranica, ali mi frend ima a7v133 (neznam koja je tocno razlika izmedu te i tvoje) i flashanjem biosa mu radi xp 1700+
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
kolko se ja sjecam zbrke i svega oko podrske ploca sa starijim chipsetima i athlonaxp mislim da a7v ne podrzava njih, ali isto tako znam da je dosta kt133/kt133a ploca imalo problema s athlonxpima a morgani su sljakali... u svakom slucaju, kak kt133 ne podrzava fsb 133mhz, jedino ti ostaje uzeti nekog tbrida, npr. 12x100 ili morgana (za koji nije ziher da ce raditi, ali najvjerovatnije da). O.
![]() |
#5 |
(°_°)
|
greg, kaj jos nisi kupio plocu ???
![]() |
#6 |
Registered User
|
Dali sa Morganom na KT133 plocama rade i SSE instrukcije? Max. mnozitelj na mojoj ploci je 12.5×. Kako da narihtam Morgana1300? Dali ce mi prepoznati ovaj mnozitelj kao 13×, ili da podizem FSB? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Ako ploča ima oznaku 133+ ono + bi trebalo značiti da je to VIA KT133A čipset , a ne VIA KT 133 . To znači da ima FSB 133 ( tj, 266 ) , i da vrlo vjerovatno podržava XP . VIA je najavila da će svi njeni socket A čipseti dobiti podršku za XP i Morgan , a da li će pojedine ploče to imati , ovisi o proizvođaču. Ja imam Soltek SL 75 KAV i ploča bez flešanja biosa ima podršku za XP 1600+ , a sa novim biosom do 2100+. Baš planiram jednog XP 1800+
![]() |
#8 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Vrlo smisleno , oću reći vrlo jeftino . Kad pogledaš cijene sdram-a i ploča za sdram vidiš ogromnu razliku u cijeni između njih i ddram-a , a performanse i nisu toliko različite , ovisno o primjeni . Mislim da je na PC Ekspertu bio link na stranicu gdje je bila usporedba athlona XP 1800+ sa sdram-om i ddram-om . Mislim da je stranica bila www. pc-tech.com ili slično , nisam siguran.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PC Ekspert
|
ima kod nas i clanak as o tome, bolje reci dva - http://www.pcekspert.com/articles/60-1.html i http://www.pcekspert.com/articles/61-1.html
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() na mojoj ASUS A7V (revizija 1.02) bez problema radi Duron 1300 (dakle Morgan jezgra) Obrati paznju na verziju BIOSA (bilo koja iznad 1008) Najlakse ces flashirat bios sa "Asus update utiliti" direktno iz Windowsa. (probano vise puta, bez ikakvih problema) Sta se tice procesora svaka preporuka |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Dali ti rade SSE instrukcije ? Dali si probao OC ? Koji mnozitelj i koji FSB ? Provjeri ove stranice za OC: a7v troubleshooting |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Eto ovako: prijatelj ima XP 1600+ na Gigabyte KT333 ploci s 512Mb PC2700 memorije i Gainward GF3 Ti200 128Mb Ja imam TB 1000@1266 Na Epox 8KTA3+ (KT133A) i 512Mb PC-133 s Gainward GF4 Ti4200 128Mb On u 3DMarku2001 ima 7100 bodova, a ja 7500. Jasno mi je da njegov proc moze brze izgurati procesorski zahtjevnije igre. Također u normalnom radu njegov komp nije nista brzi. Uopce se ne osjeti. Osim toga, ima los monitor. Znaci, do 333FSB Athlona ne razmisljam o kupovini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Eto vidis, on ima Baracudu4 od 60GB, a ja skoro dvije godine stari IBM DTLA od 45GB. Ipak bi njegov trebao biti nesto brzi. A nije... Kakva je situacija sa WD s 8MB cachea? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|