|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
Comodo Internet Security 5.0 stvara probleme kod igranja
Pozdrav svima! Dosad sam imao običaj prije igranja neke igre isključivati Comodo Internet Security kako mi ne bi stvarao uzbunu pri pokretanju igre. I to je funkcioniralo sve do danas kad sam Comodo nadogradio na posljednju verziju 5.0.163652.1142 Dakle, isključio sam ga i išao igrati Tomb Raider Anniversary i imao što vidjeti: nijedna tipka na tipkovnici nije reagirala, a zvuk se nije ni čuo, nego samo nešto kao "prc prc prc" i jedini izlaz je bio restartati comp. Nakon toga sam vidio opciju game mode unutar comodo firewalla i kliknuo sam na taj game mode, i... SVE OK! Zanima me je li to normalno ponašanje compa u ovim okolnostima ili nije? HVALA!!! ![]() Još sam malo proučavao i zaključio sljedeće: (ako griješim, molim da me netko ispravi!) Kad se Comodo potpuno isključi (desni klik - exit), on još uvijek nadgleda cijeli sistem što se vidi u Security Center-u (SLIKA 1). Jedina je razlika što popup poruke ne mogu iskakati, odnosno mi ne možemo odabrati što ćemo dopustiti, a što ne. Kako se vidi, Defense+ nadgleda mnogo toga, pa tako i pristup tipkovnici (SLIKA 2). Evo što ja mislim da se dogodilo: Comodo je zabranio igri pristup tipkovnici, a nije me ništa mogao pitati jer je bio isključen i zato mi nije reagirala nijedna tipka. Nakon toga sam pokušao zatvoriti igru pomoću Ctrl - Alt - Delete, ali kad sam kliknuo na End Task, sve je blokiralo i začuo sam jedan "beep", što je mislim (ali nisam siguran) zvuk BIOS-a za keyboard failure. Da je to sve rezultat Comodo-vog blokiranja tipkovnice potvrdio sam na način da sam istu igru pokrenuo pod uključenim Comodo-m i iskočio je prozor na kojem je pisalo da igra pokušava pristupiti tipkovnici i ja sam kliknuo "Allow" i bilo je sve u redu. A što se tiče zvuka koji se ponašao čudno, mislim da je to rezultat Comodo-vog blokiranja kompletne igre. Nova verzija ima opciju Game Mode i kad se ona uključi, nema nikakvih problema niti ikakvih uzbuna. (SLIKA 3) E,sad, zašto sam kod Comodo verzije 4 mogao bez problema igrati sa isključenim Comodo-m, a kod verzije 5 ne mogu, ne znam. Dakle, ako je problem u nečem drugom ili sam u krivu, molim da me ispravite. Želio bih znati točan uzrok. Zadnje izmijenjeno od: DEfragmenter. 18.11.2010. u 13:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Nije to "za nista". Citiraj:
Ne koristim doticnog, ali vjerojatno u novoj verziji su neke vece zastite i slicno pa usputno treba malo i podesiti da sljaka sve okej. |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|