|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
excel formule
pitanje u jedno polje upišem 5>0 u drugo upišem 1>0 stisnem enter , dali pomoću formule može excel obojit polje 5>0 u zeleno , prvo polje se ne mjenja u drugom polju se mjenja <>=, prvo polje nije bitno drugo polje uvjetuje kojom bojom če prvo polje bit obojeno zelenom > , crvenom <=
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Format > Conditional Formatting
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Sad te pak ništa ne kužim... S Conditional Formattingom možeš mijenjati boju pozadine i font ovisno o tome što se nalazi u ćeliji pa sad ti vidi što ti treba.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
riješio Conditional Formatting , umetanje brojeva i texta
formatiro ćelije ![]() kojom formulom excel izraćuna da 4-1(=3) stavi u treći red u stupac B , u treći red idu brojevi s rezultatom 3 ,u stupac B idu brojevi ako je stupac A zauzet drugim rezultatom . red se ispunjava prvom slobodnom ćelijom , tekst ide dvije ćelije desno.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Odakle mora vući 4-1 ? Ako upisuješ sam u B3 to onda samo staviš u d3 funkciju IF IF(B3=3;bym-wdb;""). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
sve najbolje
novo pitanje za formulu od zbroja dva broja iz dvije čelije u trečoj dobit kolko posto zauzima prvi broj primjer a --b --c 26 23 53(%) 50 50 50(%) 15 24 38(%)....
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Ćelija C: fx=(A1/(A1+B1))*100
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
CF formula
kako naredit CF da oboji čeliju ako je unutar 40% broja druge čelije ,primjer: -A-B 10 7 --- da oboji čeliju b1 zelenom jel je -30% (do-40%), 10 4 --- b2 ostaje ne obojena 10 6 --- b3 zelena
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
može pomoć? evo ovako trebam izračunati stopu promjenu financijskog rezultata? stopa promjene= (financijski rezultat tekuće/prethodna godina - 1) *100 ali kad mi je u prethodnoj godini (gubitak) negativan broj onda mi ispadne kriva stopa promjene. kako napraviti u poseban stupac da bez obzira jel piše negativan (gubitak) ili pozitivan broj (dobit) da svi budu pozitivni pa ću onda dijelit sa tim stupcem.... dakle ako je pozitivan broj da bude negativan a pozitivan ostaje pozitivan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Jesi probao sa "ABS(polje u kojem se nalazi broj)"?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Nisam ![]() ![]() then polje* (-1) if not polje * 1 ![]() PS. ????? kad bi išla tekuća/prethodna a da je nazivnik pozitivan opet bi mi ispali krivi rezultati... npr. da je prošle godine bio gubitak od 100 kn a ove godine dobit od 300 nj... a pretpostavimo da je nazivnik pozitivan (abs) onda 300/abs(-100) -1 ) *100=200 posto rasta.... a u biti je 300-(-100) u odnosu na prethodnu a to je -100 (kojeg bi uzela kao pozitivan broj) pa je 400/100=400 posto... nadam se da smo se razumili... ali puunooooooooooo ste mi pomogli... satrala sam se oko ove formule HVALA HVALA HVALA..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|