Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2010., 19:27   #1
pHero
Premium

Datum registracije: Dec 2005
ne radi port forward nakon prijelaza sa xp na windows 7

Ovako....

imam amisov ruter - thomson TG782

Prije par dana sam skužio da mogu hostat dotu na gareni =), ali problem je bio šta mi je večina ljudi u sobi bila ping X, tj ne vide host... nađem neki host guide na netu : http://forum.portforward.com/YaBB.cgi?num=1229087602
Imao sam još xp onda.. znači trebalo je postavit static ip adresu izvan DHCP rangea i napravit portforward..

IP rutera je 192.168.1.254
DHCP range od 192.168.1.63 do 192.168.1.253
Prvo nikako nisam mogao postavit static IP, kada bi u lan properties stavio neku adresu manju od ....63 vratio bi na ....65

Onda sam izguglao negdje da za igre treba kliknut na :
Assign the public IP address of a connection to a LAN device

i to sam napravio i za device birao svoj komp....
nakon toga mi je u ruteru pisala adresa 0.0.0.0, tj ovako točno:
Addressing

Physical Address: 00:01:29:d1:bd:64
IP Address Assignment: Static
IP Address: 0.0.0.0

a kada bi u cmd upisao ipconfig izbacuje mi 192.168.1.15 koji sam sam odabrao...

Na toolboxu rutera za forwardanje, otvoreni su bili portovi za ip koji sam prije pokušavo stavit a to je 192.168.1.15... Umjesto te ip adrese treba pisat moj computer name, i kada bi išao na edit tog pravila, nisam mogao odabrati svoj computer name, nego bi vratilo na stari ip koji je bio a to je .....15

i to je tako ostalo.... znači na ruteru uopće nije pisalo da su portovi otvoreni za moj komp, nego za ip .15 - isti ip koji mi izbacuje ipconfig, ali na ruteru piše 0.0.0.0 ......kliknem na garenu i proradi, mogu hostat, svi vide

I sad neki dan stavim windowse 7, ponovno instaliram garenu i wc3... Došao sam opet do toga da mi na ruteru piše adresa 0.0.0.0, sve ostale iste postavke, stavio sam opet ip da bude 192.168.1.15... Ugasio sam firewall i bitdefender... i opet većina ping X.

Prvo sam mislio da nešto ne valja sa firewallom iako je bio off =), gledao sam onaj resource monitor i svi protokoli za garenu su bili allowed i opet ništa...

I onda sam nešto prčkao, stavljao micao static na ruteru i došao do toga da mi je pisalo:
IP Address: 192.168.1.15

i mogao sam odabrat svoj computer name za port forward i sve je lijepo bilo namješteno, ali opet većina X....

Sad evo prije par minuta stisnem restart na ruteru i opet mi izbacuje:
IP Address: 0.0.0.0
.......I opet je većina ping X... ne znam više šta da radim, izguglo sam dušu na ovom.. pomoooć=)

edit - jel postoji neki ono uber siguran način da provjerim dal su portovi otvoreni?
http://www.canyouseeme.org/ ovo mi kaže da nisu (,
a simple port forwarding program mi kaže da jesu -.-

edit2 - skinup sam pf port checker i javlja mi da su portovi otvoreni, ali isto tako we were unable to ping your router... jel to ima veze s ičim?

Zadnje izmijenjeno od: pHero. 05.12.2010. u 21:22.
pHero je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno