|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
(riješeno) Security Center Firewall Alert
Dakle ... Danas mi se stvorio jedan jako iritantan problem na kompu. Naime, tijekom surfanja na netu odjednom mi se pjavila poruka Firewalla o nekoj prijetnji i preporuci o scanu-u. Scan je obavljen i na kraju mi je preporučeno da pronađene prijetnje uklonim sa kompa za što je potrebno skinuti određeni Microsoftov up-date. Napravio sam to, instalirao ga, napravljen je još jedan scan i nakon toga mi je opet ponuđeno da prijetnje uklonim. Opet to biram, međutim program me vodi na stranice Microsofta gdje bih trebao kupiti punu verziju tog programa kako bih ga mogao koristi. Nakon toga ja odustajem i izlazim. Međutim, taj up-date se zadržao na mom kompu te mi svakih nekoliko minuta iskače sa novim upozorenjem. Pokušao sam maknuti i ugasiti taj program ali jednostavno ne znam. Potražio sam i po internetu kako isključiti famozni Security Center Firewall Alert. Svi savjeti govore o isključivanju (naravno) preko Control Panela, ali problem je što ovog programa uopće nema među programima u CP-u. Jedina ideja koja mi je pala na pamet jest da potražim savjet od stručnjaka. Sada ću vrlo detaljno objasniti što se događa na mom kompu, kako bi stvar bila što jasnija. Dakle, nekoliko je vrsta upozorenja koji se svakih nekoliko minuta pjavljuju na kompu: 1. 2. 3. 4. 5. Kada se pojave ova upozorenja sve se svodi na daljnje biranje dvije opcije. Opcije koja podrazumijeva rješavanje pronađenih prijetnji (Block/Yes I want to activate Security Center/Remove Threats/Remove all) ili opcije koji znači odustajanje (Allow/No continue unprotected/Ignore) U slučaju biranja prve opcije sistem me vodi na - kupovinu pune verzije programa - link. U slučaju da odaberem nešto od druge opcije pojavljuje se ova poruka - link Kao što sam rekao pokušao sam maknuti to preko CP-a, ali tamo programa nema. Onda sam pomislio da ću nešto uspjeti tako da pokušam preko ikone u taskbaru (link). I zaista, tamo postoji opcija Close Security Center (link) koju sam i odabrao nakon čega mi se na ekranu pojavila ova poruka (link). Naravno, ja odabirem OK sa pretpostavkom da će se program ugasiti i obavijesti prestati. Međutim, ništa od toga. Program i dalje svakih nekoliko minuta šalje neko od upozorenja koja sam pokazao, a prilikom svakog podizanja Windowsa pokreće i scan (link), iako u gornjem lijevom kutu piše Security Center Not activated (možda misli na full version??). Uglavnom, stvar mi zaista predstavlja problem. Mnogo pišem na kompu i izluđuje me svakih minutu-dvije minimiziranje otvorenog programa i pojava novog upozorenja. Nadam se da nećete zamjeriti što sam bio ovako detaljan i opširan. Ja sam laik i amater što se tiče informatike pa sam htio biti što detaljniji. Unaprijed hvala svima na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, imas problema sa fake security centerom, tj. imas neki virus/spyware softver instaliran. Skini malwarebytes anti malware ili Microsoft Security Essentials pa probaj poskenat i vidi dal' ce se oni rijesit tog govanca. Ako se ne rijese, predlazem da ili upregnes google i trazis kako removat taj fake security center . Ili zoves nekog ko se malo vise razumije u to i plati mu rucak i nek ti ocisti kantu. Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Provjerio sam URL (https://buysoftonline.net/purchase/g...n=1&advert=158) i to nisu stranice Microsofta. Dakle, sad se bacam na ovo što si mi preporučio pa ću javiti rezultate. Hvala! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Problem je rješen! Skinuo sam preporučeni program Malwarebytes anti malware, skenirao sam i "govanca" više nema. Iskoristio bih priliku i postavio još jedno pitanje. Naime koristim NOD32 Antivirus, besplatnu verziju koju obnavljam svakih 30 dana. Zanima me preporuča li se, pored njega i pored ovoga Malwarebytes-a, još koji program za zaštitu od raznih virusa, trojanaca i ostalih problema?? Zwer, hvala još jednom od srca na pomoći. Pozdrav svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Ne znam za NOD, prestao sam ga koristit jos davno jer mi je bio strava i uzas, sad imam onaj Microsoft Security Essentials koji radi odlicno. Imam ga jedno 6+ mjeseci, nikakvih problema (nije ni s NODom bilo, ali ovo je dzabe, a NOD i nije, if you catch my drift ![]() Kod mene je default windows firewall, MSEssentials i to je to. Plus malo zdravog razuma i paznje kod kemijanja po torrentima i slicno.
![]() |
#6 |
Happy hippo
Datum registracije: Feb 2009
|
evo samo da se nadovezem prije nego se tema zakljuca. slazem se sa zwer. ja sam isto koristio razne nodove, avaste, pande i sl. Na kompu mi vec godinu dana Microsoft Security Essentials + Comodo free i nisam imao nikakvih problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|