|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
HDMI i B-Net HD receiver
Bok, imam Denon 3806 koji ima dva HDMI ulaza i jedan HDMI izlaz. Preko njega imam spojen komp DVI->HDMI-2 i B-Net receiver HDMI->HDMI-1 na monitor HDMI-out->DVI. Kada prebacim na receiveru na TV, kojem je dodijeljen input HDMI-1 nemam niti sliku na monitoru, niti zvuk na receiveru. Istodobno mi je spojen i crt TV preko scarta i ponekad mi se pojavi poruka HDCP_AUTH_FAILED. U B-netu misle da je problem sa HDMI standardom koji je na receiveru 1.1, a oni kao imaju 1.3, medjutim gledao sam po netu i to ne bi trebalo imati nikakvog utjecaja, jer se dekodiranje ionako radi u B-net, a ne AV receiveru. Nadalje, sam B-net receiver nema problema sa HDMI izlazom, jer ako ga spojim direktno na monitor HDMI->DVI slike ima, no ono sto sam primijetio u slucaju s AV receiverom je da ako iskljucim audio over HDMI na B-net receiveru onda slika prodje na monitor no izgleda ovako http://img692.imageshack.us/img692/4029/img1312p.th.jpg Po meni je to ipak problem sa HDCP-om, jedino ne znam kako da to rijesim ili na koji nacin da ih uvjerim da je greska njihova, neka ideja? I btw nisam koristio receiver jedno vrijeme, no sjecam se da je prije par mjeseci radilo bez problema??? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Svakako probaj posudit neki tv / monitor sa HDMI ulazom i probat, uz put ćeš izbjeći HDMI - DVI adapter koji znaju biti problematični (vidi sličan blem na forumu, neki audio prenose a neki ne). Ispravna podrška za HDCP i verzija HDMI - ja (1.1 - 1.3) također može biti blem i po netu imaš masu slućajeva. ". . . medjutim gledao sam po netu i to ne bi trebalo imati nikakvog utjecaja, jer se dekodiranje ionako radi u B-net, a ne AV receiveru." - nažalost krivo, dekodiranje DVB-C signala radi Bnet set-top box i "pravi" HDMI signal koji u tvom slućaju ide kroz reciver u tv / monitor koji "dekodira" HDMI signal i prikazuje. E sad, ako reciver nije u stanju uredno prenjeti HDMI signal onda dobiješ problem. Na netu imaš objašnjenja i razlike u verziji HDMI - ja (ukratko 1.3 traži / radi na većoj brzini). Na onoj slici mi je čudno > HD Video rezolucija > nema opcija - nije definirano ?? Pogledaj 98 str. onog kvazi manuala, prikazana je tabela konverzije video signala, obrati pažnju na napomenu: Signals up-converted to HDMI are output to the HDMI monitor with the resolution at which they are input. Note that resolutions of 1080p are not handled. Nema ti druge nego izvrtit sve moguće kombinacije ukljućujuči drugi reciver, kabele, . . . Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 17.12.2009. u 23:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
AVR je bio na servisu i tamo su napravili upgrade firmware-a na verziju 027, a prvotna je bila 008. Kazu da nisu nista mijenjali sto se tice HDMI handshake-a u novijoj verziji, ali su mi poslali obje verzije firmware-a pa cu probati napraviti downgrade, mozda ce to pomoci, jer sjecam se da je prije radilo. Uglavnom, greska je negdje u HDMI handshake-u. Kada na primjer iskljucim AVR onda vidim na crt-u HDCP_CTRL_NO_HDCP_SUPPORT sto je cini mi se ok, jer sam iskljucio AVR, no brine me taj HDCP_CTRL_AUTHENTICATION_FAILED. Tu sam isprobao razne trikove, od gasenja uredjaja, vadjenja uticnice iz struje kako bi se kao resetirali, no nista. U principu mi monitor niti ne treba, jer na AVR-u imam opciju za HDMI audio postavljenu na AMP tako da bi receiver trebao pustiti zvuk na zvucnike. Postoji li neki uredjaj koji bi mogao spojiti izmedju ta dva receivera i tocno vidjeti koje poruke se izmijenjuju? Moze li se recimo preko serijskog kabela trace-ati HDMI na AVR-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Hm, puno pitaš. Uglavnom znam da postoje problemi sa različitim pod verzijama HDMI - ja, kako zbog brzine transfera tako i zbog HDCP (hebala ih zaštita). Na kraju će ti bit lakše utopit taj reciver i nabavit noviji sa boljim HDMI supportom (sad se nemogu sjetit firme / modela šta su ga hvalili). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ma receiver je odlican i pitanje je koliko bih para za njega mogao dobiti. Koliko sam shvatio taj 1.3 je puno bolji, no za neke stvari koje meni trenutno nisu potrebne. "The HDMI 1.3 specification is backwards compatible with HDMI 1.1, so that if you connect, say, an HD-DVD player with an HDMI 1.3 socket to a TV with an HDMI 1.1 socket, your TV should still produce HDMI 1.1 levels of picture and sound - you just won't get the HDMI 1.3 benefits." Dakle, ne bi trebalo biti porblema, ali... tnx anyway!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
vjerojatno se ova 2 proizvodaca nisu nikad ni nasla… Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 19.12.2009. u 15:36. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
A ne znam vise niti sam, ekipa iz Denona je bila full ok, poslali su mi obje verzije firmware-a, 008 koja je bila na pocetku i 027 koja je najnovija. Upgrade-o sam i downgrade-o firmware na AVR-u, no nista nije pomoglo. Kako mi je prvotno radilo, cini mi se da je greska u B-net receiveru, no iz B-net-a tvrde da s novim firmware-om nisu mijenjali nista sto se tice HDMI handshake-a, dok iz Denon-a tvrde isto :-) Sta mislite, jel' bih ja mogao natjerati ove iz B-neta da dodju s nekim uredjajem i trace-aju kaj se desava izmedju ta dva receivera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Teško, čisti SF. |
![]() |
![]() |
|
|