|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
BSOD pri bootanju
Radi se o laptopu, HP Compaq nx6325. Prije kojih mjesec dana je postao užasno spor, naravno, posumnjao sam na viruse i skenirao ga Avastom, pa sam poslije zamjenio Avast Microsoftovim antivirusom - ni jendan nije našao viruse. Malwarebyte's Anti Malware našao 1 malware kojeg je uklonio. Prije par dana kada sam pokušao upaliti laptop, počeo se pojavljivati BSOD. Dođe do dijela gdje boota Windows, onaj loading bar se miče i odjednom BSOD, ali ga vidim samo na kratko vrijeme i laptop se odmah resetira. Može li tu išta pomoći osim formatiranja i novih Windowsa? Bi li mogao spojiti HDD od laptopa na komp da sačuvam dokumente koji su mi potrebni? Trebam li instalirati ikakve drivere na komp ili nešto pošto su mi HDD-ovi spojeni paralelno, a od laptopa je serijski? Hvala naprijed ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Što se tiče Windowsa, ako si imao drugu particiju za neke važnije podatke, radije diži nove. Manje posla. Ako su ti podaci bili na sistemskoj particiji, obrisat će ih kad bude formatirao disk prije instalacije. Tada radije koristi "repair", iako nije baš neki. Ako na kompu imaš SATA priključak, ne treba ti ništa osim kabela za spajanje hard-a na komp. Ako ne, treba ti SATA kontroler ili neka varijanta USB->IDE & SATA kabela. Imaš ih od 120 Kn.
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Kupio sam kabel ![]() Sada spojim disk na komp i kada ga palim ispisuje sav spojen hardware- vidim da piše Serial_Master_Ch 1- Fujtisu - to je disk od laptopa, ali ga nema u My Computeru. Što bi trebao napraviti da ga mogu vidjeti u Windowsu? |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li uključio SATA kontroler i instalirao drivere za njega?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
|
Driver sam skinuo i nije se Win htio bootati, iza onog gdje se puni bi mi samo ekran crn bio, pa sam morao staviti Boot with the last settings configuration that worked(kako već piše). A u BIOSU ne mogu aći ništa vezano za SATA. |
![]() |
![]() |
#14 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Zašto odmah okriviti Windowse ? meni se slična stvar događala na PC-u i krivac je bio keks memorije. Isti je izvađen iz slota i sad je sve ok. provjeriti hardver. Memtest kao prvo a zatim WhoCrashed Home Edition 2.10 koji će reći što te muči. linkovi : http://www.memtest86.com/download.html http://fileforum.betanews.com/detail...d/1229358822/1
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#16 |
driver
|
SPECTRUM ZX 48 K, Grundig Cassette player, RIZ Color TV - 16 kanala UHF, sobna antena Čajavec SA-3 s lampicom, software : River Raid & Jet set Willie Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 06.07.2010. u 16:55. |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Da li mi za repair treba isti CD, ili može i od Win XP Pro? I repairom ne gubim nikakve podatke? |
|
![]() |
![]() |
#18 |
driver
|
Ne bi repair trebao dirati podatke već samo zamijeniti eventualno korumpirane sistemske fajle na tvom hardu s ispravnim sa CD-a. Trebao bi poslužiti svaki XP CD za repair, no zašto ne probaš ovo : http://ezinearticles.com/?Repair-XP-...ole&id=1272653 Umetneš CD da se s njega boota i izaberi opciju To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R Na gornjrem linku ti sve piše, moglo bi to pomoći.
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|