|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ne radi port forward nakon prijelaza sa xp na windows 7
Ovako.... imam amisov ruter - thomson TG782 Prije par dana sam skužio da mogu hostat dotu na gareni =), ali problem je bio šta mi je večina ljudi u sobi bila ping X, tj ne vide host... nađem neki host guide na netu : http://forum.portforward.com/YaBB.cgi?num=1229087602 Imao sam još xp onda.. znači trebalo je postavit static ip adresu izvan DHCP rangea i napravit portforward.. IP rutera je 192.168.1.254 DHCP range od 192.168.1.63 do 192.168.1.253 Prvo nikako nisam mogao postavit static IP, kada bi u lan properties stavio neku adresu manju od ....63 vratio bi na ....65 Onda sam izguglao negdje da za igre treba kliknut na : Assign the public IP address of a connection to a LAN device i to sam napravio i za device birao svoj komp.... nakon toga mi je u ruteru pisala adresa 0.0.0.0, tj ovako točno: Addressing Physical Address: 00:01:29:d1:bd:64 IP Address Assignment: Static IP Address: 0.0.0.0 a kada bi u cmd upisao ipconfig izbacuje mi 192.168.1.15 koji sam sam odabrao... Na toolboxu rutera za forwardanje, otvoreni su bili portovi za ip koji sam prije pokušavo stavit a to je 192.168.1.15... Umjesto te ip adrese treba pisat moj computer name, i kada bi išao na edit tog pravila, nisam mogao odabrati svoj computer name, nego bi vratilo na stari ip koji je bio a to je .....15 i to je tako ostalo.... znači na ruteru uopće nije pisalo da su portovi otvoreni za moj komp, nego za ip .15 - isti ip koji mi izbacuje ipconfig, ali na ruteru piše 0.0.0.0 ......kliknem na garenu i proradi, mogu hostat, svi vide ![]() I sad neki dan stavim windowse 7, ponovno instaliram garenu i wc3... Došao sam opet do toga da mi na ruteru piše adresa 0.0.0.0, sve ostale iste postavke, stavio sam opet ip da bude 192.168.1.15... Ugasio sam firewall i bitdefender... i opet većina ping X. Prvo sam mislio da nešto ne valja sa firewallom iako je bio off =), gledao sam onaj resource monitor i svi protokoli za garenu su bili allowed i opet ništa... I onda sam nešto prčkao, stavljao micao static na ruteru i došao do toga da mi je pisalo: Physical Address: 00:01:29:d1:bd:64 IP Address Assignment: Static IP Address: 192.168.1.15 i mogao sam odabrat svoj computer name za port forward i sve je lijepo bilo namješteno, ali opet većina X.... Sad evo prije par minuta stisnem restart na ruteru i opet mi izbacuje: Physical Address: 00:01:29:d1:bd:64 IP Address Assignment: Static IP Address: 0.0.0.0 .......I opet je većina ping X... ne znam više šta da radim, izguglo sam dušu na ovom.. pomoooć=) edit - jel postoji neki ono uber siguran način da provjerim dal su portovi otvoreni? http://www.canyouseeme.org/ ovo mi kaže da nisu (, a simple port forwarding program mi kaže da jesu -.- edit2 - skinup sam pf port checker i javlja mi da su portovi otvoreni, ali isto tako we were unable to ping your router... jel to ima veze s ičim?
keep it comin' Zadnje izmijenjeno od: pHero. 05.12.2010. u 21:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|