|
![]() |
#1 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Network problem
Radi se o MSI K9N6SMG-V (MS-7309) matičnoj ploči sa nVidia nForce 6100-405 chipsetom, i ekvivalentnim driverima za network controller. Problem je kod spajanja na internet, predugo traje, nekada čak ni ne otvori stranicu. Mislio sam da je problem u t-comovom modemu pa sam zvao tehničare i oni su došli priključili novi router ali opet isto, ne otvara stranice ne može čak ni otvoriti konfiguracijsku stranicu (192.168.1.1). Sada probao sam par stvari:
EDIT: Postao sam problem ovde pošto nisam siguran je li problem u hardwareu ili softwareu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
S neba pa u rebra: Provjerio UTP-ejac (kabel i spojeve, najbolje zamijeni drugim za probu)? Probao pingati ruter ? Jesi siguran da nije nešto do win-a tj, browsera, ako si imao kakav crv ili slično možda ti je ostao nered?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Yippie-Ka-Yay
|
Router ispravno spojen LAN utor 2, koji funkcionira kada ga spojim na laptop isti kabel sve isto, LAN kartica svijetli (samo zeleno svijetlo, narančasto se ne pali), pingao ruter (ping 192.168.1.1??) kaže 0% loss A za win ili browser imam tri ni jedan ne radi haha, tako da najvjerojatnije nije ni to, a što se tiče crva, nod 32 je na njemu nisan siguran da je nešto prošlo možda sa usb-a jedino ili možda od prije dok je komp bio sa onom bugovitom verzijom noda 2.7.. Windows pak nije nikako reinstaliran od kada je instaliran, ovo mi je u firmi komp pa ga treba sredit jer šaljemo mailove i ostala sranja preko njega tako da mu treba internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Indicators on the Ethernet connector: Green LED Off: No link. Green LED On: Link is active. Green LED Flashing: Link is active and there is traffic on the link. The flash rate is determined by the amount of network traffic: more traffic implies a higher rate. Yellow LED Off: Link is inactive (if green LED is also off) or (if green LED is on) link is operating in Half-duplex mode and no collisions are occurring. Yellow LED On: Link is operating in Full-duplex mode. Yellow LED Flashing: Link is operating in Half-duplex mode and one or more collisions have occurred. Flash rate is determined by the collision rate: a higher flash rate implies a higher collision rate. Ovo ne mora vrijediti za sve network kontrolere ali meni je uglavnom odgovaralo. Dakle izgubi koji sat i reinstaliraj PC. Ako ne pomaže ubaci novi kontroler (prije 1 g kupio po 35kn airlive na PCI, uzeo 5 komada, rade na XPu bez instalacije, xp ih vidi po defaultu) ![]()
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Deinstaliraj sve nVidia drivere, resetiraj komp i ponovo pokreni instalaciju, ali ovaj puta odaberi custom installation i deselektiraj ActiveArmor ili kako se već zove taj nVidijin firewall...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MPower
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja mislim da si pokupio neko smeće, tj. virus. Imao isti problem na starom kompu gdje je instaliran XP, naravno NOD 32. Međutim sa USB-a pokupio nešto. Nisam se uopće mogao spojiti na net. Lampica mi svijetlila. Sad neznam, jesi pogledao jel imaš onu ikonicu Local Area Connection. Meni je ona radila i pisalo da je spojen na internet. Reinstalacija Windowsa i riješio sam problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nekad davno, kod nF3 i nF4 čipseta je problem znao biti u tome što je nVidia u sklopu svojih drivera imala i neku funkciju firewall tipa (zaboravih joj ime) koji je radio podosta problema kod spajanja na mrežu. Mislim da je taj bug ispravljen kod kasnijih verzija nF čipseta, ali nije zgofrega za provjeriti.
![]() |
#9 |
Yippie-Ka-Yay
|
Izgleda da nije problem u ploči ili nvidia driverima jer sam deinstalirao, instalirao drivere, (nforce 790i seriju) ali nije pomoglo, čak sam i kupio lan karticu novu spojio se na nju, nije radilo. Sada ima nešto interesantno kada pingam neku stranicu tipa google ili youtube sve prolazi normalno vraća 0% packet loss, ali kada probam pingat laptop koji je na istom modemu spojen vraća 'Request timed out' sada najvjerojatnije je problem u tome virusu/crvu nego zanima me je li ikako moguće da ja to sredim bez reinstalacije windowsa? Jer ovo mi je komp u firmi, koji na sebi ima neku aplikaciju koju nam je dostavio jedan lik koji se bavi time i nije nam ostavio instalaciju ni ključ iako smo to platili uredno pa nisam u mogućnosti i to reinstalirat tako da bi htio zaobić reinstalaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A jesi obratio pozornost na sto je vec povise napisano? Znaci install drivera bez te "zastite" cega vec (od strane envidije)? Ako ne ide, onda Kaspersky rescue CD / Malwarebytes / Superantispyware / Combofix i "peglaj"... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Yippie-Ka-Yay
|