|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Scaling problem (jer monitor nema DVI, samo HDMI i VGA)
Bilo je govora o tome, no kod mene je drugačiji problem. Znači, nakon prelaska sa 19'' 4:3 monitora sa DVI-em - na 24'' 16:9 sa HDMI-em slika nije bila cijelom zaslonu, u CCC sam scaling stavio na 0% i slika je onda u Windowsima OK, no čim pokrenem neku igru OPET PO STAROM, znači slika nije na cijelom zaslonu. Zašto taj scaling uopće postoji i zašto se isključi kad pokrenem igru? ![]() -kako sam načuo, da mi monitor ima DVI, ne bi imao takvih debilnih problema, što sad? ![]() Jel je problem hardverski ipak, ili softverski? Hvala unaprijed na odg. ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vidi u opcijama CCC da aplikacija nemože mijenjat scaling. Vidi kakvu rezoluciju šalješ kada si u igri, podešava se odvojeno od winsa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa rezolucija je ona koju monitor može prikazati (1920x1080) jer čim je niža rezolucija slika je grozna na LCD-u. Nitko ne zna jel je to zbog spajanja preko HDMI-a? Ja sumnjam u to, a tak tvrde i na stranim forumima, hrpa ljudima ima problema s time...
![]() |
![]() |
#4 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
u CCC moras ic na Desktops and Displays, pa imas dolje lijevo monitor i na njega configure, pod Attributes oznaci Enable GPU scaling i na Scaling Options moras povuc na Overscan, to sad vise se ne sjecam kako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
By the way, skinuo sam zadnju ver. drivera (10.12) i sada je sve OK i u igri (pun zaslon) - znači bilo je do drivera čini se... BLAST
![]() |
![]() |
#6 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Nema na cemu, ja sam imao isti problem i mijenjao drivere itd..pa sam nekak uspio to na ovaj nacin... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|