|
![]() |
#1 |
lurker
Datum registracije: Nov 2010
|
Alu-look kućište...???
Pozdrav ekipa...čitam vas s vremena na vrijeme, uglavnom kad trebam nekome nešto preporučiti, složiti, nadograditi itd...pošto sam ne mjenjam često komponente, računalo itd. E sad, staro računalo iz 2004-te godine (da, dobro ste pročitali) ide u mirovinu i kupio sam nove komponente...samo fali kućište i ventilatori. Da ne kupujem privremeno nešto bezveze - sad sve stoji onako prikopčano na stolu i čeka prikladnu kutiju. A oko "kutije" se mislim i razmišljam...dvoumim itd. Ovako...htio bih aluminijsko kućište, ne nužno komplet aluminijsko ali svakako da je prednja stranica aluminijska ili bar presvučena tankim alu slojem. Malo skuplje. Razlog je jednostavan, ono ne zastarjeva tako brzo, za razliku od procesora, ploča, grafičkih itd. Kupim sad neko malo bolje - ostaje dok mi ne dosadi...može po tome i 5-6 godina. Pod skupljim kućištem mislim na neko do maximum 1700-1800 kuna. Uvjet je da ne bude šareno, preizbušeno, turbo-mega-giga nabrijano itd. Dakle...minimalizam, čiste linije, poželjno čista prednja stranica...aluminijska naravno...isto tako ako je ikako moguće bez pleksi otvora, prozora itd. Lian-li mi je najbolji ali naravno cijena je tu preko mojih mogućnosti. Evo dolje par slika da vidite šta mi se sviđa...pa preporučite ako znate za nešto, i naravno nebi bilo naodmet da se isto može naći u domaćim trgovinama. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
bilo koji lian koji ti se sviđa iz linksa,nemožeš fulat |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
lurker
|
Nema Lian-a na stanju više u Linksa...tj. imaju dva modela na stranici ali oba su nedostupna...a i nisu "clean" s vratašcima nego klasična, sa vidljivim 5.25 utorima...bez alu maske. Napomenut ću, nije mi toliko bitna prostrana unutrašnjost, brdo slotova za diskove, mjesta za 3-4 ogromna ventilatora i hladila itd...vodeno hlađenje isto nemam i neću imati, ledice, neonke itd isto tako ni za živu glavu. Dakle, na prvom mjestu dizajn izvana...unutra manje bitno. Konfiguracija je ionako obična, bazirana na i3...za malo para...ne patim ne neke top performanse ali mi je bitno da to liči izvana na nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lurker
|
Zna li netko di se mogu uzeti kod nas Scythe kućišta...primjerice aluminijsko čudo Fenris Wolf (klasa oko 1000 kuna)...ili jeftinije Gekkou? ![]() ![]() Isto tako...Silverstone Kublai KL01 mi igra...prednja strana napravljena kao vrata, aluminij...ostatak željezo, što mi i nije tako bitno. ![]() Onaj drugi FT02 košta preko 2000 kuna...tu se već uzima Corsair 700D ili neki Lian Li gornje klase...ja sam stavio nekakav plafon plafona 1700-1800 kuna...bilo bi lijepo da nađem nešto jeftinije ako se može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ako se ne varam, opric informatika moze nabaviti jako puno lian lija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
lurker
|
...sorry, meni osobno nijedan Coolermaster nije lijep...ni taj Cosmos S...a skup je. Gore po slikama sam se vidi da mi igra minimalistički dizajn, jednobojno, uglato, čisto...jedini problem je što se 2-3 best-buy modela ne mogu naći kod nas, bar ja nisam našao da ih igdje ima uzeti. Od Lian-Li sam morao odustati, najjeftiniji koji mi se sviđa je oko 2500 kuna...bio bih najsretniji da nađem Gigabyte Cupio 6140, Scythe SCFW1000 Fenris Wolf, Gigabyte Sumo 4112, Silverstone Kublai KL01...svi bi trebali biti od 800 do 1300 a dobri su mi. Ne kao Lian-Li al yebiga...takva je i cijena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ne znam gdje kupuješ i kakve su cijene, ali da biram u toj klasi (do cca 1800kn): http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.626.008 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.613.039 http://protis.hr/products/details/co...mm-alumi/33420 http://protis.hr/products/details/ch...-psu-opt/33355 Ovisno o preferencijama ... premda je naravno Lian druga priča ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
lurker
|
Corsair 700D mi je predobar još otkako sam vidio 800D za koji sam tada imao novaca ali ga nisam htio zbog prozirne bočne stranice. 700D za nekih 1800 kuna mogu dobit...samo je mali problem što će estetika biti dosta narušena kad skinem dva 5.25 aluminijska poklopca i tu uvalim dva optička pogona, zato bih bio sretniji s nekim takvim kućištem ali da ima masku. Gledao sam na www.caseking.de i sve se tamo nađe...samo je problem što brdo toga nema kod nas. Dva Gigabyte-ova kućišta djelomično od aluminija su nenabavljiva...Scythe aluminijsko isto tako nedostupno...od Silverstonea ima onaj najskuplji FT model, jeftinije alu nemaju...čak sam počeo vrtiti po ebayu jer očito kod nas ne prolaze skupa kućišta koja nisu šarena, nabrijana itd. Zadnje izmijenjeno od: OveR. 02.11.2010. u 14:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Valar morghulis
Datum registracije: Dec 2007
|
Samo da napomenem da se Fenris Wolf pokazao dosta nekvalitetan na ovom reviewu. Ne znam je li to izoliran primjer ili je kućište inače nekvalitetno..pa ako naručuješ od nekud da ne baciš lovu.
![]() |
#14 |
kramer
Datum registracije: Dec 2009
|
Thermaltake Soprano DX Osobna preporuka (sve vrhunski izrađeno, nemam čak ni jednu zamjerku): http://www.melcomp.hr/katalog/index.cgi?A=D&ID=CAS-019 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Po meni se ovo kućište čini uredu s obzirom na uvjete http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.604.138 Ako ti se nesviđa definitivno dajem glas TT Soprano DX |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|