|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2005
|
Nesto ne stima odje..
pozdrav svima :smajli koji mase: ![]() trgovao sam novu masinu, s namjerom da je overclockujem do maximuma, pazljivo birao komponente, i s obzirom na ponudu u SCG, kupio ono sto sam mislio da ce se najbolje pokazati. athlon 64 3200+ winchester s939 dfi lanparty nf4 ultra-d 2X 512MB kingmax hardcore sapphire x700pro toxic itd. imam strasnih problema, ne mogu da dobijem na stabilnosti trika nema. testirao sam memoriju, radi na 300mhz (2.9V) setovana na 2.5-3-3-7. pustio sam je jedno 4 sata u memtestu86, odradila je 11 krugova i prijavila samo jedan error. medjutim, meni cpu fabricki radi na 2ghz, ali kad je odnos 200x10. sada nece stabilno da radi ni na 270x6. krenem da odradim small fft prime test i puca u roku od 20 sekundi. blend sam pustao da radi i po 6 sati bez problema (on valjda testira ram). cim stavim small fft komp puca. i u igrama isto. sa voltazama sam pokusavao sve, od 1.45 do 1.664 na koliko sad radi. nevjerovatno, ali na 1.6V, setovan na 255x6, prime puca. temperatura je oko 52. i da, stavljao sam recimo i 230x8, cisto da vidim da ipak nije do ram-a, i opet puca. voltaza na chipsetu je 1.8V. uskoro cu monirati vodeno hladjenje pa da probam sa vecim voltazama, ali ako i sada na 1.6V puca a ne premasuje 2.2ghz, malo mi je sve to sumnjivo. da nisam mozda pogresno setovao neku od opcija u biosu, nesto sto mi je mozda naizgled licilo nepotrebno? ima milion ram opcija u biosu, da nisam pogresno stavio neku od njih? ili je nesto trece? cetvrto.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
A el si spustio množitelj od sabirnice? Inače čitao sam da je sabirnica dosta ograničavajući faktor što se OC-a tiče pa se mora spustiti... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
mnozitelj sam spustio sve do 6, kada je brzina bila oko 1750mhz. ja mislim da sam rijesio problem, eto kako neka banalna stvar moze da pokida zivce.. temperaturu sam kontrolisao samo u biosu, kada mi je pokazivala 52 poslije restarta. skinuo sam najzad everest i vidio da se u toku torture testa temp odma dize od 60 do 65, a shutdown temp, pazi kad 65 ![]() ![]() thx anyways ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
E sorry, ja sam zaj... jer nisam dobro napisao... Sabirnicu od matične ploče ona od 1000MHz kojoj je množitelj po def. 5x200=1000. Njega treba smanjit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
aaaa, LTD.. onaj sto dize HTT ![]() da ne zna neko mozda gdje mogu da nadjem optimalne postavke biosa za ove ostale, ne toliko bitne stavke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Da, HTT 3X je idealan za OC. Mislim da su baš na PCE na jednom testu digli 3800+ na 350FSB, HTT 3X. I to baš na DFI-jki. Al' nemoj se bojati što je to bio 3800+, jer su A64 svi modeli overclockabilni (samo da je dobra revizija). Malo potraži po testovima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
u brate koja je memorija izdrzala 350mhz ![]()
![]() |
#9 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
moze moze bilokoja sa tccd ili bh5 chipovima(tj moze to je ono jako dobar skor...al na cas 3.0 ide svasta) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
pa zar bh5 nije povučen???:confused: TCCD čipovi su legende i po performansama i po cijeni ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|