|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Php
Jeli netko zna gdje mogu naći GRAFIČKI PHP EDITOR, da nemoram pisati kod nego stranicu grafički napravim (kao Front page). Jel u front pageu mogu raditi PHP stranice. MOLIM VAS ODGOVORITE STO PRIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Ne postoji graficki PHP editor... Kako ti mislis programirat graficki? Ja uvijek PHP kod pisem u Dreamweaveru... i njega iskoristim dok treba napravit neku tablicu, ubacit form, ili nesto slicno... i onda PHP kod rucno pisem tamo gdje treba... Doduse... mozda i postoji neki program koji je napravljen da ti nekako pokusa olaksat pisanje najosnovnijih PHP struktura... Recimo... da mozes u tom programu napravit switch petlju tako da popunis neki obrazac, i onda ti on sam napise kod od toga... Ali ja nisam cuo za takav program... a ako i postoji onda je smece koje ti moze samo otezat rad... Ne znam koliko si ti upoznat s time sto je PHP, a sto je HTML... Naime, PHP je pravi programski jezik, a HTML to nije... HTML je opisni jezik i sluzi se za prikazivanje teksta, grafike, ... sluzi za oblikovanje dokumenata... te je stoga normalno da postoje programi poput Dreamweavera i FrontPagea koji olaksaju izradu web stranica... tako da vise ne moras ni znat HTML kod... I unatoc krajnjoj jednostavnosti HTMLa, Dreamweaver i FrontPage nisu dovoljno mocni te je ponekad jedini nacin da se nesto napravi dobro da sam zaviris u kod u sam nesto napises... PHP nije opisni jezik i ne sluzi za prikazivanje svega i svacega... Web stranica se ne moze napraviti samo u PHPu, da se HTML potpuno izbaci iz upotrebe... Nakon sto korisnik ode na neku stranicu napravljenu u PHPu, prvo se sav PHP kod obradi na serveru i ono sto dodje do korisnika je cisti HTML kod... dakle, PHP nema veze sa prikazom web stranica... Iako je ovaj forum napisan u PHPu, ovo sto mi sada gledamo je cisti HTML... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Malo sam potrazio po netu... Ima programa koji olaksavaju pisanje PHP koda... ali to je za sve, samo ne za pocetnike... I ako koristis neki od tih programa, moras sam pisat kod... jer je PHP nemoguce graficki prikazati poput HTMLa... Neki od njih su: Zend Studio i Maguma Studio |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
da koristis php u frontpagu moras skinuti dodatak za to
![]() |
#5 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
php nije baš za početnike. radi prvo totalno html, kad savladaš to i css (naučiš jezik) onda kreni s php. to je samo dobronamjerni savijet
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|