|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Dual boot Win7 & WinXP?!
Windows 7 sam instalirao na disk koji mi je primary master, winxp na drugi disk koji mi je secondary master i kada stavim da mi se boota sustav s primary mastera pokreće mi se winxp, a ne win 7?! Nemam u ponudi pri bootanju ni odabiranje verzije windowsa?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Boot - a ti os koji si zadnji instalirao, logično. Popravi boot loader od w7 da uredno pokreće w7, kasnije dodaj / editiraj opciju za izbor os - a. Već je bilo x puta, potraži po forumu, BCD Edit i varijante. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Može li se reinstaliranjem win 7 uspjeti što napraviti ili baš moram kopirat boot.ini i još onu jednu s winxp na primary disk, te tako. Koji je najednostavniji način?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne radiš reinstall w7 nego samo repair sa njegovog dvd - a i pri tom pazi da odabereš točnu particiju na kojoj i je. Upotrebi pretraživanje foruma i google. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ovako, instalirao sam EasyBCD i iReboot, instalirao to i na win 7 i na xp. Default OS mi je win 7, pošto je on na c particiji. Kada sam napravio popravljanje win 7 startup-a nestao mi je disk na kojem mi je xp, čak iz biosa! Sada imam samo win 7. Mi može tko objasni karticu Manage Bootloader! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Diskovi ne nestaju sami od sebe.. Odi na manage\storage\disk managment i provjeri 1.Dali pise da je disk online 2.Dali je particijama dodjeljeno slovo (ako nije win ti nece pokazati particiju/disk mada je s njom sve u redu, pojavit ce se kad dodas slovo (C:,D: ili sl) To je normalna pojava kod dual boota meni se desilo1000 puta da mi u jednom osu nestane drive letter Manage bootloader uopce netrebas dirati, niti ti iReboot treba, samo dodas na add/remove entries xp entry i bok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|