|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Netgear WG311 Wlan PCI i nemogućnost spajanja na mrežu
Ne znam više što da napravim, instaliram karticu normalno u komp (prije nje je normalno radila Canyonova 511) i adapter vidi mrežu i sve, ali neće se spojiti na internet da jebe rak raka. Ustvari Netgearova aplikacija javi da je spojen, ali internet ne radi. U onim windows utilityjima za wlan mi napiše da nema mreža uopće vidljivih... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.03.2011. u 14:18. Razlog: Dopunio oznaku da nebude zabune |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo definiraj koja verzija te kartice i koji OS. Ako treba odradi manualni update drajvera (znači ne preko exe nego mu "pokažeš" gdje je driver. Odaberi ili ćeš koristit "Netgearovu aplikaciju" ili WZC winsa, obično aktiviranje prvog isključuje drugo i tada WZC javlja da ništa nemože naći jer i je isključen. Slijedeće privremeno makni wireless zaštitu na Router - u / AP - u, ovisno jel aktivan DHCP Server koristi automatske ili fiksne mrežne postavke (IP). Ako treba definiraj Gateway i DNS. Kada tako proradi onda tek postavi tip i šifru wireless - a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Znači da je spojena na AP / Router. "limited conectivity i neće na net" > manualno postavi IP adrese ili provjeri postavke Router - a / AP - a. Koji Router / AP ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
"Thomson, onaj crni speedtouch" > ST780, ako je sa T-Koma fw onda mu je IP adresa 192.168.1.1 što ti je Gateway. Jeli 192.168.1.3 ip adresa slobodna ? Pogledaj uvodni post ADSL Biblije i xy primjera na Mrežama, ako postavljaš manualne postavke onda postavi sve (IP, Subnet, Gateway, DNS). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
A može biti svašta, naročito ako su bili "zgaženi". |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Mene je sa netgearom Wg111 hebalo to što sam instalirao software i prek njega probao spajati-treba samo driver instalirati i pustit XP da se spaja i traži mrežu. Ako bi koristio priloženi software od Netgeara nisam se mogao spojit nikako, neki vrag s tim njihovim programom hebe mačku m.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Poznati "štos", nekad je bolja kombinacija goli drajver + WZC a nekad drajver + origigi aplikacija. Šta je bolje moraš sam istražit ili tražit feedback po netu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
3.14zda ®
|
A vjerovatno su Windoze XP bile uzjebane jer je prije tog Netgeara bila unutra Canyonova univerzalka 511 sa Ralink čipsetom koja je radila out of the box. A ovaj Netgear VPN311 kako sam shvatio ima neki drljavi Realtek čipset ili tako nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Još gore, WG 311v2 T > "napušteni" TI (Texas Instruments) ACX111. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
3.14zda ®
|
Ma nebitno, vidim da pod Win7 x64 radi sasma normalno, bez obzira na čipset... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|