|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Daleka obala
Pozdrav, Imam jedan malo zahtjevniji slucaj cija rjesenja poznajem tek teorijski,pa eto da pitam eksperte ![]() dakle,uskoro bi se trebao preseliti na jedan nas pucinski otok koji nema bas pouzdane resurse,bar ne u zadovoljavajućoj mjeri.. ![]() Kuća na dva kata s konobom sa strane,dakle tri etaže bi trebale biti umrežene,to je cilj. U mjestu živi nekih 2000 ljudi i bnet je tamo prisutan ali samo ovo ljeto je dva puta udria grom i nije bilo interneta nekoliko dana. Zimi mjesto 5-6 puta ostane bez struje ![]() Znači uz dragi dizel agregat volio bi imati i stabilnu internet konekciju,pa me zanima je li to uopće izvedivo,ako zanemarimo financijske probleme...a uzmemo u obzir da je kuća u centru na maloj uzvisini ![]() Jel mogu jače panel antene u kombinaciji s odgovarajućom opremom odraditi to... ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Aj dobro,pokušao sam biti diskretan... Dakle,jel moguće pohvatat dovoljno paketa za napojit kuću internetom i je li takva "konekcija" može trajati ako budem umjeren i tih.. Hvatam nekoliko jako dobrih mreža čiji korisnici neće primjetiti još jednog... Jedan poznanik na taj način traje već 3 godine i nema nikakvih problema a kako je to njemu opet netko treći sve podesia i to dobro naplatia,mene prije svega zanima do koje mjere se to moze realizirat,prije nego potrošim lovu.. Nadam se da mi necete zamjeriti...
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Naravno da ima načina. Lijepo zamoliš nekoga key ko ima flat objasniš mu situaciju ( dogovor oko podjele računa ili sl. ) Odabereš nešto po ovom: http://www.infoteka.hr/reklama1.asp (zavisi od udaljenosti ) po tome biraš antenu, pojačalo ili sl. Naveo si panelku - one ti primaju signal 1500 m - 2000 m zavisi od jačine antene. Veliš hvataš signal znači panelka ti ne treba uzmeš nešto jeftinije. Malo proučiš link pa si vizualiziraš kako da izvedeš! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|