Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.05.2005., 23:55   #1
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
SMS poruke

U zadnje vrijeme je moj broj mobitela postao vrlo javan. Nekako su si članovi PCEksperta međusobno podijelili broj i sada ga većina ima.

Ne žalim se. Već bi ga promijenio da je to potrebno. Svakom sam voljan pomoći.koliko je to moguće. Uglavnom i dolaze pozivi za pomoć ili savjet.

Problem je u tome što mi svi šalju SMS poruke sadržaja:

- ne radi mi...
- crklo je...
- imaš li...
- da li je dobro...
- imaš broj od...
- kako napraviti...

I tako barem 10 na dan.

Svakome sam voljan pomoći koliko je to u mojoj moći. No to je postalo malo glupo. Na sve te poruke mogu odgovoriti ili porukom ili pozivom. To tada prestaje biti problem onoga koji pita, i postaje moj problem. Svaki dan 1 odgovor na 10-tak poruka me košta 120 kn mjesečno. I to je okvirni minimum da ne pretjerate.

120 kn možda nije puno ali ja nigdje ne radim, imam vrlo mala primanja i predstavlja mi prilično velik problem. Pokušao sam reducirati pozive na minimum ali su računi i dalje veliki. Sada sam uvidio u čem je problem. Da ne govorim da imam i druge obveze koje treba podmirivati.

Kako i dalje želim pomagati na ovaj ili onaj način, molim članove PCE da prestanu slati SMS-ove. Jednostavno neću na njih odgovarati zbog svega gore navedenog. Morate me razumijeti. NEMAM NOVACA!!!

Lemilicu sam povoljno nabavio za 550 kn, instrument za 700 kn, a nešto košta i pumpica i struja koju trošim, vrijeme koje izgubim. A stalno neko ima ideju da mu nešto besplatno popravim. S druge strane me cura kljuca kako za sve imam vremena osim za nju.

Stoga sam radikalno odlučio promijeniti ploču. MORAM!
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2005., 00:26   #2
google
partibrejker

google's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by RAK
...A stalno neko ima ideju da mu nešto besplatno popravim. S druge strane me cura kljuca kako za sve imam vremena osim za nju...
Nije mi jasno - jel ti cura prigovara da nemaš vremena za popravak njenih komponenti ili da nemaš vremena za nju?

Inače, sve je jasno napisano i mislim da će se ubuduće svi toga pridržavati!
google je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2005., 00:27   #3
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Rak ja te ful kuzim kod mene je uvjek bilo SVAKI rad se mora PLATITI ako nicime barem cugom/klopom.

Tako da ono ako nekom stvarno nes treba onda ce te zvati i biti ce sretan kada nesto popravis, jer ovo sa porukama je mutavom....

ae rak ostani car kakav jesi nek se drugi skuliraju.....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2005., 00:30   #4
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
E rak crkla mi ona tastatura codegen u vemilu za 35kn. popraviš? Ajd pliz budi srce pa i dođi po nju. natrag slobodno pošalji poštom

Sorry nisam si mogo pomoč

E sad da te pitam nešto. A zakej jednostavno ne neplatiš po nekoj satnici :confused: . Fino stavi satnicu i bok. Još bi i fino zaradio. Ti popravljaš nepopravljivo i to svi znaju. Amen. Ja frendu neču windowse instalirat đabe, a ne da bi lemio... Kaj se tiče telefona.... Koje odgovaranje na poruke kad te neko nešt treba. Ak je hitno nek nazuvu i bok.

Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2005., 03:12   #5
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Koje odgovaranje na poruke kad te neko nešt treba
uprvo to
Staro 06.05.2005., 10:34   #6
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Rak prepostavljam da studiras ako ne radis jer sa znanjem koje imas mozes raditi bilo gdje u distributerskoj-prodajno-servisnoj IT industriji. (ne ulizujem se vecinu vremena mi ides na k jebiga drugog smo mentaliteta)

Imam ideju prijedi na simpu ako nisi i uzmi S3 tarifu, neka te sarlatani zovu a tebi se puni bon 0.10 lipa na minutu. kuna tu kuna tamo i 100kn u dep umjesto van.
Staro 06.05.2005., 12:30   #7
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by gospar
Rak prepostavljam da studiras ako ne radis jer sa znanjem koje imas mozes raditi bilo gdje u distributerskoj-prodajno-servisnoj IT industriji. (ne ulizujem se vecinu vremena mi ides na k jebiga drugog smo mentaliteta)
Sa znanjem koje imam ne mogu raditi nigdje. U distributersko-prodajnoj mreži se uglavnom cijeni nenanje. I to sam imao prilike okusiti. A kada ti u radnoj knjižici ne piše da si to i to radio do jučer, nisi nikom interesantan.

I ne studiram. Jednostavno sam nezaposlen. Radio sam dugo u fušu gdje sam imao prilično lijepe novce ali se i to do kraja prorijedilo. Složim komp i više ga nikada ne vidim. Problemi su rjetkost. Nisam sam za sebe rentabilan. A raditi loše se ne mogu prisiliti. Nije mi u krvi.

Nismo mi toliko drugačijeg mentaliteta. Razlog neslaganja je pisana forma. Uživo sam ipak drugačiji. Uz pivu bi se mi brzo dogovorili. I ja sam običan čovjek.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2005., 13:57   #8
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Podržavam Raka u cijelosti i mislim da bi, za razliku od savjeta preko foruma, svaki zahvat na hardveru trebalo naplatiti po nekoj razumnoj cijeni, bar među nama forumašima. Taj posao ipak iziskuje i više truda, alata i radnih uvjeta. Čim mi nekaj rikne, pičim k Raku i spreman sam njegov trud nagraditi. Pivica se ionako podrazumjeva tj. to mu dođe kao tzv. naknada za defektažu.
Staro 06.05.2005., 16:23   #9
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
http://www.abaton.hr/index.php/cPath/52_104
dakle netko ozbiljniji i cijene izgledaju ovako ili recimo oni za koje ste svi čuli naplačuju telefonski support:
http://www.ve-mil.hr/novosti_extra/n..._tehnicka.aspx
to su samo neki ... mislim nemojte me krivo shvatiti i meni ide na Q da mene neko treba i sada moram na ono šta ON MENE treba odgovarati sa 5 - 6 SMSov ... mislim ili drskosti e nemam para na mobu daj me nazovi i BTW on je 091 ja 098 Mislim forum služi za 0,00 kn da nekom neš pomogneš ovak preko kristalne kugle na neviđeno, ako pomogneš pomogneš, i pošto ga "znaš" sa foruma da mu u real lifeu to napraviš za hvala ako ti uzme minimum vremena ili ako nije neki bad ili ako je fakat posao da mu uzmeš neku crkavicu ... a ne da ti poslje dotegli širu i dalju rodbinu pa da svim njima poslje za hvala ili ono mom frendu neće ti mu objasniš ili nedaj bože opraviš, on tebi niti hvala a njemu uzme pare ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2005., 16:53   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Jebiga Rak, ima ljudi koji su full drski...umjesto da ti njima napalcujes, posten covjek treba se sam ponuditi da ti plati, pogotovo, ak mu popravis nekaj kaj dodje 1500 kuna novo ili vise...ko ima za tak nekaj, ima i 50-100 kn da plati ako nis drugo negdje rucak (npr. grah i kobase u Medi - mislim da dodje 40 kn po osobi naravno to dajem samo ko primjer)

Nikada nisam popravljao neciji kompjuter (mislim na ljemljenje i takve stvari) no puno puta mi se dogodilo da treba nekom installirati Win ili nekaj novoga staviti, pa zapravo na kraju ispadne da si kod covjeka bil 5 sati a on ni hvala na kraju vec se ljuti kaj si kod njega ostao tako dugo...

A ovo sa porukama je i meni fakat blesavo...kom je tako vazno nes crklo neka te nazove pa da se ko ljudi dogovorite...

pozdrav...
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2005., 18:11   #11
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
pa zapravo na kraju ispadne da si kod covjeka bil 5 sati a on ni hvala na kraju vec se ljuti kaj si kod njega ostao tako dugo...

krajnje bezobrazno...ja bi reko uradi si sam...(znam kak ti je)

inace tu dost ljud radi u it firmama,servisima itd...dajte se raspitate za rak-a(ak se on slaze)
svi znamo da on popravlja nepopravljivo pogledajte malo i sigove pa cete primjetiti...

Citiraj:
A ovo sa porukama je i meni fakat blesavo...kom je tako vazno nes crklo neka te nazove pa da se ko ljudi dogovorite...

joj e to mi poznato...i onda jos najbolje kad samo kazu komp mi nece radit kaj mu je...(ne kaze niti kaj je krepalo)
uglavnom rak dugo si izdrzaonije ni cudu stos u bolnici

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2005., 22:48   #12
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Pa nema đabe ni u stare babe,ali izgleda da kod tebe ima!
I ja sam prije ljudima fino radio usluge instaliraj ovo pogledaj ovaj usisac,neki sitni kvar mi je na fenu itd.Ali sam skuzi da te ljudi drze za budalu i tek te cijene kada im nesto naplatis i to onako fino pa nek se misle....
ima ok ljudi ja sam naprimjer od frenda braticu slozio komp i instalirao win i ostale programcice i zaradio za dve ure posla 500kn + 17 incni monitor + Pentium dva....ali dobro to je ilo na njihov nagovor jer meni je bilo neugodno,ali oni bi to sve bacili u smece pa bolje da sam uzeo...
Staro 06.05.2005., 23:07   #13
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Re: SMS poruke

Citiraj:
Originally posted by RAK
To mi je jako poznato. Poruke ne volim pisati niti u jednoj poruci mogu sve objasniti tak da sa Cronet Pro tarifom imam od 400 do 500 kn, a vjeruj mi da je to jako puno razgovora.
Drugo, uvjek se uvalim u gov.. jer slažem ono od čega su drugi digli ruke i kaj su drugi zajeb...
Uglavnom suosjećam s tobom.

P.S.
A zakaj ja nemam tvoj broj mobitela pa da i ja imam koga maltretirati. Ovak stradaju samo Jelc i Mitzek.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0