Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.01.2011., 21:33   #1
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Noviji PC i plavi ekran s restartom

ovako radi se o frendovom kompu, ima ga nekih godinu dana i zadnjih 6mj. je poceo igrati i javlja mu plavi ekran i restart, nije mi se bio sjetio prije javiti jer je povremeno igrao

QuadCore AMD Athlon II X4 620, 2600 MHz (13 x 200)
geforce gts 250 GIGABITE 1GB, driver 260.99
ASUS M4A78 PRO
seagate 7200.12 500GB
corsair 550w

ram mislim da je kingmax, al ima 2x2GB=4GB ddr2 jel 800 ili 1066Mhz neznam to moram jos provjeriti

uglavnom radi se o operativnom sustavu XP SP3 32bitni, i u normalnom radu koristenja s internetom i te sheme nema nikakvih plavih ekrana niti nicega sve normalno kolko god dugo radio, ali prilikom pokretanja bilo koje igre tj. u trenutku kada ude u igru izbaci plavi ekran i restart, no nije uvijek tako vec kak mu se sprdne nekad kad ude prvi puta u istu igru nedesava se nista pa sve do sat, dva tri onda opet ponovi istu pricu plavi ekran i restart, uglavnom skoro sve igre zajebavaju

testirao sam HDD s hd tune i cist je od bad sectora, RAM testitao s MEM testom na dva sata nula errora vidio u task bar da je koristio svih 4GB RAM-a, graficka nepokazuje nikakve crtice, tockice za vrijeme igranja nista, cijela konfgiuracija nije uopce nikad bio OC-kan niti je OC-kan, sve po defaultu

neznam u cem bi bio problem ?
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2011., 22:26   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Iskljuci automatski restart. Ocitaj sta kaze bsod pa guglaj. Sta kaze event viewer?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera

Zadnje izmijenjeno od: nino. 11.01.2011. u 22:57.
nino je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2011., 22:51   #3
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Askljuci automatski restart. Ocitaj sta kaze bsod pa guglaj. Sta kaze event viewer?
eh sorry nisam bas najbolje upucen jer nije moj komp, daj mi reci di je taj automatski restart, gdje bih ga iskljucio i sta bi trebao pogledati na EVENT VIEWER ?

RAM je

G Sskill F2-6400CL5-2GBNT 2 GB DDR2 -800 DDR 2, 5-5-5-15 800MHZ

po 2x2GB dimmi 1 i dimmi 3

a sta pise vezano uz bsod, jeste nis posebno ona cista klasika kao nes s memorijom, memory dumping ili dump of physical memory tak nes , mislim sumnjam da je nes vezano uz memoriju jer bi se restarto pod MEM testom nakon 2h testiranja

nes je reko da je slicno ovome

http://www.registryresource.com/imag...-of-death1.jpg
Staro 11.01.2011., 22:59   #4
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Napravi prvo ovo:
http://www.tunexp.com/tips/maintain_...h_auto-reboot/

Pa onda pogledaj kad se pojavi bsod o cemu se radi.
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2011., 23:05   #5
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Automaticaly restart = How to disble.

Event viewer = How to read.
Citiraj:
System events.

System events are logged by Windows and Windows system services, and are classified as error, warning, or information.
Previse mi da pisem sto i kako. Mozda netko drugi ima volje. Btw, onaj gore "memory dump...itd" ti pise na svakom bsod-u. Na gornjoj slici je frka sa nekim driverom, a vjerojatno i kod tvog frenda.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Staro 13.01.2011., 11:21   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor DANCI Pregled postova
RAM testitao s MEM testom na dva sata nula errora vidio u task bar da je koristio svih 4GB RAM-a,
Kakav taskbar?
Testirao si memoriju iz windowsa?
Izvadi jedan keks, uzmi bootabilni memtest i ozezi!
Staro 13.01.2011., 18:44   #7
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Kakav taskbar?
Testirao si memoriju iz windowsa?
Izvadi jedan keks, uzmi bootabilni memtest i ozezi!
ma restarto bi se nakon 2h rada, kad je pisalo 4.01GB u task manager, a njega muci kada udes u igru pa restarta ili restarta se malo kasnije

no da Vam javim lik je skinuo nekakav Free registry repair and cleaner--Advanced SystemCare Free pokrenuo ga i odtada mu se vise nista nerusi, znao sam da s hardverske strane sve oke, hvala Vam na pomoci !
Staro 20.02.2011., 16:26   #8
DANCI
Premium
Moj komp

NIJE RIJESENO !!!

ovako instaliran je Win 7 te programi i igrice znaju zastekati i trzati, pod

Administrative Events

ispisuje hrpu errora i warninga, neznam u cemu je problem

vise se racunalo nerestartuje niti izbacuje na dekstop, RAM-i su istestirani izvan wind preko CD-a keks po keks i svaki posebno i zajedno nije izbacilo nijednu gresku, svaki test je trajao pola sata do 45min, HARD disk nema bad sectors
Staro 27.02.2011., 00:02   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Čitajući šta si napisao, komp uglavnom radi dok nije pod opterečenjem, ćim se optereti kihne ... probaj sa OCCT opteretiti komp i vidi da li će prživjeti i pogledaj kada završi kako su se kretal voltaže (program napravi slikice sa hodogramom). MemTest izvrtiti, mada ako se uspiješ nekako negdje dokopati Eurosoftovog PC-Checka pa vidi uTopologiju, jer na tom testu pada dosta sumnjivih memorija koje se prošvercaju na MemTestu. Na žalost PC-Check je komercijalni alat. Jesi li probao promjeniti neku drugu grafičku ? Možda se ploča i grafička ne vole i daj stavi drugu mrežnu karticu ili ako je tvoja on-board, onemogući je i stavi neku pa vidi tako (sudeći po tvom screeshootu možda ti ona stvara problem).

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2011., 19:09   #10
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Čitajući šta si napisao, komp uglavnom radi dok nije pod opterečenjem, ćim se optereti kihne ... probaj sa OCCT opteretiti komp i vidi da li će prživjeti i pogledaj kada završi kako su se kretal voltaže (program napravi slikice sa hodogramom). MemTest izvrtiti, mada ako se uspiješ nekako negdje dokopati Eurosoftovog PC-Checka pa vidi uTopologiju, jer na tom testu pada dosta sumnjivih memorija koje se prošvercaju na MemTestu. Na žalost PC-Check je komercijalni alat. Jesi li probao promjeniti neku drugu grafičku ? Možda se ploča i grafička ne vole i daj stavi drugu mrežnu karticu ili ako je tvoja on-board, onemogući je i stavi neku pa vidi tako (sudeći po tvom screeshootu možda ti ona stvara problem).
pa ovako sto se tice testiranje RAM-a testirao sam svaki keks posebno i nakraju sve zajedno to je islo na tri puta, prvi puta prvi keks sam, drugi puta drugi keks sam i treci puta obadva, i svaki puta to preko 30-45min, pisalo je da je drugi-treci puta prosao i nije bila nijedna greska ovim bootabilnim MEM testom sam testirao

http://www.memtest86.com/

jel taj kaj valja od testa posto je to bilo testiranje izvan Windowsa ?

nazalost nemam drugu mreznu karticu za testiranje to je mrezna s maticne ploce, jedino jos mogu probati taj OCCT, a taj Eurosoft PC-Check probati nabaviti

oce test s OCCT za svaku pojedinu komponetu biti dosta 1h ?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.03.2011., 22:54   #11
DANCI
Premium
Moj komp

mislim da je prosao OCCT u najboljem redu

rezultati su slijedeci

jos jedino nisam nabavio taj koemrcijalni program Eurosoft PC-Check
Staro 07.03.2011., 14:18   #12
\PRLE\
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
1. Provjeri temperature od sistema, posebno od graficke.
2. Promijeni drivere za graficku
3. Provjeri je li kakav novi softver iili hardver u zadnje vrijeme stavljao, mozda on stvara probleme
4. Pokusaj pocistiti unutrasnjost kompa od prasine i sl. i usput provjeri konektore
\PRLE\ je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2011., 01:02   #13
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor \PRLE\ Pregled postova
1. Provjeri temperature od sistema, posebno od graficke.
2. Promijeni drivere za graficku
3. Provjeri je li kakav novi softver iili hardver u zadnje vrijeme stavljao, mozda on stvara probleme
4. Pokusaj pocistiti unutrasnjost kompa od prasine i sl. i usput provjeri konektore
1. odlicne su
2. novi su
3. ne, nema nista sve najosnovnije
4. cisto, jer sam osobno slagao konfiguraciju i ocistio cijelu kutiju od prasine stare 1 god.

zasad sumnjam da ima nekih problema s DNS serverom pa cu to probati rijesiti
Staro 10.03.2011., 01:33   #14
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
stavi najnovije drivere od graficke... odes na nvidia.com i tu imas zadnje za svoju grafu...
Staro 14.03.2011., 15:44   #15
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Tekla Pregled postova
stavi najnovije drivere od graficke... odes na nvidia.com i tu imas zadnje za svoju grafu...
zadnji su novi driveri s te sluzbene web str. nvidia
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke