|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Ne radi tipkovnica na Toshiba laptopu
Imam problem sa laptopom toshiba tecra A8. Stavljeni su win 7 na njega i radili su 6 - 7 mjeseci bez ikakvih problema. Odjedanput počeo je sam pisati. Odnosno kad ga upalim i kad dođe do šifre.. on piše sam i to broj četri.. i kad odjedanput stane više i ne radi tipka četri. Sve druge tipke rade savršeno. Rastavio sam tipkovnicu i ispuhao je sa zrakom (kompresorom) opet isto... odjedanput je stalo i bilo je sve ok. Sad opet zeza.. dali se može di nabaviti ta tipkovnica i da li je možda to do windowsa ili nekog errora bilo što.. jer googlao sam ovo nigdje spasa... pomozite laptop piše četvorke... ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Boot - aj neki LiveCD sa Linux - om i ako i tamo radi isto onda je do tipkovnice. Vjerojatno se da naći dobra a polovna sa tržnice, eBay, . . . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
da se nije možda zalio malo kakvom tekučinom?? Mislim da je ipak problem u tipkovnici ali vrijedi probati i kako je kolega gore naveo. Mali savijet ako je otišla tipkovnica potraži okolo po oglasnicima, nemoj samo tražiti po modelu laptopa, ako je možeš rastaviti pogledaj Part number tipkovnice pa potraži i pod tim okolo s kojis još laptopa odgovara tipkovnica!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
pokusaj izvaditi bateriju da vidis dal ce se isto dogadjati..jednom sam imao takav slucaj...kad sam izvadio bateriju nije bilo problema...kad je bila unutra, sve tipke stekale, i touchpad.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
I ja sam imao takav problem, blokirala mi je tipka F2, pa je laptop svaki put kod paljenja išao u BIOS setup i nikako doći do Windowsa. Morao sam izvaditi tipku, rasjeći provodljivu gumu, očistiti kontakte alkoholom i ponovo sve složiti. Drugo rješenje je odspojiti postojeću tipkovnicu i raditi sa vanjskom USB tipkovnicom. Očito je da je tipka 4 u kratkom spoju i stalno "piše". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Ljudi, naručio sam si tipkovnicu od MR-servisa u Zagrebu. Platio sam ju nekih 190 kn sa dostavom ali američki znakovi. Došla je kroz 15 dana. Nudili su mi graviranje hr znakova 150 kn + pdv. Ali nisam htio jer sam si sa ove neispravne prebacio sve potrebne tipke na novu i radi sve normalno. Hvala vam svima na pomoći. I ako netko bude trebao nešto za laptop imaju sve... 4444444 ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|