|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Sempron Cpu
Dakle, odlučio sam u potpunosti zamjeniti komp. zanima me kako se ponašaju Sempron proc. naspram Bartonu, tamo 2800+, mobilce isključujem, i neću ništa OC-ati. Bolji, lošiji??? Kakvi su BOX cooleri?? Usput, planiram ga staviti na GIGABYTE-ovu 7VT880L (KT880)! Već kad pitam za proc, kakva se Codegen napajanja točnije 480W, nije neka cijena, ali kakva je kvaliteta?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
sempron treba dobru plocu,ma vraga dobru izvrsnu ![]() kodigen...pa ajde ima ok voltaze...+-...BOX kuleri su ok...ak ga ne klokas su super,malo vece klokanje...jok temp ide ko luda! uzmi si neki athlon xp,maticna-neznam(preporuka za amd-a nf2),i za napajanje chiftecha 300-400w...moja preporuka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Ako nisi pri parama, a zahtevas novo, ne bi bilo lose da razmotris kombinaciju jeftinije s754 ploce (Gigabyte K8NS/Epox 8KDA3J) u kombinaciji sa Sempronom 3100+ (ili za malo vise novca A64 2800+).Procesor obavezno u BOX varijanti. BOX kuler ce ohladiti i solidno kloknut procesor, ali ne ocekuj apsolutnu tisinu. Za napajanje jednostavno ne znam sta da ti kazem, iako godinama prodajem Chieftec-a moram priznati da otkako napajanja proizvodi Delta a ne Siertec, to nije to. Najkriticnije je ono najrasprostranjenije 1136H (Dual Fan) od crkavanja do buke kada fan sa donje strane prozveci. Ako ima u HR da se nabavi HPC360-202, to je pravi Chief za normalne pare. Prvo sledece za razmatranje je staro dobro i malo skuplje HPC420-302. U SCG je oko 55 EUR i zavrsice posao na duge staze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ako već uzima Semprona 3100+ bolje da da još koji kunić i uzme Athlon 64 2800+. A ta Gigabayteova K8NS matična je sasvim OK. Što se tiče Codegena-buka, buka, buka, a za te novce (290KN+100KN) se može dobiti puno bolje napajanje.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako imaš dovoljno novaca, najbolje je kako su ti rekli, Athlon64 2800+ i ta gigabitica. Ima tih serijski hladnjak, i kupiš kučište po volji i neko brand napajanje od 350 watta i miran si. Sempron je uredu, ali ulaganje u novi komp baziran na socket a platformi nije neka sreća. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Imam ti ja tu gigabyte plocu, ako si zainteresiran javi se na pm da se dogovorimo za cijenu.. ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Nemoj se kaj ljutit ali idem na sve brand new! Stavil bi A64 3000+ i navedenu K8NS, a ostalo bi bilo ovo CHIEFTEC midi tower DX-01BD-W, crno PS- još nisam odlučil HDD Maxtor 6Y120M0, S-ATA150, 120 GB/8MB/7200 DVD+RW/-RW PIONEER DVR-108 crni, Dual Layer 4x ALBATRON 6600GT, GF 6600GT AGP, 128MB naravno floppy i ostalo se podrazumjeva i još ovo, imam na starom kompu 384MB DDR RAM-a 333MHz, A-Data (stara 3-4mj), planiram još stavit 512MB isto A/V-Data na 333MHz, ili bi bilo bolje prodati postojeću pa maznuti unutra RAM na 400MHz?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
hmhm...zzz svima...
|
naravno da ideš na nove rame ......
![]() |
#10 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
nove ramceke...ak se os malo kockat piknisi kingmaxa SR ili HC ![]() sala 512 466 kinga HC je sasvim ok... ak nisi pri lovi 2X256 SR433 imao,svaka cast tom ramu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
codegen
codegenova napajanja su OK ali su dosta glasna pa bolje neki enermax. dodaj koju kunu i kupi Athlon64 2800+
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Re: codegen
Citiraj:
ako već skupljaš postove na brzinu, onda barem nemoj davati pogrešne savjete! Codegen napajanja su S M E Ć E i točka. Kod većih opterećenja pregaraju i za sobom vole povući i pokoju komponentu. Uz komponente koje čovjek namjerava kupiti mora OBAVEZNO kupiti i kvalitetno 350+ napajanje.
![]() |
![]() |
#16 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
maxtora nemoj uzimati NIKAKO ... podvlacim NIKAKO svi njihovi diskovi (a pogotovo zadnje serije) su nepouzdani maximalno... frendu su vec 2 maxtora crkla... da je imao baracudu jos uvjek bi imao svoje podatke, ovako psuje maxtora i pljuje na garanciju svaki dan... sta ti vrijedi novi disk, kada si izgubio sve podatke? ako imalo cijenis podatke koje imas na disku (ako su iole vazni) uzmi seagate baracudu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Eddie
|
Što se tiče novih maxtora istina je kada očitava da proizvodi zvukove ko da stružeš nož o nož, a kada kažeš to ovima u VE-Milu onda kažu da to nije istina i da su im hardovi tihi. Što se tiče K8NS mislim da imaš na www.benchmark.co.yu usporedni test 754 ploča i pokazala se savim O.K. Ipak, za te novce dobivaš sve moguće dodatke i savim O.K. ploču!
![]() |
#19 |
Eddie
|
http://www.pcekspert.com/articles/243-1.html Evo tu matične!
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Imam doma maxtora od 120 giga, bučan jest, ali je i brz i dosad mi nije priredio nikakvu neugodnost... Što se socket 754 ploča tiče, mislim da nema smisla išta drugo gledat soim DFI lanparty, koja je dosta povoljna i daleko najbolja 754 ploča.
![]() |
#21 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Kad smo već zalutali u diskove... Evo sad imam Hitachija 120Gb, Maxtora 80Gb i IBM 60Gb, a do prije par dana sam imao i barracudu... Moja top lista: Hitachi Barracuda IBM Maxtor Eto toliko od mene ![]()
![]() |
#22 |
Eddie
|
Ako je 120GB SATA to je jedan od najbržih hardova uopće. Što se tiče pouzdanosti, ljudi imaju problema i sa Seagateom, tako da nije uvijek ni on najbolji odabir. Ali Maxtora ne bih uzeo samo zbo buke, jer se glasa gore od onih starih hardova od 800MB. A Hitachi? Po meni bolji od Seagatea i Maxtora.
![]() |
#24 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Nešto se šuška da Hitachi sprema novu generaciju diskova koja izlazi još ove godine, tako da bi se ja ipak malo strpio jer ako kupiš staru seriju 2 tjedna prije izlaska nove to je već zajeb, naravno od novih igračaka očekujem da pokažu zube ![]() Ipak od 7K250 serije hitachi nije izdao novi disk (7K400 se ne računa, ista stvar s više ploča)! Vidit ćemo... edit: I nova Seagate 7200.8 serija je vani i koliko sam čuo diskovi rasturaju (72Mb/s max read :burn: ) Jedva čekam neku malu PATA jurilicu da si stavim za sistem...
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 06.12.2004. u 15:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Edit: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 12.03.2005. u 23:20. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Novi Maxtor-i se nesto vise griju od Seagate, brzi su ali manje pouzdani. Ja sam si uzeo Seagate 160Gb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
ja isto imam seagate pata 160gb 8mb i sve najbolje o disku.... prava stvar |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
MemBeer
Datum registracije: Jan 2005
|
Sempron Cpu
Hitachi uskoro izbacuje model T7K250 SATA2 generacije sa NCQ-om od 160 i 250 GB,ali s obzirom da covjek kupuje soc.754 a za sada samo nforce 4 chipset podrzava SATA2 nije potrebno cekati nove diskove. I savjet iz iskustva zaboravi Maxtor.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|