Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.12.2010., 11:05   #1
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
GoodRAM Play 4GB Kit DDR3 1600MHz

Napravili smo update članka jer nam je stigla maloprodajna cijena za naše tržište.

647 kuna sa porezom je sasvim konkurentna cijena, na našem tržištu sa ipak malo slabijom ponudom kitova.
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 12:08   #2
cccp
Premium
Moj komp

cccp's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Jeste li imali kakvu drugu platformu da vidite kako se ponaša sa malo više voltaže pošto su Micron čipovi?
cccp je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.12.2010., 12:14   #3
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Citiraj:
Autor cccp Pregled postova
Jeste li imali kakvu drugu platformu da vidite kako se ponaša sa malo više voltaže pošto su Micron čipovi?
Probao sam ih i na X58 ploči sa naponima do 1.75V i overclocking se malo poboljšao (oko 5%) ali je zagrijavanje bilo preveliko (trebao bi nekakav aktivan hladnjak biti).
Staro 13.12.2010., 12:45   #4
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Solidno odrađen test memorije, šteta što ocjena nije malo veća, moglo se nateći još malo, taman da se pokrije ona razlika između TripleChanell X58 čipseta na kojem je ova memorija testirana te DC P55 čipseta na kojemu se memorija trebala testirati.

Al opet, i da ste ju testirali na X58 čipsetu pa pošteno rekli nismo trenutno imali u labu tu ploču, uzmite rezultate malo s rezervom pošto DC kitovi ipak imaju malo bolje performanse na P55 čipsetu. No naivni korisnici ovog foruma za nagradu dobivaju izjave poput ove: "Testiranja smo vršili na našoj standardnoj P55 platformi, tj. Gigabyte GA-P55A-UD4P i Core i5-750 procesorom koji ima maksimalni memorijski množitelj 10, dakle podržava maksimalnu brzinu memorije od 1333MHz. S obzirom da nije riječ o iznimno brzim memorijskim modulima odlučili smo se za korištenje samo ove platforme, a ne i LGA1366 kao u prethodnim testovima."

Sad se već svi pitaju o čemu je to pričam, kakav X58 čipset? Pa priča ide ovako dalje:

Ima tu u članku jedna zgodna slikica DC setupa i same Gigabyte GA-P55A-UD4P ploče

i lijepo se nadziru ovi krasni pink i zelenkasti memorijski utori kojih nažalost nepostoje na Gigabyte GA-P55A-UD4P ploči, bar prema službenim stranicama

Gigabyte GA-P55A-UD4P rev.1

Gigabyte GA-P55A-UD4P rev.1

al evo ih zato na Gigabyte GA-X58-UD5P

što je najgore davno, testiranoj na pcekspertu

Sad uvijek ostane opcija zabune, da je ova slika stavljena zabunom, ali slika je tako zgodno uslikana te su odrezani svi dijelovi viška koji bi aludirali na X58 ploču.

Jedan CPU-Z link bi svaku sumnju otklonio ali ga nažalost nema u ovom članku, što je po meni jedan propust i nije mi jasno zašto se uportno izostavlja u ovakvim člancima uzimajući u obzir da se ovdje radi o jednom forumu za entuzijaste a nikako o Fuadu i sličnim stranicama!

Pa ako je moguće da se ta slika zamjeni s pravom, onom P55 setupa da nedođe do kompromitiranja i svih ostalih testova DC DDR3 memorije!

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 13.12.2010. u 12:55.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2010., 12:57   #5
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Solidno odrađen test memorije...
Svaka ti cast majstore, bas si si dao truda u desifriranju ove navodne prijevare

Objasnjenje je vrlo jednostavno, u pitanju je naravno lijenost autora, tj. mene.

Dual channel memoriju uvijek testiram na dvije platforme, X58 i P55, kao što je to uvijek i jasno naglašeno. U grafovima u prijašnjim testovima je isto tako jasno navedeno na kojoj platformi su dobiveni rezultati. Tu ulazi lijenost jer mi se nije dala slikati P55 ploča koja je u kućištu, nego sam nabacio sliku X58 platforme koja je kraj mene na stolu

E sad, ovi rezultati su stvarno dobiveni na P55 ploči što se može vidjeti i po latencijama - na X58 su zbog prirode sabirnice niži nego na P55, što ćeš lako provjeriti iz prijašnjih testova.

Eh da, ova GA-X58-UD5P više nije ta jer je crossflashana na X58-Extreme
Staro 13.12.2010., 13:10   #6
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Evo i jedan brzinski dokaz. Inače ne smatram potrebnim validirati rezultate jer nikada nisu nebulozno visoki (kao kod nekih sajtova), a ne vidim niti potrebu za varanjem bilo koga.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	61527830.png‎
Views:	309
Size:	62.8 kB
ID:	11301  
Staro 13.12.2010., 13:12   #7
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor krešo Pregled postova
Svaka ti cast majstore, bas si si dao truda u desifriranju ove navodne prijevare

Objasnjenje je vrlo jednostavno, u pitanju je naravno lijenost autora, tj. mene.

Dual channel memoriju uvijek testiram na dvije platforme, X58 i P55, kao što je to uvijek i jasno naglašeno. U grafovima u prijašnjim testovima je isto tako jasno navedeno na kojoj platformi su dobiveni rezultati. Tu ulazi lijenost jer mi se nije dala slikati P55 ploča koja je u kućištu, nego sam nabacio sliku X58 platforme koja je kraj mene na stolu

E sad, ovi rezultati su stvarno dobiveni na P55 ploči što se može vidjeti i po latencijama - na X58 su zbog prirode sabirnice niži nego na P55, što ćeš lako provjeriti iz prijašnjih testova.

Eh da, ova GA-X58-UD5P više nije ta jer je crossflashana na X58-Extreme
Ma ostali mi ovi pinky utori u sjećanju Nisam ništa loše mislio, trenutak inspiracije, a i jedan cpuz bi čuda bio napravio. Ne u svrhu validiranja visokih rezltata, jer se pregledom linka može vidjet cijela konfiguracija, latencije, memorija etc.
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno